Zboară, cucule, zboară!

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
4 comentarii

Ca să fie clar de la bun început, nu vorbesc despre cucul „pasăre sură, ce tot stă la noi pe şură”. Nici despre numitul „Cuculus canorus” care, la aste vremuri, se pregăteşte de plecare, dacă n-o fi migrat deja în ţările calde. Vorbesc despre o „rara avis” – „pasăre rară”, care-şi face apariţia pe meleagurile noastre în anotimpul electoral. În cazul de faţă, este vorba despre Cuc, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.
Ţin minte de parcă ar fi fost ieri vizita de lucru a ministrului Cuc. A venit într-o zi de duminică, 19 mai, şi a făcut un adevărat tur de forţă prin judeţ, însoţit de toată floarea cea vestită a aleşilor locali, judeţeni şi naţionali.

Primul popas: şantierul neterminatei centuri ocolitoare a Tecuciului unde, cu un gest mai degrabă teatral decât radical, a rupt în patru contractul dintre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi constructor: „Evaluaţi de urgenţă restul de executat şi vă rog să scoateţi imediat la licitaţie acest obiectiv”, a ordonat Cuc. Era ferm convins că expertiza a ceea ce s-a executat ar dura până la 45 de zile, iar până la sfârşitul lunii septembrie – octombrie spera să existe un nou contract cu o firmă serioasă. A treia! Iată că suntem în octombrie, iar investiţia nici măcar nu a fost relicitată, pentru că autorităţile nu mai termină cu evaluatul. Şi uite-aşa, după o primă finanţare europeană ratată pentru centura care a început acum şapte ani, riscăm să o ratăm şi pe a doua.

Următorul popas al ministrului a fost în câmp. De fapt, nu era tocmai o tarla agricolă, ci locul viitorului aeroport internaţional. „Se va face o modificare legislativă, iar acest aeroport va putea fi finanţat prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Săptămâna viitoare, cel târziu peste două săptămâni vom introduce modificările în şedinţa de Guvern”, a promis Cuc. Şi cu promisiunea neonorată am rămas. Pentru că, să-mi fie cu iertare, parteneriatul public-privat îmi sună a moartea (clinică) realizării investiţiilor. Să dea Dumnezeu să mă înşel.

Cât despre celelalte două promisiuni ale ministrului - drum expres Brăila-Galaţi şi marea centură a Galaţiului, „proiectare şi execuţie”, despre care spunea că le va lansa în luna august, mai bine mă abţin. Că simt deja cum execut un timid zbor deasupra unui cuib de cuci.

Dar, nu-i aşa, de săptămâna viitoare revin anotimpurile electorale. Şi cine ştie dacă nu revine vreun cuc politic cu promisiunea în plisc, precum porumbelul cu o ramură de măslin. Zboară, cucule, zboară!

Citit 1973 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 17:04

4 comentarii

 • postat de Drepturile omului si ale cetateanului in democratie Joi, 03 Octombrie 2019 18:16 188.99.37.*** Link la comentariu
  0
  0

  Am fost amenintata cu moartea ca scriu ajutor online,batuta,jefuita,abuzata.Am fost numita ''nebuna,paranoica,hoata,curva,puscariasa''in toate felurile.Eu nu am venit aici sa-mi cumpar aceste lucruri,am venit sa muncesc.Nu inteleg de ce mi-au distrus munca,viata si le distrug in continuare.

  Raportează
 • postat de Ajutor Joi, 03 Octombrie 2019 09:55 178.162.194.*** Link la comentariu
  5
  0

  In ce consumam ni se pun virusi si droguri ca sa murim si nu e nicio denigrare,e vatamare corporala si tentativa de omor. Nu se poate intr-o societate sa se distruga si sa se batjocoreasca tot si pentru ca sunt mana in mana si nevinovatii nu au dovezi sa-si bata joc de ei.Nu ne-a dat nimeni viata,nutrebuie sa traiasca nimeni in locul nostru.Daca nu träum in societate sa facem bine cine nu are nevoie de societate si vrea sa faca rau sa se duca in alta parte ca nu avem nevoie de asa ceva ,nici de zie,tie,venden si asa mai departe.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Joi, 03 Octombrie 2019 09:08 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  5

  Vorba veche - "A inteles ca cucu-n gura" !!!!

  Raportează
 • postat de ariciul Joi, 03 Octombrie 2019 09:05 92.114.82.*** Link la comentariu
  0
  1

  Catz.Catzzzz.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.