Sinecurile politice primesc preaviz?

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Surori şi fraţi, copii, nepoţi, iubite şi neveste, sinecurişti de carieră... Câţi dintre angajaţii societăţii Calorgal, care peste doar câteva zile vor primi preaviz sunt veniţi cu "recomandare" de la partid sau de la Primărie? Şi câţi dintre cei cu "sapa" vor fi nevoţi să-şi caute de lucru, şi câţi dintre cei cu "mapa" vor plimba, mai departe, hârtiile între birouri?

Este de notorietate faptul că societatea de distribuţie a agentului termic, în care Consiliul Local a pompat bani grei, an de an, pentru a supravieţui, este ticsită de "rubedenii". Fiecare dintre angajaţii cu ceva influenţă (de) pe la partide a avut grijă să găsească un loc călduţ, o funcţie deloc solicitantă în societate pentru cineva apropiat: sora, fratele, cumnata, soţul sau soţia... "cui trebuie". Nici măcar directorul general Marian Alexandru nu a făcut excepţie, atunci când şi-a angajat, în perioada vacanţei, propriul fiu. Şi tot el s-a supărat pe ziariştii care au îndrăznit să-i ceară socoteală, motivând că s-a "sacrificat" pentru binele societăţii.

O societate cu nume nou, dar croită aidoma după chipul şi asemănarea falimentatei Apaterm. Sortită eşecului încă din faşă! Sub aparenţa unei asociaţii de dezvoltare intercomunitare, formată din localităţi pentru care încălzirea în sistem centralizat este sublimă, dar inexistentă - Tecuci şi Şendreni - Galaţiul, singurul titular în poveste, şi-a putut "blătui" veniturile şi cheltuielile reale şi adevăraţii responsabili. Dar o justificare suficient de bună pentru un nou pachet de sinecuri atât de necesare partidelor aflate la puterea locală! În fond şi la urma urmei, numeroasa oaste de amploiaţi politic are nevoie de recompense!

Nu exagerez! Să păstrezi tu, într-o societate care funcţionează pe sponci, aproape 500 de salariaţi, dintre care mai bine de 100 sunt TESA! Să ai nu mai puţin de 16 funcţii de conducere, în condiţiile în care stai cu mâna în permanenţă întinsă la bugetul local, pentru a-ţi acoperi găurile şi pierderile... Asta înseamnă să fii cel puţin iresponsabil. Sau doar cu mult tupeu! Să ştii foarte clar de ce te-au făcut şef acolo şi să-ţi asumi îngropăciunea politică atunci când va veni momentul găsirii acarului Păun. A se vedea lista lungă a celor care, vremelnic, au ajuns la cârma Apaterm sau Calorgal. Fie-le pensia uşoară!

Citit 2122 ori Ultima modificare Luni, 28 Mai 2018 16:53

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 29 Mai 2018 16:46
  5.13.128.***
  Nu e de vina el saracu, Dracu' la pus! EU Doamne? D-as'fi stiut! Pe producatorul unei fabrici de mezeluri, la pus Dracu sa fabrice numai parizer! Ce vina am eu? Nici nu-l cunosc.... Pleaca cu o hartie la demnat la 8 si se intoarce la 4! Si-i merge bine! MA cine-l tine pásta-n brate! DRACU STIE! Sa mor eu daca stiu ceva Doamne! Stiu toti, dar tac... tac pentru ca tacerea e de aur!

  Cu aceste fraze am definit neamul slab romanesc, cardasesc, nashesc, puturos, slab, invidios, tembel si care nu suporta autocritica! VEzi doamne daca iese pesedei la guvernare si apare USL de ex (resturile nici nu le specific nu am de ce), GATA cu curuptia! Ma lesi!
  E usor sa dam vina pe altii, când de fapt problema e LA NOI! Sa avem o tara ca-n afara trebuie SCHIMBAT TOT!
  SI NOI FORTAT! Nu ai respectat ce-ai promis , ai bagat mana-n vistierie, AFARA! Trecut in cv oficial, ce-ai facut ca minusuri si nu mai ai ce cauta in viata ta in functii de conducere... dar na... colonia Romania...
  Cu parere de rau afirm ca, aceaste meleaguri trebuiau locuite de o tara nordica sau Japonia ca mentalitate, spirit civic si respect pentru cei din jur! Nu toata tara e plina de neghina, dar preponderent... ea conduce de 29 de ani!
  0
  2
  Raportează
 • postat de dgi
  Marți, 29 Mai 2018 15:25
  82.208.137.***
  Nu activitatea in sine este de condamnat. Cred ca si o parte cel putin din personalul muncitor si-a facut treaba in conditii uneori vitrege (nu-i usor sa fii blamat mereu din cauza politrucilor). Toate societatile din subordinea primariei sufera de aceeasi boala: conduceri politice fara pragatire de specialitate si dorinta primarului/consiliului local de a le subjuga politic. Se vede ca problemele Calorgal sunt si la Transurb, ADP si Ecosal. Chiar toti cei ce muncesc la aceste societati sunt rai si trebuie desfiintate toate? Primarii si CL-urile alese responsabil au accesat bani europeni si au dezvoltat substantial orase ca: Timisoara, Cluj, Iasi (peste 70.000.000 euro numai in termoficare) etc si chiat orase mai mici ca Galatiul, respectiv Botosani, Bacau si Focsani. Omul sfinteste locul. Cred ca avem nevoie de toate activitatile sus enumerate dar conduse competent si profesionist.
  0
  5
  Raportează
 • postat de JUSTIŢIARUL
  Marți, 29 Mai 2018 12:42
  81.12.149.***
  Un om cu CONŞTIINŢĂ nu ar accepta o funcţie tip sinecură!
  Atunci când se completează un CV de către o persoană, cred că ar trebui specificat în cadrul acesteia şi cum a fost ocupat un anumit post, în cadrul unei organizaţii.
  Deasemeni, cred că ar trebui pornită o campanie serioasă pentru DENIGRAREA unor astfel de persoane, în special a celor ce ocupă funcţii de conducere în anumite instituţii şi a căror posturi au fost ocupate fără niciun concurs serios şi transparent!
  Făcând acest lucru putem spune că am mai făcut un pas în lupta ANTICORUPŢIE!
  Dar pentru asta trebuie să luptăm cu TOŢII şi să-i arătăm cu degetul pe cei vinovaţi!
  1
  8
  Raportează
 • postat de MIHAI
  Marți, 29 Mai 2018 12:07
  82.137.11.***
  Iresponsabilitate, abuz, jefuirea bugetului local .
  Nu raspunde nimeni .Noi suntem de vina ca nu le cerem socoteala.
  1
  7
  Raportează
 • postat de Rudibravo,1951
  Marți, 29 Mai 2018 09:36
  82.137.11.***
  Acum ce să facă să își omoară rudele să își alunge prietenii să divorțeze de nevastă să doneze amanta șoferului Toți au o guriță care trebuie umplută cu ceva .Dar fără bani nu prea se poate Promisiuni oferi la Alegători plătitori de taxe locale nu la rude prieteni sau amante.Asta este viața în Docratia de Cumetrie Oltenească
  1
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.