Sinecurile politice primesc preaviz?

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Surori şi fraţi, copii, nepoţi, iubite şi neveste, sinecurişti de carieră... Câţi dintre angajaţii societăţii Calorgal, care peste doar câteva zile vor primi preaviz sunt veniţi cu "recomandare" de la partid sau de la Primărie? Şi câţi dintre cei cu "sapa" vor fi nevoţi să-şi caute de lucru, şi câţi dintre cei cu "mapa" vor plimba, mai departe, hârtiile între birouri?

Este de notorietate faptul că societatea de distribuţie a agentului termic, în care Consiliul Local a pompat bani grei, an de an, pentru a supravieţui, este ticsită de "rubedenii". Fiecare dintre angajaţii cu ceva influenţă (de) pe la partide a avut grijă să găsească un loc călduţ, o funcţie deloc solicitantă în societate pentru cineva apropiat: sora, fratele, cumnata, soţul sau soţia... "cui trebuie". Nici măcar directorul general Marian Alexandru nu a făcut excepţie, atunci când şi-a angajat, în perioada vacanţei, propriul fiu. Şi tot el s-a supărat pe ziariştii care au îndrăznit să-i ceară socoteală, motivând că s-a "sacrificat" pentru binele societăţii.

O societate cu nume nou, dar croită aidoma după chipul şi asemănarea falimentatei Apaterm. Sortită eşecului încă din faşă! Sub aparenţa unei asociaţii de dezvoltare intercomunitare, formată din localităţi pentru care încălzirea în sistem centralizat este sublimă, dar inexistentă - Tecuci şi Şendreni - Galaţiul, singurul titular în poveste, şi-a putut "blătui" veniturile şi cheltuielile reale şi adevăraţii responsabili. Dar o justificare suficient de bună pentru un nou pachet de sinecuri atât de necesare partidelor aflate la puterea locală! În fond şi la urma urmei, numeroasa oaste de amploiaţi politic are nevoie de recompense!

Nu exagerez! Să păstrezi tu, într-o societate care funcţionează pe sponci, aproape 500 de salariaţi, dintre care mai bine de 100 sunt TESA! Să ai nu mai puţin de 16 funcţii de conducere, în condiţiile în care stai cu mâna în permanenţă întinsă la bugetul local, pentru a-ţi acoperi găurile şi pierderile... Asta înseamnă să fii cel puţin iresponsabil. Sau doar cu mult tupeu! Să ştii foarte clar de ce te-au făcut şef acolo şi să-ţi asumi îngropăciunea politică atunci când va veni momentul găsirii acarului Păun. A se vedea lista lungă a celor care, vremelnic, au ajuns la cârma Apaterm sau Calorgal. Fie-le pensia uşoară!

Citit 2199 ori Ultima modificare Luni, 28 Mai 2018 16:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.