Un Dorel la Primărie?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alo, tanti Primăria! Dacă o stradă e plină de gropi, dacă te muşcă rău un câine maidanez sau dacă dimineaţa gunoiul dospit pute de îţi mută nasul din loc e treaba Primăriei.

Dacă tariful la apă caldă, care e de fapt apă rece, sare în aer şi-ţi dezumflă portofelul din buzunar, dacă vecinul îşi construieşte un balcon cum îl taie capul şi fără să întrebe pe nimeni dacă are voie, dacă în parc unde îţi duci copilul să se joace e plin de mizerie de câine, atunci tot treaba Primăriei este.

Dacă elevii de la Şcoala nr. 29 nu mai au pe unde  intra la cursuri pentru că drumul lor e semănat cu maşini parcate aiurea deoarece proprietarii din zonă n-au avut unde să le lase, din cauză că în jur sunt prea multe garaje transformate în anexe de vară, aţi ghicit, tot Primăria e răspunzătoare.

Dacă Serbările Galaţiului sau Ziua Marinei există sau nu, dacă sunt o ţigăneală totală sau un fâs cu fum de mici şi bere răsuflată, atunci tot Primăria trebuie să răspundă.

Dacă rămânem cu funcţionarii din Primărie în stradă, că n-au sediu, dacă ne dispar teatrele, dacă la Plaja Dunărea e jaf şi cotropire, tot la Primărie e soluţia!

Dacă se dau mai mulţi bani pentru construirea şi finalizarea unor biserici şi mai puţini pentru susţinerea educaţiei şi formării unor copii talentaţi, geniali chiar, dar prea săraci, atunci da, e o problemă de administraţie.

Şi dacă se canalizează străzile – ceea ce e bine, ca să nu mai refuleze gurile de scurgere şi să vină muşte la plimbătoarea din fundul curţii – tot Primăria e „de vină”. De vină că parcă l-ar fi angajat pe Dorelul din reclamă să rezolve două gropi săpând o groapă mai mare care să le unească! Sau să semene oraşul cu gropi că poate o răsări asfalt curat ca-n palmă!

Şi asta pe banii noştri fiindcă da, stimaţi cetăţeni, în administraţie, totul sau aproape totul se face pe bani publici! Adică pe buzunarele noastre, ce s-o mai dăm cotită!

Dacă aleşii locali mai vin sau nu la şedinţele de Consiliu Local sau Judeţean, dacă se prefac doar că lucrează şi ies în conferinţe de presă… ei bine, aici nu mai e treaba Primăriei, e treaba noastră. Că, fără supărare, noi i-am ales! Aşa cum tot noi l-om alege pe acela care o să ne fie primar.

Ei, şi-acum i-acum. În vreme ce Galaţiul geme de probleme – a se vedea lista de mai sus – ce fac potenţialii pretendenţi la „candidatura” de primar? Evident, îşi dau cu măciuca politică în cap.

Soluţii? Propuneri? Proiecte? Strategii? O, da, desigur: cum să-l discreditez pe unul, cum să-i dau la cap celuilalt, cum acela fură (mai mult) şi celălalt minte, cum se bagă altul în seamă mai mult decât e cazul… acestea sunt subiectele predilecte!

Şi din seria promisiuni avem tot coveruri: aeroport, pod peste Dunăre, drum expres sau rapid sau autostradă sau „şuşa” Galaţi-Brăila. Adică tot o şuşanea politico-electorală.

Potenţialii candidaţi parcă joacă barbut cu sondajele făcute de partide, se calcă pe bătături şi îşi dau la gioale, nu cu proiecte, ci doar cu declaraţii. Parcă-s, Doamne, iartă-mă!, colegii lui Dorel din reclama aceea în care se-nchide la nonstop.

Şi, dacă tot veni vorba de nonstop, în stilul acesta riscăm să se închidă de tot oraşul şi să ne ducem în cădere liberă… nonstop. Alo, Galaţi, trezeşte-te!

Citit 1169 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.