Nu ne mai facem bine

Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

În vreme ce diaspora vine în ţară ca să revendice drepturi legitime pentru poporul din sânul căruia a plecat, ai noştri conaţionali, rămaşi să colcăie în pătura cenuşie a supravieţuirii prin furtişaguri şi exploatarea semenilor, arată o tenacitate care nouă, ca popor, ne face mai mult rău decât lacrimogenele din Piaţa Victoriei.

Într-o scrisoare deschisă, semnată de Custodele Casei Regale a României, făcută publică la câteva zile după discutabilele evenimente din Piaţa Victoriei, Margareta vorbea despre ironia cu care mai marii lumii zâmbesc când vine vorba de România.

Ţara care i-a dat lumii pe Brâncuşi, Enescu şi Ana Aslan a devenit, pesemne, un fel de muc-cel-mic la masa celor mari, care încearcă să ajungă la farfurie fără să fie nevoit să stea în genunchi, pe scaun. Şi nu întotdeauna reuşeşte, şi mai scapă câte o lingură pe babeţica bleu-ciel, spre amuzamentul sau oroarea, după caz, a comesenilor.

Şi cum să n-o facă, cu un premier agramat şi afon în ale diplomaţiei sau când românii, de la cei care formează şi propagă opinii, la cei care le recepţionează şi le răstălmăcesc, sunt atât de susceptibili la ură şi dezbinare. Probabil mai rar s-a văzut o naţiune atât de uşor de deturnat de la ţelurile sale.

Instinctele primare ne domină, ele sunt cel mai uşor de stârnit şi alimentat: violenţă, ură, foame. În timp ce unii se hrănesc cu ideologii halucinante, alţii, mai pragmatici, îi lasă pe visători să facă valuri, iar ei, făcându-şi ţara de râs în lume, îşi umplu burţile. Ilegal, imoral, periculos. Vânzând otrăvuri nefericiţilor slabi, căzuţi în patima halucinogenelor, exploatând femei şi copii pentru ca, într-un final, ei sau alţii, din umbra lor, să ne arate de la volanul decapotabilelor de lux, privindu-ne peste braţele tatuate, ce bine se trăieşte în România. Nu din muncă, ci pe spinarea fetiţelor naive, cum s-a întâmplat în cazul "fabricii de căsătorii", demontată mai ieri, la noi în ţară. Zeci de prostuţe al căror unic vis era să se plimbe fără grijă pe la mall au pus umărul la a-i face europeni cu drepturi depline pe asiatici şi arabi veniţi de pe te miri unde. Inventivitatea, când e plătită cu bani mulţi, nu are limite. Ca şi nebunia celor care au umplut statele vestice de reţele de proxenetism, pentru a căror prosperitate nu se dau înapoi de la nimic.

Peştele s-a împuţit şi la cap, şi la coadă şi nu mai e mult până cei mari, care ne privesc cum ne otrăvim din interior, să înlocuiască zâmbetul ironic cu o ostentativă întoarcere a nasului într-o parte.

Citit 2175 ori Ultima modificare Miercuri, 15 August 2018 16:26

Mai multe din această categorie:

7 comentarii

 • postat de Remus
  Sâmbătă, 18 August 2018 13:45
  82.137.11.***
  Prostii sunt slugile lui Dragnea Proști dar mulți Ca să-i combateti nu mai oferiți M. E la PSD luați ceva tare si adunați adepții teoriilor Democrației
  1
  1
  Raportează
 • postat de gorenje
  Joi, 16 August 2018 20:04
  81.18.95.***
  Doamna jurnalist, nu cativa zapaciti pusi pe capatuiala cu mariaje morganatice interzic Romaniei sa intre in zona civilizata, ci infractorii care guverneaza Romania. Faptele lor ( administrare au dus direct la amanarea pe multi ani a aderarii la zona EURO, iar amestecul amatorist (intamplator sau nu conform politicii agresive pentru dezmembrarea UE si NATO a Moscovei) se numeste inalta tradare, ficusul de la Cotroceni nu a gresit cand a spus-o cu subiect si predicat. Inalta tradare corelata cu subordonarea justitiei inseamna dictatura oligarhiei. Despre asta e vorba, nu despre fapte penale marunte, intalnite si in alte state.
  4
  0
  Raportează
 • postat de Suzana
  Joi, 16 August 2018 16:21
  82.137.9.***
  Regii ne-au făcut două Războaie mondiale Dar s-au războit cu verișorii și verișoarele lor(așa scrie într-o istorie necenzurata) Dar cine a adunat mormanul de bani de pe cartușe bombe și tancuri grenad e. ? Acum GHINION vin Liberalii și vor să facă pe 25 Noiembrie ZIUA MESERIILOR Dar Tovarășii la indicațiile prețioase ale PSD +PNL+PDL au scos legea privind desființarea școlilor de meserii Acum Decorații de azi in frunte cu ALDE care ne-au lăsat făr de izmene vor să elimine și Ajutorul Social dacă refuzi un loc de muncă Dar de ce Mama Dracului au distrus toate fabricile Din Oțelar Forjor Cocsar ce te poți face
  Băi nene după ce am rămas toți fără locuri de munca ne-am uitat. și meseria Cel mai bine este e Plecăm Noi și să rămâneți Voi
  4
  3
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Joi, 16 August 2018 14:38
  78.96.81.***
  Chiar si asa!......nu ne mai facem bine!...datorita "patriotilor" Romania acum este in genunchi...in curand va fi cu fundul in sus si atunci sa vezi ce dragoste isi ia.........
  5
  4
  Raportează
 • postat de nuie psd
  Joi, 16 August 2018 13:23
  89.136.2.***
  jandarmeria = militia lu' dragnea .
  5
  8
  Raportează
 • postat de ANOMALIE sau LOGICA ?
  Joi, 16 August 2018 12:55
  77.111.247.***
  Este o ANOMALIE faptul ca o persoana care locuieste intr-o tara oarecare, sa aiba dreptul sa voteze in alegerile din alta tara, in care (poate) nici nu s-a nascut, nici nu locuieste si (poate) nu va merge niciodata.
  Care este logica dupa care aceste persoane au drept de vot si voteaza ?!
  In Grecia, patria democratiei si a votului, acest drept nu a existat NICIODATA.
  Cine suntem noi, romanii, ca sa inventam reguli democratice...originale ?!
  6
  6
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Joi, 16 August 2018 08:35
  194.105.20.***
  Prostii sunt Slugile lui Drag...... !!!!!
  8
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.