Unghiuri ascuțite sau mai obtuze

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Prin mai puține îmbolnăviri, România, o țară mai sigură pentru turiștii străini decât țările lor (cu condiția să nu se frece de miile de români care nu respectă reguli elementare!), rămâne în continuare închisă!

Plajele turismului românesc, care aduceau fonduri importante și bugetului de stat, sunt deschise doar pescărușilor, însă și pădurile s-au închis drumețiilor atât de sănătoase pentru cei care trăiesc în orașe poluate, de pildă, de halde de zgură - zgură care a salvat cu oarece ani în urmă mandatul multor primari care nu aveau cu ce să-și refacă drumurile.

Astfel, turismul înflorește pentru... urși sau, pe viitor, chiar și pentru... elefanți imigranți: fiarele, văzând că e liniște, caută coșurile de gunoi tot mai adânc prin localitățile aparent depopulate. Te pomenești că vom deveni, bravo, o atractivă biorezervație imensă, iar prințul Charles va descăleca și prin Moldova...

Am avut mereu baftă: ne-am ales cu o poluare redusă, după ce parte din industrie a falimentat. Și cu agricultură bio, după ce concurența fabricilor de îngrășăminte externe le-a scos pe tușă pe ale noastre. Iată, pe litoral, coronavirusul va readuce înapoi puțin bun-simț: președintele Federației Industriei Hoteliere declara ieri că, pentru a evita eventuala molipsire, șezlongurile vor trebui plasate, ca-n vremurile boierești, la o distanță mai mare. Să respire și turistul! Lăcomia întreprinzătorilor făcuse ca, treptat-treptat, fotoliile acelea albe să se înghesuie mai ceva decât mormintele în cimitire, aproape unul peste altul!

În sfârșit, mi-am zis, cineva din guvernul nostru s-a gândit că animalele nu au acest virus, dar că trebuie scoase afară (sau... vreun ștab guverrnamental are câine). Perfect: ca să nu se simtă singură la pandemie, o familie a adoptat un cățel. Generos, a cules un maidanez frumos, nu cu fițe. Așa, stăpânii împrumutați de patruped... s-au plimbat în voie, doar scoțând animalul la făcut pipi. Când s-a dat liber la ieşiri, n-a mai fost nevoie de câine. L-am întâlnit deci pe patruped pe Faleză. Singur...

O cățea a păzit săptămâni întregi poarta unei terase la care slujise o viață de câine. De unde să știe ea ce-i falimentul, că nu toate porțile închise au câini în față.

Citit 1624 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2020 22:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.