Absurd de România, în ministerul celor cu ”tricoaie”

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

La câte bazine de înot de dimensiuni olimpice sunt în ţară, comparativ cu ce condiţii au majoritatea competitorilor, ajungerea unui român într-o semifinală de campionat european este de domeniul incredibilului. Chiar şi dacă ar fi ultimul dintre semifinalişti, tot este de încadrat la "performanţe fantastice". În aceste coordonate, ce mai poţi spune despre argintul obţinut, în ultimul weekend, de Robert Glinţă, la Campionatul European? Lui, antrenorului Silviu Anastase, Cameliei Potec - preşedinte al federaţiei, admiraţie şi respect!

Cu doar câteva zile înainte, Angelica Muscalu şi Antonia Pavel (ambele în vârstă de 15 ani) veneau cu medalii de bronz de la Mondialul de sărituri în apă, obţinute la platformă sincron. Deşi în toată România sunt doar două bazine de sărituri, confom TVR! Ce imagini curg în ştirea de la postul naţional! Antrenamentele lor cuprind aterizări fireşti, în apă? Nuuu, aterizări pe un maldăr de saltele scorojite, chiar rupte pe alocuri. A trecut aproape un deceniu de când văzusem condiţii similare în sala din Galaţi, unde crescuse campioana mondială la gimnastică Ana Porgras. Anii trec, condiţiile jalnice rămân, aşa că este de înţeles de ce excepţiile ca acelea enumerate mai sus sunt tot mai rare.

În paralel, în bărcile româneşti de la Campionatul European de canotaj, sportivii au concurat cu banderole albe pe braţ, în semn de solidaritate cu angajaţii din structurile Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), care săptămâna trecută au fost în grevă de avertisment. Câteva exemple de salarii ale greviştilor: kinetoterapeutul lotului olimpic de canotaj ia lunar 1.150 de lei, iar antrenorul principal are doar 1.450 lei net! Pe la direcţiile judeţene e aceeaşi jale, fără sporuri/gradaţii de vechime, munca făcută sâmbăta şi duminica nu e plătită şi multe altele.

Totul în condiţiile în care la Guvern tocmai s-a făcut rectificare bugetară, una negativă pentru ministerele care au avut excedent, adică nu şi-au cheltuit toţi banii alocaţi. Printre ele şi MTS. Absurd de România!

Nici n-avea cum să rezulte altceva, de vreme ce managementul este încredinţat unora precum Cosmin Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. Atât de şcoliţi, de bine pregătiţii, încât pentru ei "tricoaie" este pluralul de la tricou. Au "tricoaie", ce le mai trebuie lor performanţă!

Citit 1955 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2018 00:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.