Mânuţe şi poponeţe... artistice!

Mânuţe şi poponeţe... artistice!
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

"Actorul" Victor Dorobanţu a acordat un interviu în prestigioasa revistă americană dedicată spectacolului "Vanity Fair", pentru că va juca rolul "personajului" Mânuţă în savuroasa comedie horror pentru puştani "Familia Addams". Ştiţi, acea mână tăiată, foarte sprintenă, care joacă fără replici în rolul Thing, adică... Lucrul! Şi serialul ăsta are deja peste 341 milioane de ore de vizionare, în toată lumea!

Desigur, numai o mână excelent antrenată, precum cea a prestidigitatorului nostru, putea executa acrobaţiile cerute, însă, în timp ce profesia de magician este o artă, cea de a... da din mână nu reprezintă nicio glorie! Totul e însă... să apuci şi tu să joci, orice, într-un film american!

Producătorii ne-au invadat spaţiul mioritic, dar aceştia vin cu totul "la pachet": ne folosesc munţii, oraşele medievale şi caii, mai ieftini decât peste Ocean, însă nu şi actorii! Sau mai găseşti câte un talent de-al nostru lăsat să se strâmbe sau să exclame "Hâc" atunci când primeşte un glonţ în frunte - ca în cazul lui Răzvan Vasilescu! Într-un film (tare prost!) cu Jim Belushi, cu acţiunea cică... în Grecia, puteam admira Ateneul de la Bucureşti sau Cazinoul "grecesc" de la Constanţa!

Tot aşa, televiziunile s-au umplut de piţipoance prezentate drept "mari actriţe", care-şi "câştigă" publicul telespectator cu sâni siliconaţi şi fustiţe simbolice, demonstrând din plin cât de îngălate şi inculte sunt! Şi să nu uităm şi că, indiferent de aprobarea părinţilor, o mare parte din acest public este alcătuit din minori! Astfel, şi muzica lăutărească decade în manelism, teatrul "modern" se scălâmbăie "eroic" aşa-zis erotic, umorul nu mai e ce-a fost!

Ne-au părăsit atâţia şi atâţia actori uriaşi, români şi străini, cărora le iau locul, prin... alunecare, nişte mediocri, vulgari de doi lei! Prietenul Jula îmi mărturisea cândva că doi "cetăţeni", pe care chiar el îi propulsase pe scenă şi care aleseseră o cale de vulgaritate agresivă, l-au jignit cumplit după ce s-au văzut cu sacii în car, arătându-şi din plin nerecunoştinţa crasă! Ăştia aveau însă în spate un public incult, format din cocalari, care contează ca număr, ca audienţă! Nişte biete cifre, importante însă pentru tot felul de televiziuni aşa-zis naţionale, aflate în de/cădere!

Păi, să ştiţi că există şi o Lege a butoiului: oricât ar fi el de înalt, apa nu poate urca decât până la cea mai scurtă dintre doage! Vă imaginaţi ce se întâmplă atunci când ajungem să fim obligaţi să privim, de ceilalţi, proşti da' mulţi, vorba lui Lăpuşneanu!

Citit 1410 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2023 19:05

2 comentarii

  • postat de eu
    Vineri, 13 Ianuarie 2023 17:29
    89.39.81.***
    indiferent ce vor unii, cu buna credinta de altfel nu se mai poate realiza. lucrurile se schimba si degeaba privim in urma. doar nostalgii......
    0
    0
  • postat de eu, cu tot respectul
    Vineri, 13 Ianuarie 2023 17:23
    89.39.81.***
    trebuie sa acceptam ca lumea e in schimbare continua. geaba vor unii sa ramina ca pe vremea lor. nu se poate.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.