România-i o Săpoca mare!

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Mai mulţi oameni ucişi într-un spital de psihiatrie din Buzău, cu capetele zdrobite, nu cu o armă, ci cu un banal stativ pentru perfuzii. Cine a avut parte, din nefericire, de o perfuzie, ştie cât de greu e de ridicat un astfel de suport, pe care îl poţi doar împinge pe rotile. Dar sevrajul alcoolic a făcut dintr-un agricultor un Superman. El i-ar fi putut ucide pe toţi cei din jur, inclusiv personalul medical, dacă n-ar fi fost întrerupt de o întâmplare. Ce păcat că la 112 sunt alertate numai echipe de intervenţie pământeşti, nu şi Cel de Sus! 

La Spitalul de psihiatrie din Săpoca a fost, desigur, încă o dramă absurdă, „în stil românesc”! Nu poţi să nu observi că atacul a fost curmat, paradoxal, dincolo de intervenţia unor poliţiştilor ajunşi acolo „întâmplător”. La 3,00 noaptea, aduceau „un scandalagiu”. El nici nu venise voluntar, precum ucigaşul, fusese adus cu forţa, deci în privinţa lui putea exista suspiciunea de violenţă. Pe când criminalul ajunsese la dezalcoolizare de bună voie, ca un om cu ceva glagorie. Şi, culmea, pacienţii atacaţi nu se puteau apăra, majoritatea fiind internaţi pentru demenţă.

Directorul spitalului a şi demisionat. La noi „se iau măsuri” cam ca prin anii ´50, când, ca şi acum, directorul spitalului ar fi demisionat (dacă îl găseau acasă) şi ar fi fost exclus şi din PCR. În mod sigur, CINEVA trebuia să fie pedepsit, „să fie dat exemplu”, vreun acar Păun. Anchetat, arestat, sau, dacă se apăra cu curaj nebunesc, putea fi „arestat” şi în alt fel, neutralizat: tot într-un spital de psihiatrie – la Spitalul închisorii Jilava sau la Voila - Câmpina, în Poiana Mare - judeţul Dolj, în oraşul Dr. Petru Groza, din Bihor, sau la spitalul bucureştean „Gheorghe Marinescu”. Şi acum, se anunţă rapid anchete atunci când o nouă nenorocire izbucneşte în sistemul subdimensionat, care se sufocă – zeci de bolnavi periculoşi la câţiva asistenţi înnebuniţi şi ei de ceea ce suportă! Chiar am fost, în timp ce ajunsesem şi eu conectat la perfuzii, martorul unei scene greu de suportat într-un spital gălăţean, unde cadrele medicale au fost nevoite să se ocupe de alţi pacienţi cu probleme grave, în timp ce un tip în sevraj a urlat şi le-a înjurat multă vreme, până la sosirea echipajului specializat de la Psihiatrie, singurul care avea dreptul să îl sedeze! Necazul e că nu eşti în siguranţă nici măcar pe stradă, nici în autobuz, printre tot mai mulţi oameni tot mai violenţi, modificaţi de disperarea, de „educaţia” şi de nesimţirea acestor vremuri!

Citit 1538 ori Ultima modificare Marți, 20 August 2019 18:13

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.