Slavă Domnului, suntem izolaţi bine!

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Drumurile noastre obosite, care ne menţin în Evul Mediu, lipsa de aeroporturi, ne protejează acum de coronavirus! Cu cât eşti mai puturos, cu atât eşti mai puţin expus la riscului unor contaminări masive! Au revenit români din curse pe nave de croazieră, din China sau din Italia, din fericire, neatinşi de virus, în ţară nu au fost cazuri de boală, semn că suntem destul de bine… izolaţi de lume! Că sunt mii de morţi în China, că sunt bolnavi şi în Europa, pe noi totul poate să ne lase rece. Şi să căscăm ochii la scena politică, cel mult, la "Românii au talent" şi la alte alea.

Peste 170 de cazuri de boală s-au semnalat în Lombardia. Te uiţi într-o Europă hipercivilizată şi te cutremuri! În Lombardia, de pildă, de când a apărut ameninţarea coronavirusului, magazinele alimentare sunt goale, nu găseşti  paste, orez, cartofi! Oamenii stau la cozi de zeci de metri, ca în vremea comunismului la noi, ca să îşi cumpere hrana zilnică! Nici măcar măştile de protecţie nu mai sunt de găsit în farmaciile italiene! O soluţie de dezinfecţie, de numai câţiva euro, a ajuns să se vândă cu 80 de euro! Civilizaţia este probată de astfel de întâmplări! Să ne amintim de bandele înarmate care prădau în New Orleans după inundaţiile de acum câţiva ani.

Ar trebui să ne gândim şi la ce s-ar întâmpla în cazul unei epidemii serioase, la noi, unde civilizaţia este mai mică, panica este uriaşă, iar măsurile preventive ale autorităţilor apar mai mereu după catastrofe.

Măcar, ne "bucurăm" de gripă aviară. Peste 24 de localităţi din trei judeţe ale României se află în zone de supraveghere sau protecţie, ca urmare a izbucnirii a două focare de infecţie. Deja, firmele comerciale din zonă au restricţii în ceea ce priveşte comercializarea cărnii şi a ouălor. O ocazie pentru import, încă o lovitură dată producătorilor noştri, care au trebuit să îşi sacrifice şi porcii, după peste destul de ciudate, care nu au apărut la graniţe.

Să sperăm că alte peste vor trece tot aşa de uşor peste noi şi că nu vom mai avea deci nici drumuri rapide, aeroporturi şi căi ferate moderne, care să ne aducă, Doamne fereşte, cine ştie, vreo nouă ciumă.

Citit 1859 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2020 10:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.