Cu grătarele oprite!

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
1 comentariu

Am trecut din stare de urgență în stare de alertă, printr-o altă stare... Una în care poate ar fi bine să ne mai și amuzăm că, deh, primăvara nu-i ca iarna... E clar că ”orice om îi este frică” în această perioadă în care, vorba unui faimos primar de sector, similară cu a unui actual secretar de stat, ”trebuie oprite grătarele”. Motivația celor doi diferă, însă, substanțial. Cel din urmă este preocupat de necesitatea logică a păstrării distanței sociale în pandemie, în timp ce primul punea capăt fumului de mici de la un miting pentru că ”vorbește domnul Geoană”.
Un alt primar, din capitala Moldovei, cu imobile pe numele copiilor, are o atitudine de-a dreptul metafizică, din moment ce ”clepsidra timpului curge prin mine”, dar este depășit, prozaic, de alt edil, din nord-vestul țării, votat de cetățeni chiar și din solitudinea privării de libertate: ”Finanțarea este foarte clar din banii mei proprii”. În aceste condiții, era nevoie de o explicație privind sursa fondurilor, iar ea vine imediat din Vrancea, cu subiect și predicat, fără complicații gramaticale: ”Da, mama mea sunt eu!”
Fiindcă plimbarea prin alte regiuni are nevoie de declarație, ne putem opri puțin și la Grădina Zoologică din pădurea Gârboavele. Desigur, aici, locatari de drept sunt necuvântătoarele, dar încă sunt multe de spus și de reamintit. Cimpanzeii au beneficiat de cuști de 800 euro per metru pătrat și luxul nu s-a oprit aici. După inaugurare, s-a constatat că vulpile, viclene din fire, au ajuns la pragul de 1.000 de euro. Președintele de atunci al Consiliului Județean, medic antestezist specializat în bășcălii a recunoscut ingenuu: ”Am dat organelor mele de control să studieze problema”.
Mai aplicat, cam în aceeași zonă a senectuții cu ex-bossul CJ Galați, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a studiat chestiuni de viață ca un adevărat specialist. Pe vremea stadioanelor pline, el conchide, frust, că ”am ajuns la o vârstă la care mi-am dat seama că ar trebui să fiu cinstit”. Opinia sa vine, oarecum, în contradicție cu preopinentul său de dezbateri TV, finanțator al unui club uriaș din fotbalul românesc, în prezent fără palmares: ”Am vorbit chiar zilele trecute cu mai mulţi parteneri de afaceri, oameni serioşi, din lumea interlopă”.
În încheiere, îl parafrazăm pe un fost prim-ministru acuzat de plagiat, prezent în Parlamentul României în stare de urgență în tricou polo: ”Pe vremea mea, nu se preciza sursa”. Weekend plăcut și fără aglomerații!

Citit 987 ori Ultima modificare Vineri, 15 Mai 2020 19:54

1 comentariu

 • postat de Asta e ROMANIA NORMALA care ne-a fost promisa ! Duminică, 17 Mai 2020 12:30 77.111.247.*** Link la comentariu
  4
  15

  ,,”orice om îi este frică” în această perioadă în care, vorba unui faimos primar de sector, similară cu a unui actual secretar de stat, ”trebuie oprite grătarele”"...si vorba unui alt domn care ne explica (silabisit) si intr-o limba romana foarte greoaie... ca trebuie sa intindem bratele, noi si cei din apropierea noastra, in asa fel incat sa nu ne atingem si ca nu avem voie sa intram in biserica ca sa nu cumva sa ne infectam...in biserica...si ca nu avem voie sa participam la nunti sau inmormantari sau in cimitire ... si sa mergem la plaja sau la terase (deocamdata, pe durata neprecizata...) si ca adunarile in grupuri mai mari de 3 persoane sunt interzise in timp ce...saloanele de infrumusetare sunt deschise (!!!), la fel si frizeriile, ca sa nu mai vorbim despre catastrofa de la vamile din vestul tarii...UNDE STAU INGHESUITI UNII IN ALTII ZECI DE MII DE DIASPOREZI CARE VOR SA INTRE DE-A VALMA IN TARA (diasporezi dintre cei care au infectat toata Romania cu virusul ucigas adus din occident !!!)... INGHESUITI CA SARDELELE IN ZONELE DE PROCESARE A DOCUMENTELOR, LUAND IN...BALON...ORICE LEGE SI ORICE MASURA GUVERNAMENTALA SI PREZIDENTIALA DE IMPIEDICARE SAU NEIMPIEDICARE A ORICAREI BOLI DIN LUMEA ASTA (!!!)... IAR ALTI DIASPOREZI INFECTATI CU COVID-19 PE LANURILE CU SPARANGHEL DIN GERMANIA (DINTRE CEI TRIMISI CU MIILE PE AEROPORTUL DIN CLUJ IN PERIOADA DE MAXIMA CARANTINA DE ACUM CATEVA SAPTAMANI IN URMA, ATUNCI CAND POPULATIA ROMANIEI ERA AMENDATA CU AMENZI DE SUTE DE MILIOANE DE LEI DACA MERGEA SA CUMPERE PAINE SI NU AVEA DECLARATIA SEMNATA CITET) TOTI DIASPOREZII ASTIA INFECTATI CU COVID-19 FIIND ACUM TRIMISI INAPOI, IN ROMANIA, CA SA FIE CARANTINATI SI TRATATI PE BANII NOSTRI, AI CELOR CARE TRAIM AICI LA NOI IN TARA SI CARE PLATIM TAXE SI IMPOZITE (la greu !!!) CA SA LE CRESTEM COPIII ACESTOR DIASPOREZI SI SA II TINEM IN SCOLI PE BANII NOSTRI SI SA OFERIM (TOT PE BANII NOSTRI !!!) ASISTENTA MEDICALA PENTRU PARINTII LOR, AI ACESTOR DIASPOREZI CARE FAC DU-TE VINO INTRE FOCARELE DE INFECTIE DIN ZONELE ROSII OCCIDENTALE SI ROMANIA, MENTINAND INFECTAREA CU COVID LA COTE ,,CONVENABILE" PENTRU CA GUVERNUL ROMANIEI SA NE POATA IMPUNE NOUA, CELOR CARE TRAIM A NOI IN CASE, IN ROMANIA, TOT FELUL DE RESTRICTII (PE BAZA UNOR LEGI FACUTE DE EI...,,PE GENUNCHI"...) SI SA NE TINA IN TEROARE CU AMENINTARILE LOR CA NE VOR SECHESTRA DIN NOU IN LOCUINTE LA CEL MAI MIC SEMN DE CRESTERE A NUMARULUI INFECTARILOR SI CU AMENZILE LOR ABERANTE SI ABSOLUT ILEGALE, CARE CALCA IN PICIOARE CONSTITUTIA ROMANIEI (PE CARE EI VOR SA O MODIFICE ACUM...) SI ORICE ALTA LEGE DIN TARA ASTA !!!

  Toate astea se intampla in ROMANIA NORMALA PENELISTA ... in timp ce ... ITALIA , TARA DEVASTATA DE MOARTEA ZECILOR DE MII DE OAMENI DESPRE CARE NI SE SPUNEA LA TELEVIZIUNI CA SUNT INCARCATI CU SICRIELE IN CAMIOANE MILITARE CARE ASTEAPTA LA COZI DE KILOMETRI DISTANTA DE CIMITIRE SAU CREMATORII UNDE URMA CA ACESTI OAMENI SA FIE INMORMANTATI SAU ARSI...ACEASTA ITALIA A DESCHIS DE CATEVA ZILE...TOATE PLAJELE .... URMAND CA , PESTE CATEVA ZILE SA DESCHIDA ...TOATE HOTELURILE, RESTAURANTELE SI TERASELE !!!!!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro