S-a terminat vacanța, au început temele

Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Știți genul acela de părinți care își ajută copiii la rezolvarea temelor, îi verifică temeinic, bașca le mai dau cu de la ei putere și câteva sarcini suplimentare. Ei, bine... nu-i vorba despre mine.

Da, eu fac parte din gașca părinților "iresponsabili", care slăbesc frâiele și lasă profesorului ce-i al profesorului. Imaginați-vă ce înseamnă pentru cei ca mine, care n-au păzit niciodată vreun bastonaș făcut perfect, tot tăvălugul ăsta de lecții și de teme pe timp de pandemie și înmulțiți cu doi sau chiar cu trei, în funcție de numărul copiilor din casă. Vă spun eu ce iese, un fiasco lamentabil, în care coarda s-a întins până a făcut "poc" și în care, încă o dată, ni s-a confirmat cât de mari sunt lacunele sistemului de învățământ.

Legea Educației din 2011 prevedea crearea unei platforme de e-learning, care, dacă ar fi fost voință, astăzi ar fi fost funcțională. Dar, uite că n-a fost, așa că au apărut recomandările, venite din partea actualului ministru al Educației și lăsate la latitudinea fiecărui cadru didactic în parte. Astfel, printre nervi întinși la maximum, sarcini de serviciu și casnice, noi, părinții, trebuie să mai fim și profesori. Profesori fără pic de experiență, nevoiți să le explicăm copiilor noștri ceva ce nici măcar noi nu înțelegem. De parcă nu ar fi suficient că ne aflăm toți de atâta amar de vreme cu capul în cutie, triști și deznădăjduiți, luptându-ne zilnic cu monștrii izolării. Aproape că nu mai avem resurse interioare să supraviețuim unei asemenea presiuni psihice, în care suntem la mâna autorităților, care pe zice ce trece plămădesc planuri de-a dreptul diabolice.

Dar, să ne întoarcem la caprele noastre, pardon, copiii noștri, ținuți în case, privați de razele soarelui sau de o gură strașnică de aer, a căror singură distracție sunt temele. Explică-i tu, unui copil de opt ani, pe înțelesul lui, cât de importantă este școala pentru viitorul nostru, al tuturor. Parol? Care viitor, fraților? Cam câți ani au trecut de când se muncește la viitorul țărișoarei noastre, ca astăzi să ne aflăm aici, fără un sistem sanitar competent, cu autorități care bâjbâie în necunoscut și care ne țin lipiți de ecrane, ca pe niște pești într-un acvariu cu vedere la bâlbele care ne taie din oxigen. Încă puțin și ne vor găsi pe toți plutind la suprafață, de la atâtea atacuri de panică induse. Morți, dar cu temele făcute, pentru că, în timp ce țara arde, baba se piaptănă. Care cum poate, unii impecabili, alții în zig-zag. Dar, ce mai tura-vura, vă pup, că s-a terminat vacanța și am temă la mate!

Citit 1749 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2020 16:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.