Balistice mioritice, marca Priştina

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
2 comentarii

Osteniţi de războiul cu strada, cu opoziţia şi cu propriile promisiuni, demnitarii români încep să facă gafe internaţionale din ce în ce mai… scumpe!
Gafa premierului în vizita oficială în Muntenegru, chiar într-o conferinţă de presă, a avut măcar şansa unei traducătoare… diplomate, care a tradus  corect şi ceea ce a greşit premierul României, fosta noastră reprezentantă la… Bruxelles confundând Podgoriţa cu capitala din Kosovo, stat nerecunoscut de România. Poate că pe lângă demnitarii români ar trebui angajat şi câte un traducător din română în… română.
După gafa, măcar pe fondul emoţional al pestei, a ministrului Agriculturii, şi ministrul Apărării a plesnit-o, chiar la TV, cu un singur cuvânt, ce ne-ar fi aruncat însă în plin război acum un veac - că tot evocăm Centenarul… Cică el a vrut să spună că de la Deveselu se vor intercepta rachete balistice (adică cu raza de peste 1.000 km), nu că ar exista acolo aşa ceva. Secretarul ambasadei Rusiei la Bucureşti a profitat, abil, declarând imediat, în noapte, că nefericita declaraţie dovedeşte că scutul e o ameninţare pentru Rusia.
Vă mai amintiţi scandalul închisorilor secrete? Vorba ceia, "cine se scuză se acuză", iar colosul rus caută cu lumânarea prilejul de a se da agresat. În timp ce Rusia cumpără… mii de decoraţii şi se laudă deschis că fabrică superarme, inclusiv o rachetă intercontinentală independentă, nedetectabilă, site-ul Sputnik France prezintă un avion-elicopter amfibie, dotat cu rachete şi tot nedetectabil. Bun şi în Marea Neagră…
Oamenii pot schimba domeniile de muncă în care s-au pregătit, dar nu fără instruire! Marele savant Iorga a fost una dintre cele mai nefericite alegere de ministru, au fost mulţi miniştri slabi, deşi eminenţi în alte domenii.
Acum, un expert în ginecologie veterinară e secretar de stat la Educaţie. Şi Ursula von der Leyen, apreciat ministru german al Apărării, e medic ginecolog, are şapte copii şi o acuzaţie de uşor plagiat la disertaţie. Ministrul nostru al Apărării are doctorat Magna cum laudae! În antropologie socială, aşa că poate fi consultant… în privinţa protestelor de stradă! A fost recent ministru al Economiei, interesant poate pentru latura… comercială a guvernării: a derulat contracte cu firme străine în domeniul armamentului.
"Limba dulce mult aduce", zice tot românu´ antropolog…

Citit 1033 ori Ultima modificare Joi, 02 August 2018 19:01

2 comentarii

 • postat de call-marr Vineri, 03 August 2018 12:44 89.136.231.*** Link la comentariu
  0
  2

  Eu cred ca ps-deee foloseste la gingii crema lui boteza-tu , intaritor cu frisca . Altfel nu se explica acest apetit constant la balbe si becalisme .

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Vineri, 03 August 2018 09:58 5.13.174.*** Link la comentariu
  0
  1

  Magma cum laude! Un temnel sustinut de oligarhii rusi, la noi scavagism si cretinoizi ajunsi in aparatul de stat pe baza de incompententa si nesimtire crasa... atributele it must pentru a intra in hora!
  Parca suntem un popor hipnotizat, ajung sa banuiesc ca majoritatea consuma ceva ce le ia muntile, si o foarte mica parte nu.... de stam asa hipnitizat si ne uitam la dropul de sare cum se apropie cu 0,2 cadre \ sec si asteptam sa ne sparge teasta si exclamam: CADE! Metafora actuala a popu limii romanesti colonialiste!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.