Pilele, amantele politicienilor şi febra musculară

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Abia intrat în funcţie, noul premier Ludovic Orban vine cu o declaraţie care ar trebui să zguduie opinia publică: niciunul dintre oamenii plătiţi cu salarii grase din banii noştri să lucreze pentru Guvern nu era la muncă. În realitate, nu s-a scandalizat nimeni, pentru că lucrurile merg astfel în România de multă vreme şi au căpătat statut de normalitate. Dimpotrivă, mă gândesc că vor fi fost destui care să-şi fi spus în barbă: "Alo, domnu' Orban, era 9,30 seara. Cine naiba mai munceşte în România sau se face că munceşte, după ora 16,00?!"

De fapt, nici măcar prim-ministrul nu era pe bune supărat că bătea vântul prin birouri, ci căuta mai mult un pretext să-i expedieze cât mai repede pe piloşii PSD-işti. Lucru enunţat, cu lipsă de tact, imediat după afirmaţia de mai sus: "Aștept să fac febră musculară de la semnarea deciziilor de eliberare din funcții a celor care nu și-au îndeplinit sarcinile, să terminăm odată cu pilăraia, nepotismul. Am semnat ieri decizii de eliberare - băiatul lui, fata lui", a continuat Orban.

Sunt convinsă că nimeni nu i-a atribuit noului premier o aură de erou, venit să salveze administraţia de piloşii şi amantele celor din PSD. Nu-i aşa că şi voi, ca şi mine, v-aţi gândit că după ce va face febră musculară la stânga pentru semnarea deciziilor de concediere a "nepoţilor" PSD-işti, va urma febra musculară de la mâna dreaptă pentru iscălirea numirilor în fotolii călduţe a neamurilor actualului Guvern. Pe baza deja binecunoscutului sistem "pleacă ai voştri, vin ai noştri", în care cumetriile sunt lege fundamentală la angajare şi nicidecum competenţa. Nu am văzut să facă excepţie de la regulă niciun partid. De altfel, fiecare dintre dumneavoastră aveţi sigur la îndemână şi exemple naţionale, dar şi locale, în care lipitori de afişe electorale s-au transformat în lipitori care sug banul public. Şi nu-i aşa că nici nu vă mai miră asta?

Prin urmare, afirmaţiile agitate de noul premier, care se vor frumoase şi războinice împotriva corupţiei şi nepotismului, nu sunt decât un mare fâs. Le recomandăm politicienilor că, dacă tot nu vin să facă treabă, măcar să-şi primenească artileria cu minciuni mai inteligente, că altfel ne plictisim. Măcar circ, dacă nu şi pâine, să avem.

Citit 2590 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2019 16:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.