”Plăcerea” de a aştepta autobuzul

Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Cu girul aleşilor locali, propunerea privind micşorarea numărului de curse în transportul public de persoane a devenit realitate. Şi, o dată cu ea, a devenit realitate şi faptul că vom avea de aşteptat mai mult în staţii. Aşteptarea creşte, teoretic, cu doar două-trei minute. Spun teoretic pentru că este posibil ca cele două minute să se transforme în mult mai multe, mai ales că traficul din oraş este din ce în ce mai aglomerat. Iar cele două-trei minute se adaugă la minutele prevăzute până acum în grafice.

Astfel, cei care vor circula cu 105, de exemplu, vor avea de aşteptat în staţie, în total, 13 minute, iar cei care folosesc autobuzul 26 vor sta în staţii cam 17 minute. Care înseamnă, de fapt, pe multe tronsoane orare, o jumătate de oră. Iar aşteptarea va părea o eternitate în viscol şi la temperaturi de minus 10-15 grade. Că aşa e vremea iarna...

Dar aceste lucruri nu sunt cunoscute decât de gălăţenii de rând, cei care merg în fiecare dimineaţă să îşi ducă copiii la grădiniţă, la şcoală sau la bunici, care apoi aleargă într-un suflet să ia un alt autobuz pentru a ajunge la serviciu. Iar scenariul se repetă şi seara, când oameni trebuie să-şi mai facă şi cumpărăturile.

Faptul că s-a mărit timpul de aşteptare în staţii nu este "un capăt de ţară" pentru cei care ne conduc şi iau decizii, din birou, pentru noi toţi. Cel puţin asta au spus ieri, în şedinţa Consiliului Local, cei implicaţi în această poveste cu impact pentru mii de oameni. Îi invităm pe aleşii noştri, indiferent din ce partid fac parte, să  facă o plimbare, acum, când afară încă nu viscoleşte şi nu sunt temperaturi foarte scăzute, cu autobuzele pe care ei le pun la dispoziţia gălăţenilor. Ei, nu ne referim la plimbările organizate pentru prezentarea noilor troleibuze, ci la o plimbare, dimineaţa, spre serviciu, când nu mai ai timp să te gândeşti dacă "ai chef să mergi cu autobuzul sau troleibuzul", după cum afirmă aleşii, ci doar că nu mai vrei să întârzii la birou. Aşa cum fac, de altfel, toţi cei care stau "de plăcere" încă două-trei minute în plus în staţie.

Citit 1759 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2018 18:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.