Din asociaţiile de proprietari, scapă cine poate!

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Faptul că Primăria le acordă şi în acest an gălăţenilor ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru a-şi achiziţiona un sistem alternativ pentru încălzire şi apă caldă, încurajându-i astfel să se debranşeze de la reţeaua publică de termoficare, a pus pe jar numeroşi membri ai asociaţiilor de proprietari, care încearcă să-i descurajeze pe oameni, inducându-le chiar teama că-şi vor pierde casele dacă iau acei bani. Pentru că sume importante nu vor mai ajunge astfel în asociaţii, iar mulţi dintre preşedinţi şi administratori nu-i vor mai putea jecmăni pe oameni, aşa cum s-au obişnuit. Au început să lanseze din nou pe piaţă scenarii care mai de care mai fanteziste, direct sau prin interpuşi, pentru a-i menţine pe locatari captivi într-un sistem păgubos.

Ba că cei 3.000 de lei vor trebui returnaţi într-un an, ba că li se vor majora taxele şi impozitele celor care vor beneficia de ajutorul financiar, ba că vor fi obligaţi să returneze administraţiei locale banii, dar nu oricum, ci cu dobândă. Au mers până într-acolo încât să le spună oamenilor că-şi vor pierde casele, pentru că nu vor avea de unde să-i dea înapoi, iar Primăria va veni să le confişte apartamentele. Acestea sunt câteva dintre minciunile cu care, plini de tupeu, unii preşedinţi şi administratori ai asociaţiilor de proprietari îi bombardează pe oameni de când hotărârea privind reluarea acestui program a fost votată în Consiliul Local. Culmea, se găsesc şi creduli!

Sunt, de regulă, aceiaşi preşedinţi şi administratori care nu au dat dovadă nici măcar o dată de transparenţă privind modul în care repartizează cheltuielile, privind calculele, privind facturile emise de furnizori şi nu numai. Aceiaşi administratori care, în lunile de iarnă, pun în cârca oamenilor facturi la căldură de până la 800, ba chiar 1.000 de lei, pentru un apartament cu două camere. Tot mai mulţi gălăţeni „evadează” din asociaţii, făcând eforturi inimaginabile (în unele cazuri) pentru a încheia direct contracte cu furnizorii de utilităţi. Şi bine fac, căci multe dintre aceste structuri pe care nimeni nu le controlează, nici măcar Primăria Galaţi, au devenit stat în stat.

Din asociaţiile de proprietari, scapă acum cine poate!

Citit 4690 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iunie 2018 21:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.