Cu grătarele oprite!

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Am trecut din stare de urgență în stare de alertă, printr-o altă stare... Una în care poate ar fi bine să ne mai și amuzăm că, deh, primăvara nu-i ca iarna... E clar că ”orice om îi este frică” în această perioadă în care, vorba unui faimos primar de sector, similară cu a unui actual secretar de stat, ”trebuie oprite grătarele”. Motivația celor doi diferă, însă, substanțial. Cel din urmă este preocupat de necesitatea logică a păstrării distanței sociale în pandemie, în timp ce primul punea capăt fumului de mici de la un miting pentru că ”vorbește domnul Geoană”.

Un alt primar, din capitala Moldovei, cu imobile pe numele copiilor, are o atitudine de-a dreptul metafizică, din moment ce ”clepsidra timpului curge prin mine”, dar este depășit, prozaic, de alt edil, din nord-vestul țării, votat de cetățeni chiar și din solitudinea privării de libertate: ”Finanțarea este foarte clar din banii mei proprii”. În aceste condiții, era nevoie de o explicație privind sursa fondurilor, iar ea vine imediat din Vrancea, cu subiect și predicat, fără complicații gramaticale: ”Da, mama mea sunt eu!”

Fiindcă plimbarea prin alte regiuni are nevoie de declarație, ne putem opri puțin și la Grădina Zoologică din pădurea Gârboavele. Desigur, aici, locatari de drept sunt necuvântătoarele, dar încă sunt multe de spus și de reamintit. Cimpanzeii au beneficiat de cuști de 800 euro per metru pătrat și luxul nu s-a oprit aici. După inaugurare, s-a constatat că vulpile, viclene din fire, au ajuns la pragul de 1.000 de euro. Președintele de atunci al Consiliului Județean, medic antestezist specializat în bășcălii a recunoscut ingenuu: ”Am dat organelor mele de control să studieze problema”.

Mai aplicat, cam în aceeași zonă a senectuții cu ex-bossul CJ Galați, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a studiat chestiuni de viață ca un adevărat specialist. Pe vremea stadioanelor pline, el conchide, frust, că ”am ajuns la o vârstă la care mi-am dat seama că ar trebui să fiu cinstit”. Opinia sa vine, oarecum, în contradicție cu preopinentul său de dezbateri TV, finanțator al unui club uriaș din fotbalul românesc, în prezent fără palmares: ”Am vorbit chiar zilele trecute cu mai mulţi parteneri de afaceri, oameni serioşi, din lumea interlopă”.

În încheiere, îl parafrazăm pe un fost prim-ministru acuzat de plagiat, prezent în Parlamentul României în stare de urgență în tricou polo: ”Pe vremea mea, nu se preciza sursa”. Weekend plăcut și fără aglomerații!

Citit 1976 ori Ultima modificare Vineri, 15 Mai 2020 19:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.