Primarii care au speriat corupţia şi incompetenţa

Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Decizia celor patru primari ai unora dintre cele mai dezvoltate oraşe din România - Cluj-Napoca, Oradea, Arad şi Timişoara - de a semna o alianţă în vederea atragerii de fonduri europene pe cont propriu a stârnit deja reacţii contradictorii în rândurile politicienilor, care au sărit imediat cu acuze, dar cu siguranţă se bucură de simpatia cetăţenilor beneficiari direcţi ai unui asemenea demers curajos.

Cei patru primari care joacă în opoziţie (fiind toţi din PNL) au reuşit să-i sperie destul de tare pe cei aflaţi la guvernare, care şi-ar dori să-i vadă mai degrabă morţi pe oamenii aceştia, care au arătat prin lucrurile făcute deja în oraşele lor că în România se poate şi altfel. Se poate să munceşti şi în folosul comunităţii, atunci când primeşti o funcţie şi încrederea cetăţenilor, nu numai în folosul burdihanului propriu.

Fiind vorba de oraşe din Transilvania, cum puteau fi denigraţi cei patru primari mai bine, decât fiind acuzaţi de "atac la adresa integrităţii statului". Şi asta tocmai de cei care, din dorinţa de a avea o coaliţie la guvernare asigurată chiar şi cu un partid al minorităţilor, au dat acestora nenumărate drepturi nepermise.

Nicăieri în Alianţa Vestului nu se pomeneşte de astfel de lucruri. Se vorbeşte despre desţelenirea celor două autostrăzi anchilozate de incompetenţa celor care gestionează fondurile europene la nivelul ţării. Se vorbeşte de spitalul regional aflat în plan, pe hârtie, de decenii, dar care nu s-a construit nici acum, deşi Uniunea Europeană ne roagă să luăm banii. Se vorbeşte de o linie de trenuri de mare viteză între cele patru localităţi, în condiţiile în care nu s-a dorit niciodată cu adevărat modernizarea căilor feroviare, deşi oferte au fost. Dar investitorii n-au venit cu şpaga.

Cele patru oraşe s-au dezvoltat frumos în ultimul timp, între ele şi restul ţării fiind deja un decalaj imens. Prin urmare, e normal ca ele să devină un adevărat pericol. Un pericol şi un semnal prin care se atrage clar atenţia că nu se mai poate aşa. Nu se mai poate stagna din cauza corupţiei, incompetenţei, relei voinţe şi birocraţiei nejustificate.

Citit 2480 ori Ultima modificare Duminică, 09 Decembrie 2018 15:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.