Cum păzesc autorităţile Galaţiul de beţivii scandalagii

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Încă de la început vreau să menționez că beau și eu, ca omul, o bere vara, un vin când e mai frig, mai la o aniversare sau la o ieșire cu prietenii, nu mult, dar bun.

Întâmplător, locuiesc în proximitatea unui hypermarket gălățean, de unde, de voie, de nevoie, îmi fac mai toate cumpărăturile. E practic, e aproape de casă și e deschis până târziu. Totul e bine și frumos, mai puțin dacă e meci pe stadionul "Oțelul". În paranteză fie spus, mi-s dragi băieții de la Oțelul, nu au ei nicio vină. Ei bine, când e meci, timp de două ore, pe o rază de nu știu câți metri de jur împrejurul stadionului, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, nu se vând băuturi alcoolice. Chipurile, să nu se ducă oamenii cu băutură la meci și să iasă cu scandal.

Situația este total absurdă, am să explic și de ce. În primul rând, dacă vrea cineva să se ducă cu băutură la meci, ar fi logic să o ia înainte, nu exact în timpul meciului. În al doilea rând, spectatorii sunt controlați la intrarea pe stadion. Ştiu din sursă sigură că nu sunt lăsaţi să intre pe stadion nici măcar cu brichete, în niciun caz nu ar reuşi să intre cu sticle sau alte recipiente cu băuturi alcoolice. În al treilea rând, poliția are atribuții să rețină pe oricine merge pe stradă și bea sau are asupra lui alcool la vedere. Cine vine la hypermarket să facă, sâmbătă după-amiază, cumpărături pentru familie şi ia un bax de bere sau o sticlă de vin, am dubii mari că se va duce imediat la stadion, să bea şi să facă scandal. Singura chestiune pe care o reuşeşte măsura cu pricina este să enerveze nişte oameni la locul lor şi să le producă o pagubă comercianţilor. Sâmbăta trecută, de la 17,30 la 19,30, la hypermarketul cu pricina, absolut la toate casele, se adunaseră tot felul de sticle, doze etc. Mulţi clienţi nu auziseră anunţul şi aflaseră că nu au voie să cumpere alcool abia când să plătească. NU erau mai mult de două beri de câte un fel, dovadă că oamenii nu voiau să se dea în stambă, ci doar să bea o bere, acasă la ei, cu familia. Personal, n-am suferit foarte mult, pur şi simplu, pentru un leu în plus, mi-am cumpărat o sticlă de vin de la un chioşc de cartier. Ceea ce, la o adică, ar putea face foarte bine şi suporterii înfocaţi. Şi-atunci, ce-am câştigat cu asta?

Citit 2479 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2018 16:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.