Bestie cu chip de tată

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Furie, extrem de multă furie. Asta mi-a trezit cazul de la Cavadineşti, acolo unde un bebeluş de doar opt luni a fost maltratat chiar de cel care ar fi trebuit să îl protejeze şi să îi ofere tot ce este mai bun pe lume. Dar, în loc să îl apere pe cel mic, individul, care are 23 de ani, o vârstă la care cu siguranţă ştie să facă diferenţa dintre bine şi rău, l-a adus într-o stare extrem de gravă, medicii fiind rezervaţi atunci când sunt întrebaţi despre şansele de supravieţuire.

Rănile micuţului, produse prin loviri repetate, prin zdruncinare şi prin muşcare sunt greu de descris. Până şi medicii au fost şocaţi când au văzut cum arată băieţelul, pe care, de altfel, l-au trimis la Bucureşti, în speranţa că va avea o şansă de supravieţuire dacă va fi operat la cap.

Totul a pornit de la gelozia bărbatului, care crede că micuţul nu este progenitura lui şi că concubina, cu care mai are un copil de doi ani, l-a înşelat. Mai grav este că ororile din casa respectivă, în care locuiau doi minori, ar fi continuat mult şi bine dacă ultima bătaie primită de bebeluş nu l-ar fi adus într-o stare deplorabilă, fiind nevoie de intervenţia unui elicopter pentru transportul urgent la spital.

Medicii vorbesc despre echimoze vechi, semn că micuţul trăia un coşmar de mai mult timp, chiar sub ochii celei care i-a dat viaţă. Femeia, că mamă nu poate fi numită, se află acum în spital cu cel mic, dar asta doar pentru că aşa spune procedura medicală, nu că ea ar fi fost îngrijorată de soarta propriului copil. Iar asta reiese din faptul că, timp de 10 zile, le-a spus anchetatorilor şi medicilor că rănile copilului au fost provocate de o căzătură şi nu de concubinul ei.

Probabil, ancheta penală o va viza şi pe ea, dar asta nu îi va garanta micuţului, dacă va supravieţui, o viaţă normală.

Din păcate, furia mea, a dumneavoastră, cititorii acestui ziar, sau a localnicilor din Cavadineşti nu va schima cu nimic situaţia. Cei care au această putere, prin schimbarea legislaţiei, prin monitorizarea familiilor în situaţii de risc şi a celor aflate în nevoi vor fi la fel de nepăsători ca şi până acum şi se vor concentra în continuare pe luptele politice şi nu pe ceea ce contează: viaţa cetăţenilor. Iar asta îi face la fel de vinovaţi ca şi pe individul arestat acum pentru tentativă la omor şi rele tratamente aplicate minorului.

Citit 1204 ori Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2020 18:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.