Evaluaţi acest articol
(25 voturi)
2 comentarii

Violatorul fetiţei de 10 ani, pentru că despre viol vorbim în cazul agresiunii sexuale din scara blocului de lângă Neacşu, a ieşit din puşcărie în decembrie anul trecut. Cu o mie de zile mai devreme decât îi fusese iniţial stabilită pedeapsa pentru tâlhărie. Dacă acum ar mai fi fost după gratii, cu siguranţă, fetiţa ar fi scăpat fără traumele fizice şi psihice înfiorătoare la care a supus-o. Individul a mai fost de două ori condamnat pentru violarea mai multor minore din Brăila. O comisie de psihiatri l-a diagnosticat ca fiind cu "întârziere psihică şi vid emoţional”. Nici nu-l mai poţi numi om. Cu antecedentele lui, nimeni nu ar mai trage nădejde că s-ar putea îndrepta, singura soluţie fiind izolarea completă de societate. Iată însă legiuitorul a dispus eliberarea sa condiţionată mult mai devreme, deşi era recidivist în violuri şi comisese şi o tâlhărie. Asta în condiţiile în care în alte ţări ar fi fost închis pe viaţă. Cum s-a "învârtit" de pedepse destul de mici, individul a ţinut să-şi upgradeze fărdelegile şi a atacat un pui de om. Mândru de fapta sa, la câteva ore mai târziu a fost prins întreţinând relaţii sexuale cu un alt copil. Suntem curioşi care va fi de data aceasta sentinţa pentru asemenea apucături oribile. Tot numai opt ani? pentru ca apoi să violeze şi să-şi omoare eventual victima?
Suntem ţara în care răufăcătorii au mai multe drepturi şi se bucură de mai multă clemenţă decât oamenii de bună credinţă. Nu avem legi care să ne apere nici măcar copiii. Pe de altă parte, şi opinia publică încurajează prin tăcere asemenea inepţii. Vizavi de viol avem atitudini demne de Evul Mediu. Mai bine de jumătate dintre românii intervievaţi într-un studiu au răspuns că violul poate fi justificat dacă victima era băută sau drogată sau purta haine provocatoare. Atunci de ce să ne mai mire faptul că în România sunt raportate în medie câte cinci violuri în fiecare zi. Asta în condiţiile în care, tot statisticile arată, mai bine de jumătate din agresiunile sexuale nu ajung să fie raportate la poliţie. Ar trebui ca niciun părinte să nu aibă linişte până când nu se stabileşte ca violatorii de minori să fie închişi pe viaţă. Dar România e ţara unde, bunăoară, la Vaslui, o bună parte din comunitate a solidarizat public cu violatorii şi a condamnat victima.

Citit 2581 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2019 16:33

2 comentarii

 • postat de HAHAHA Joi, 14 Martie 2019 09:40 194.105.20.*** Link la comentariu
  2
  9

  rominia lui LIVICA !!! Va mai mirati ca pleaca tineretul ?!

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Joi, 14 Martie 2019 08:42 188.24.197.*** Link la comentariu
  0
  6

  Ceausescu spunea: Munciti, Munciti, Munciti! Emanatul: Furati, Tocaniti, Distrugeti! Berarul: Infractori,Prieteni,spagi!
  Eu: Actionati acum, sau plecati!

  Peste cati-va ani, va fi prea tarziu... si nu va mai fi reparat nici de 4-5 generatii! Daca vor mai exista!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.