Evaluaţi acest articol
(29 voturi)
6 comentarii

Decizia celor patru primari ai unora dintre cele mai dezvoltate oraşe din România - Cluj-Napoca, Oradea, Arad şi Timişoara - de a semna o alianţă în vederea atragerii de fonduri europene pe cont propriu a stârnit deja reacţii contradictorii în rândurile politicienilor, care au sărit imediat cu acuze, dar cu siguranţă se bucură de simpatia cetăţenilor beneficiari direcţi ai unui asemenea demers curajos.

Cei patru primari care joacă în opoziţie (fiind toţi din PNL) au reuşit să-i sperie destul de tare pe cei aflaţi la guvernare, care şi-ar dori să-i vadă mai degrabă morţi pe oamenii aceştia, care au arătat prin lucrurile făcute deja în oraşele lor că în România se poate şi altfel. Se poate să munceşti şi în folosul comunităţii, atunci când primeşti o funcţie şi încrederea cetăţenilor, nu numai în folosul burdihanului propriu.

Fiind vorba de oraşe din Transilvania, cum puteau fi denigraţi cei patru primari mai bine, decât fiind acuzaţi de "atac la adresa integrităţii statului". Şi asta tocmai de cei care, din dorinţa de a avea o coaliţie la guvernare asigurată chiar şi cu un partid al minorităţilor, au dat acestora nenumărate drepturi nepermise.

Nicăieri în Alianţa Vestului nu se pomeneşte de astfel de lucruri. Se vorbeşte despre desţelenirea celor două autostrăzi anchilozate de incompetenţa celor care gestionează fondurile europene la nivelul ţării. Se vorbeşte de spitalul regional aflat în plan, pe hârtie, de decenii, dar care nu s-a construit nici acum, deşi Uniunea Europeană ne roagă să luăm banii. Se vorbeşte de o linie de trenuri de mare viteză între cele patru localităţi, în condiţiile în care nu s-a dorit niciodată cu adevărat modernizarea căilor feroviare, deşi oferte au fost. Dar investitorii n-au venit cu şpaga.

Cele patru oraşe s-au dezvoltat frumos în ultimul timp, între ele şi restul ţării fiind deja un decalaj imens. Prin urmare, e normal ca ele să devină un adevărat pericol. Un pericol şi un semnal prin care se atrage clar atenţia că nu se mai poate aşa. Nu se mai poate stagna din cauza corupţiei, incompetenţei, relei voinţe şi birocraţiei nejustificate.

Citit 1962 ori Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2018 15:57

6 comentarii

 • postat de Sabrina Luni, 10 Decembrie 2018 20:32 82.137.11.*** Link la comentariu
  0
  6

  Domnilor Consilieri după 100de ANI pe vremea Voastră ați TĂIAT APA POTABILĂ la Fraierii care vă va VOTAT ///Până la următorul CENTENAR le mai dați Apă de băut sau pot emigra liniști?

  Raportează
 • postat de Sabrina Luni, 10 Decembrie 2018 19:20 82.137.15.*** Link la comentariu
  3
  4

  Astea de la Alianța AVE Traianus Băsescu până acum ceau făcut ? ACUMULĂRI ? S-AU TREZIT DUPĂ CENTENAR (100DE ANI) că vor o ZONĂ ECONOMICĂ LIBERĂ DE BUCUREȘTI//AU ÎNCEPUT SĂ SE INCHINE LA VECHII STĂPÂNI ///DAR BANI PENTRU AUTOSTRĂZI DE UNDE ÎI IA DOMNII PRIMARI? DE LA BUGET? DAR AICI NU SUNT BANI SI DIN MUNTENIA ȘI MOLDOVA CU CARE S-AU UNIT ACUM 100 DE ANI?

  Raportează
 • postat de Geronimo Luni, 10 Decembrie 2018 18:12 5.13.233.*** Link la comentariu
  0
  5

  GALVID este alianța de mare succes deja antamată între Galați și Videle. La coadă s-au și aliniat pentru admiterea în noua alianță Tg. Bujor, Tecuci, Tr. Măgurele, Alexandria. Aceste orașe, orășele, văgăuni etc. vor pune bazele noii autostrăzi subDunărene, podurile aferente urmând a fi ridicate doar pentru a ajunge la mall-urile grandioase care vor mărgini autostrada.

  Raportează
 • postat de Tom-tom Luni, 10 Decembrie 2018 10:40 93.122.158.*** Link la comentariu
  15
  7

  Atata doar ca "destelenirea autostrazilor" pe fonduri UE nu se poate asa cum o afirma/gandesc cei 4 (adica prin ruperea de administratia centrala), pe actualele reguli ale UE. Atata doar ca spitalul regional de la CJ n-are treaba cu Timisoara sau Arad fiindca sunt in regiuni diferite, pe legea nationala actuala. Atata doar ca toate proiectele cu fonduri UE beneficiaza si de o cofinantare nationala, adica de la bugetul de stat (la care contribuim cu totii si care e administrat azi de "niste penali", corupti, bla-bla si pe care si-ar dori sa il controleze altii fara a fi desemnati prin vot sa faca asta). Daca ar fi doar demagogie si hashtag-isme tot ar fi bine, teama mi-e ca e mai mult. HARCOV asteapta cu interes sa vada ce iese din treaba asta.

  Raportează
 • postat de atamanu Luni, 10 Decembrie 2018 08:56 79.116.97.*** Link la comentariu
  4
  19

  Partidul Slugilor lui Dragnea se comporta ca un proxenet disperat, ce incearca sa-si impiedice "fetele" sa "lucreze" pe cont propriu... "Pestele" e invatat si dedulcit la trai bun, in huzur, cu masini de lux si chefuri in carciumi de fite. Nu-si permite sa piarda din "lucratoare", asa ca disperarea e mare.....Bravo ardeleni !!! Voi cu "Alianta Ardealului", ceilalti cu "Alianta Borfasilor"...Unii fac (chiar in opozitie fiind ) altii inca promit si mint fara scrupule ( la guvernare fiind ). Hai cu amnistierea si gratierea...PSD are nevoie de "forte proaspete".....

  Raportează
 • postat de HAHAHA Luni, 10 Decembrie 2018 08:31 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  13

  HOTUL intotdeauna striga primul - Hotii !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.