Să nu mai îngrăşăm leopardul!

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
4 comentarii

Drumul spre redacţie mă duce, aproape în fiecare dimineaţă, pe lângă Parcul "Mihai Eminescu". Mai bine zis, pe lângă ce a mai rămas din el, în condiţiile în care acest parc central al oraşului a intrat de mai mult timp într-un proiect de reabilitare completă şi modernizare. Zilnic, ajung în zona parcului în jurul orelor 9,00 - 9,30 şi, cu maximum una sau două excepţii, nu văd pe nimeni lucrând. Ba chiar, de vreo săptămână, nu văd pe nimeni nici măcar să stea. Doar în primele zile de după deschiderea şantierului am văzut doi-trei muncitori care chiar lucrau. Unii plimbau un utilaj, alţii dregeau gardul din beton împrejmuitor, era şi ceva zgomot de motor ambalat al miniexcavatorului... Nimic superspectaculos, în esenţă, dar de bine, de rău, ceva-ceva se mişca. Acum, aşa cum spuneam, se pare că nimeni nu lucrează la ora aia. Poate trec eu la ora greşită - m-am gândit de câteva ori, imaginându-mi că oamenii or fi la gustarea de dimineaţă, undeva mai ascunşi. Pe de altă parte, nu vi se pare şi vouă că 9,00 dimineaţa parcă nu prea seamănă a oră de gustare, mai ales la o firmă privată cum este cea care a câştigat lucrările? M-am mai gândit şi că poate am rămas eu cu sechele comuniste, de tristă amintire. Pentru că, pe vremuri, atunci când vedeai că undeva scrie "Şantier în lucru", apăi acolo chiar era şantier şi chiar se lucra! Şi nu erau doar câte doi-trei muncitori. Nu vreau să vorbesc cu păcat, dar aceeaşi senzaţie am avut-o trecând şi pe lângă şantierul mult mai central din zona pasajului. Oare numai mie mi se pare că lucrurile ar putea să se mişte mult mai repede şi acolo? Am intrat deja în septembrie şi ar trebui să nu ne mai ia prin surprindere că încep ploile de toamnă. De-aia zic că, dacă aş fi fost în locul firmelor care "practică" astfel de lucrări, aş fi profitat la maximum de sezonul uscat şi aş fi încercat să fac cât mai mult, cât mai bine şi cât mai repede. Avem un oraş atât de rămas în urmă în atâtea privinţe şi sunt atât de multe de făcut, încât n-ar strica deloc să încercăm măcar să deblocăm frâna de mână, dacă nu avem curaj să băgăm în viteza a doua. E clar că şi gardul trebuie vopsit, dar hai să scăpăm odată de leopardul ăla dinăuntru, că prea ne-a mâncat zilele! Şi banii!

Citit 1151 ori Ultima modificare Luni, 10 Septembrie 2018 18:05

4 comentarii

 • postat de mu13 p5d Marți, 11 Septembrie 2018 15:51 89.136.2.*** Link la comentariu
  0
  2

  @Iancu jianul Nu mai exista 'stat' roman care sa faca politica adevarata de un secol si ceva, exista stat paralel inchipuit (de dictatorii cu paranoia) si statul complet paralel cu politica adevarata, care isi inchipuie ca stie sa conduca . FSN este PCR 2.0, PDSR este PCR 3.0, PSD este PCR 4.0 ,etc.

  Raportează
 • postat de Observator Marți, 11 Septembrie 2018 09:26 89.136.1.*** Link la comentariu
  1
  14

  Aceleasi firme castiga mereu licitatiile cu Primaria (vezi Tancrad) si asta-i stilul lor de lucru. Profit maxim cu investitii minime. Pentru comparatie, in 43 de ani de socialism s-a reconstruit tara dupa razboi si s-au facut orase intregi, combinate, hidrocentrale, santiere navale, sosele etc. Numai in Galati cate s-au construit. Si acum aratati-mi ce s-a construit in Romania in 30 de ani de capitalism. Eu stiu numai de vile personale.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Marți, 11 Septembrie 2018 08:39 79.116.100.*** Link la comentariu
  2
  12

  Daca aveti impresia ca sunt intentii de a se schimba ceva in bine in tara asta, cat cei ce-au furat 29 de ani, nu vor mai fura si acum v-anselati! Iar beietul asta nu are ce cauta la primarie, cu 11,4% voturi! ASTA NU E VOT MAJORITAR!
  Va veni frigul, ploile , ca ieri dar mai serioase prin Noiembrie, si tot asa vor fi santierele! Firmele astea de carton, nu au com sa fie productive... sunt cu temelie politica, bazate pe incompententa! Vedem la un cutremur de 7gr cate blocuri noi de pe faleza vor ramane in picioare! Singura va fi biserica aceea noua cu piloni de 20M... ATAT!
  Nu doresc rau nimani, dar prostia si trufia se plateste! Statul roman nu a stiut niciodata sa-si recunoasca incompententa si rautatea mai ales in ultimii 29 de ani!

  Raportează
 • postat de oarecare Marți, 11 Septembrie 2018 07:07 92.85.61.*** Link la comentariu
  12
  4

  Termenul de finalizare e de un an... Darvasa-i cand ziaristii le stiu pe toate si, vinenteles, mai bine decat cei din domeniul respectiv!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.