Ţara în care părinţii contează mai mult decât copilul

Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

„Unde lucrează tata?” – „Cu ce se ocupă mama” au fost întrebările adresate de „tovarăşa învăţătoare” sau „tovarăşa dirigintă” la care generaţia mea, a „decreţeilor”, a tot trebuit să răspundă. Şi nu o dată am simţit că suntem apreciaţi ori judecaţi diferit pentru că tata ori mama aveau o funcţie mai mică sau mai mare. Au fost şi vremuri mai grele! Timpuri în care „originea nesănătoasă” îţi putea reteza aripile. Când vina de a avea un tată ori un bunic „chiabur” te putea exmatricula din şcoală sau îţi interzicea dreptul de a urma liceul sau facultatea.

În aceste zile petrecute sub presiunea referendumului pentru „redefinirea familiei” mi-am amintit de o istorioară petrecută prin clasa a treia. În faţa clasei o colegă a fost întrebată de ce părinţii ei au nume de familie diferite: „Părinţii tăi nu sunt legitimi?!”. Roşie ca para focului de ruşine, copila n-a ştiut să răspundă.

„Apără copiii României!”, scria pe toate afişele. Mi-aş fi dorit ca acest referendum să apere cu adevărat copiii României. Pe aceia abandonaţi în orfelinate, care n-au cui spune „mamă” şi „tată”! Mi-aş fi dorit un referendum care să faciliteze şi să urgenteze şansele unui copil azvârlit de propria mamă şi alungat de tată de a fi adoptat de o familie iubitoare. Din păcate, deşi legea susţine că „interesul copilului primează”, o mamă care şi-a abandonat copilul se poate duce oricând să-l revendice, şi-l primeşte înapoi! Cazul fetiţei adoptate de cântăreaţa Luminiţa Anghel e suficient de relevant.

Aberant, părintele, indiferent de tarele lui, ajunge să aibă mai multe drepturi decât copilul pe care l-a adus pe lume, într-o societate sub semnul zicalei „eu te-am făcut, eu te omor!".

În condiţiile preocupării naţionale ca „mama să fie femeie”, iar „tata să fie bărbat” mie mi-a stat tot timpul în minte ideea că părinţi sunt cei care te cresc şi te fac om, nu cei care te aduc pe lume.

„Facem alt referendum!”, perora isteric, duminică seara, Gigi Becali. Facem! mi-am zis, dar pe banii lui, nu pe cei ai românilor. Ştiu că democraţia costă, dar când tragi două zile de un referendum, când cobori pragul de prezenţă la vot la 50 la 30 la sută, doar-doar va trece un scrutin, atunci nu-i lucru curat. Chiar şi în ţara în care, deocamdată, cine sunt părinţii contează mai mult decât copilul!

Citit 2411 ori Ultima modificare Luni, 08 Octombrie 2018 18:16

Mai multe din această categorie:

5 comentarii

 • postat de Suzi quatro
  Marți, 09 Octombrie 2018 15:39
  82.137.11.***
  Care țară a avut Președinte care ruga Ministrul Învățământului să facă pe toți copiii Tinichigii pentru că Învățământul școlarizează numai Tâmpiți? ... ... ...Care țară a Desființat Tot Învățământul Profesional pentru că este mai rentabil pentru BUGETUL nostru? ..........................Care țară obligă părinții să își școlarizeze copii la Liceu când puteau merge la școala profesională ( nu toți oamenii sunt dotați să termine un Liceu)? FRUMOASA și FASCINANTA Românie
  0
  3
  Raportează
 • postat de Ulise
  Marți, 09 Octombrie 2018 12:08
  82.137.11.***
  Origenea Nesănătoasă se aplică și acum in Democrația Liberală de CUMETRIE OLTENEASCA Ce șansa are un copil dintr-o familie săracă ? Ați ghicit are șansa care o avea Copilul de Chiabur Adică 0,000sanse Dacă tată în Galați nu lucrează în Combinat sau Șantierul Naval și mama nu vinde castraveți în piața nu are cum sa ajute un copil chiar dacă este Foarte Dotat Care au bani își trimit copiii la studii în străinătate care nu ,nu au nici unde să facă o Școală Profesională pentru că un Ministru al învățământului ne-a Vrut Proști sau foarte Prosti și a Desființat Tot Învățământul Profesional că așa a văzut la Bruxelles de unde vin EUROII și Legile Democrației LIBERALE Dacă Mama cam murea de foame și a fugit puțin prin UE iar tata sa cam sinucis de ziua lui Eu ce să fac? Vând Etnobotanice că s-au LIBERALIZAT VĂ MULȚUMIM Pentru TOT CE FACEȚI și NU NE FACEȚI
  2
  6
  Raportează
 • postat de Cititor
  Marți, 09 Octombrie 2018 11:57
  89.136.231.***
  Asocierile sunt, parcă, prea forțate. Eu aș întreba, însă, într-o familie gay, un copil adoptat cui va spune mamă și cui va spune tată. Cât despre condiția unei fetițe adoptate într-o familie de homosexuali, mi-e foarte greu să-mi imaginez. Dacă e vorba de un băiețel, e simplu: devine și el homosexual chiar din familie (cum e și normal).
  9
  4
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Marți, 09 Octombrie 2018 09:13
  194.105.20.***
  Tara lui Papura-Voda condusa de atotputernica MITA !!!!
  0
  8
  Raportează
 • postat de Iancu JIanul
  Marți, 09 Octombrie 2018 08:32
  5.13.166.***
  Când 12 > 16, de ce nu ar fi 30 mai majoritar ca 50+1, da-o dracului de matematica scrisa pe genunchi... cu asa analfabeti, ce ne mai trebuie scoala? Copii vor face toti când vor fi mari videochat, agenti de paza, loverboy sau mamica si taticu in aparatul ghestat care ia cu toate degetele si ofera doar unul!

  Poporul asta ii trebuie un soc exponential de 1000 de ori cat colectiv #SA SE TREZEASCA!

  Lasati BOR sa platesaca taxe si impozite, confiscarea verilor pochilor... si afara cu cei ce au abuzat baieti si tratat urat enoriasii! Sunteti cu mine, vreti sa continuam, sa inversam clipul de pe Facebook cu ignorarea baiatului de mici si bere despuiata!
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.