Din asociaţiile de proprietari, scapă cine poate!

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Faptul că Primăria le acordă şi în acest an gălăţenilor ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru a-şi achiziţiona un sistem alternativ pentru încălzire şi apă caldă, încurajându-i astfel să se debranşeze de la reţeaua publică de termoficare, a pus pe jar numeroşi membri ai asociaţiilor de proprietari, care încearcă să-i descurajeze pe oameni, inducându-le chiar teama că-şi vor pierde casele dacă iau acei bani. Pentru că sume importante nu vor mai ajunge astfel în asociaţii, iar mulţi dintre preşedinţi şi administratori nu-i vor mai putea jecmăni pe oameni, aşa cum s-au obişnuit. Au început să lanseze din nou pe piaţă scenarii care mai de care mai fanteziste, direct sau prin interpuşi, pentru a-i menţine pe locatari captivi într-un sistem păgubos.
Ba că cei 3.000 de lei vor trebui returnaţi într-un an, ba că li se vor majora taxele şi impozitele celor care vor beneficia de ajutorul financiar, ba că vor fi obligaţi să returneze administraţiei locale banii, dar nu oricum, ci cu dobândă. Au mers până într-acolo încât să le spună oamenilor că-şi vor pierde casele, pentru că nu vor avea de unde să-i dea înapoi, iar Primăria va veni să le confişte apartamentele. Acestea sunt câteva dintre minciunile cu care, plini de tupeu, unii preşedinţi şi administratori ai asociaţiilor de proprietari îi bombardează pe oameni de când hotărârea privind reluarea acestui program a fost votată în Consiliul Local. Culmea, se găsesc şi creduli!
Sunt, de regulă, aceiaşi preşedinţi şi administratori care nu au dat dovadă nici măcar o dată de transparenţă privind modul în care repartizează cheltuielile, privind calculele, privind facturile emise de furnizori şi nu numai. Aceiaşi administratori care, în lunile de iarnă, pun în cârca oamenilor facturi la căldură de până la 800, ba chiar 1.000 de lei, pentru un apartament cu două camere. Tot mai mulţi gălăţeni „evadează” din asociaţii, făcând eforturi inimaginabile (în unele cazuri) pentru a încheia direct contracte cu furnizorii de utilităţi. Şi bine fac, căci multe dintre aceste structuri pe care nimeni nu le controlează, nici măcar Primăria Galaţi, au devenit stat în stat.
Din asociaţiile de proprietari, scapă acum cine poate!

Citit 4274 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iunie 2018 21:25

8 comentarii

 • postat de Lilian
  Joi, 07 Iunie 2018 21:07
  100.117.11.***
  Liliana, la munca nu la intins mana!
  1
  1
  Raportează
 • postat de Rudibravo,1951
  Joi, 07 Iunie 2018 18:38
  82.137.15.***
  Băieți în izmene ați încurcat borcanele. .. Să făcut fondul suveran de dezvoltare sau de Cumetrie Oltenească făcută de către Iliescu și de Dragnea Numai avem ce fura și este păcat Acum ne fură alții
  1
  5
  Raportează
 • postat de dgi
  Joi, 07 Iunie 2018 15:34
  82.208.137.***
  Marea majoritate a presedintilor sunt incantati ca oamenii se debranseaza. In acest fel ei nu mai impart cheltuieli de incalzire si apa calda si iau in continuare salariu cu munca mai putina. Eu nu am cunoscut pana astazi vreun presedinte care sa tina partea furnizorilor de apa, canal, incalzire si apa calda. Intotdeauna marea majoritate a presedintilor si administratorilor au fost in conflict(din diferite cauze) cu furnizorii. Sincer ma mir sa citesc faptul ca presedintii ameninta oamenii sa nu se debranseze. Referitor la ajutorul dat de primarie este posibil sa fie nelegal? Cine poate stabili acest lucru? Curtea de conturi. Poate jurnalistii ne vor informa despre raportul curtii de conturi cu privire la ajutoarele date de primarie si atunci vom sti sigur. Mi-a venit acum in minte decizia Curtii de Conturi de acum cred 2 ani cand a dispus recuperarea sumelor cheltuite de primarie cu gard viu dat asociatiilor pentru plantare. Multe asociatii au trebuit sa returneze chiar si mii de lei cu penalitati pentru ca operatiunea desfasurata de primarie a fost nelegala. Poate nu va fi asa si in cazul ajutorului de incalzire chiar daca pare situatie asemanatoare.
  2
  5
  Raportează
 • postat de Caliap Liliana
  Joi, 07 Iunie 2018 12:01
  109.166.137.***
  Cand pot sa ma inscriu pentru acest ajutor?
  9
  3
  Raportează
 • postat de X
  Joi, 07 Iunie 2018 11:26
  109.166.129.***
  Asociatiile de proprietari sunt niste capuse care trag bani de la locatari fara sa justifice locatarilor sumele afisate pe tabel. Ar trebui desfiintate! Sunt doar un alt clan de hoti!
  4
  13
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 07 Iunie 2018 09:47
  5.13.128.***
  NU. Nemernicii incarca facturile in continuare!
  Lumina la basca costa 0.5 Ron acum este 2Ron! Avocatul sa transformat in consiliere juridica si costa cat administratorul!De ce sa plateasca avocatul cei ce nu au datorii!??? Ma reprezinta pe mine in instanta, nu cine e dator peste 500Ron cota parte la onorarii! Femeia de servici de la 2.4 Ron costa 10 Ron!
  Persoanele plecate, platesc aproape aceleasi cheltuieli, minus lumina de pe hol si\sau femeia de servici pai e normal. inainte se platea 0,5 pers minus utilitatile... acum 90% ca si cum ai locui acolo! Nu mai zic cei ce sunt separate cu TOATE UTILITATILE platesc cota parte indiviza dupa nr de camere alta aberatie! Pai stai eu sunt separat ce calcule imi efectuezi tu mie? Ai lumina de pe scara\fem servici si ATAT! O bataie de joc! Cand se repara nu vezi copii deviz, copii facturi nimic!
  NU MAI AU DE UNDE FURA! De când spun ca treuie desfiintate, contracte cu terte parti, si lumina pe hol la electrica/curatenia pe scara platita la impozit, iar reparatiile si altele cu firme de curatenie si private ptr reparatii! Nu ti-ai reparat TAIATA APA, si la baie cu taraita cat sa stai la coada sa ai vasul de wc umplut!
  Pai sunt nemernici care de ani buni nu sunt in stare sa-si inlocuiasca sifonul de pardoseala si au bani cat ptr 50 de blocuri pline cu locatari... asta e unii nu au primit cei 7 ani de-acasa, altii i-au uitat!
  4
  5
  Raportează
 • postat de Burta Virgiliu Daniel Ionut
  Joi, 07 Iunie 2018 09:18
  5.13.160.***
  PSD este mana in mana cu presedintii si administratorii asociatiilor de locatari.
  6
  6
  Raportează
 • postat de Sergiu Moldovan
  Joi, 07 Iunie 2018 00:44
  51.15.57.***
  Acolo la asociații se fac mari misculații, vă spun din experienta.
  păi dacă își ia omu centrală mai ieftină cu 3000 de lei - cine îți dă 3000 de lei moka în ziua de azi? - o sa aive și cheltuieli mici și poate renunta si la adimistrator, presedinte și toți ăia și plătește direct factura fără intermediari.
  NU?
  16
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.