România-i o Săpoca mare!

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
2 comentarii

Mai mulţi oameni ucişi într-un spital de psihiatrie din Buzău, cu capetele zdrobite, nu cu o armă, ci cu un banal stativ pentru perfuzii. Cine a avut parte, din nefericire, de o perfuzie, ştie cât de greu e de ridicat un astfel de suport, pe care îl poţi doar împinge pe rotile. Dar sevrajul alcoolic a făcut dintr-un agricultor un Superman. El i-ar fi putut ucide pe toţi cei din jur, inclusiv personalul medical, dacă n-ar fi fost întrerupt de o întâmplare. Ce păcat că la 112 sunt alertate numai echipe de intervenţie pământeşti, nu şi Cel de Sus! 

La Spitalul de psihiatrie din Săpoca a fost, desigur, încă o dramă absurdă, „în stil românesc”! Nu poţi să nu observi că atacul a fost curmat, paradoxal, dincolo de intervenţia unor poliţiştilor ajunşi acolo „întâmplător”. La 3,00 noaptea, aduceau „un scandalagiu”. El nici nu venise voluntar, precum ucigaşul, fusese adus cu forţa, deci în privinţa lui putea exista suspiciunea de violenţă. Pe când criminalul ajunsese la dezalcoolizare de bună voie, ca un om cu ceva glagorie. Şi, culmea, pacienţii atacaţi nu se puteau apăra, majoritatea fiind internaţi pentru demenţă.

Directorul spitalului a şi demisionat. La noi „se iau măsuri” cam ca prin anii ´50, când, ca şi acum, directorul spitalului ar fi demisionat (dacă îl găseau acasă) şi ar fi fost exclus şi din PCR. În mod sigur, CINEVA trebuia să fie pedepsit, „să fie dat exemplu”, vreun acar Păun. Anchetat, arestat, sau, dacă se apăra cu curaj nebunesc, putea fi „arestat” şi în alt fel, neutralizat: tot într-un spital de psihiatrie – la Spitalul închisorii Jilava sau la Voila - Câmpina, în Poiana Mare - judeţul Dolj, în oraşul Dr. Petru Groza, din Bihor, sau la spitalul bucureştean „Gheorghe Marinescu”. Şi acum, se anunţă rapid anchete atunci când o nouă nenorocire izbucneşte în sistemul subdimensionat, care se sufocă – zeci de bolnavi periculoşi la câţiva asistenţi înnebuniţi şi ei de ceea ce suportă! Chiar am fost, în timp ce ajunsesem şi eu conectat la perfuzii, martorul unei scene greu de suportat într-un spital gălăţean, unde cadrele medicale au fost nevoite să se ocupe de alţi pacienţi cu probleme grave, în timp ce un tip în sevraj a urlat şi le-a înjurat multă vreme, până la sosirea echipajului specializat de la Psihiatrie, singurul care avea dreptul să îl sedeze! Necazul e că nu eşti în siguranţă nici măcar pe stradă, nici în autobuz, printre tot mai mulţi oameni tot mai violenţi, modificaţi de disperarea, de „educaţia” şi de nesimţirea acestor vremuri!

Citit 1198 ori Ultima modificare Marți, 20 August 2019 18:13

2 comentarii

 • postat de Galatean Miercuri, 21 August 2019 14:09 78.96.81.*** Link la comentariu
  1
  4

  Si cand te gandesti ca spitalul este doar o mica adunatura de dementi, recunoscuti, mai mult sau mai putin bolnavi, pe cand, societatea, in ansamblu, este pepiniera unde se gasessc toate modelele de dementi nedeclarati, unii aflati in posturi cheie din administratie, politica, pana in cea mai mica celula, familie, asociatii de toate neamurile, invatamant, culte, etc.,etc..

  De treizeci de ani, in Romania, din lipsa respectului fata de sine, de aproapele, fata de legi si canoane, in general, ignoranta existentei eului ca om rational, fiecare membru al societatii, a capatat o doza de nebunie, intrand in sfera patologicului, fiecare pa limba lui, atat timp ca traieste intro societate schizoida, franta, fara poli de orientare, dar supusa unor reguli existentiale limitate doar la trairea animalica, ignorand voit sau obligat respectarea valorilor umane, inversandu-le, astfel creindu-se degringolada sociala care a dus la anarhie!

  Pentru ca, actualmente, ca recunoastem sau nu, traim intrun plin proces de anarhie, unde toata lumea se pricepe la toate, legile nu sunt decat niste reguli demne de interpretat in media, oriunde, mult mai putin in institutii legalizate sa o faca, unde toata lumea are sa nu are dreptate, fiecare membru este mai presus de orice, oricine, astfel ca o caruta fara oiste care nu poate duce decat in prapastie, in haos!

  Toate acestea inseamna ca dupa 1989, acest popor a ramas fara carma cea de obste a turmei, oile, nu cele din Biblie, nu mai au un pastor, imprastiindu-se inconstient, fara un tel existential, rational, pe pasuni arse de soare, pline de scaieti din a caror tufisuri pandeau lupii, acei corifei ai tranzitiei, care au decimat turmele, obligandu-le sa se supuna noilor reguli unde omenia, corectitudinea, competenta, credinta, valori ale acestei natii au fost rasturnate, aparand noua turma de dezorientati, bolnavii de ieri, de azi si in continuare ai acestei natii care cu greu se va mai reface, ca societate, popor normal si sanatos!

  Asa inteleg eu si sustin ca acest popor, la momentul actual este un popor de bolnavi, ca, par example, nu inteleg de ce ani de zile au votat acei hoti pe care ii stiau, ducandu-i la peire!

  Si o vor face in continuare!

  Raportează
 • postat de HAHAHA Miercuri, 21 August 2019 09:29 194.105.20.*** Link la comentariu
  7
  5

  Singura solutie ?! - PLECAREA !!! GO WEST, young man, go west !!!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.