”Minciuni adevărate”

Evaluaţi acest articol
(29 voturi)
2 comentarii

La Tusla, americanii iubitori de preşedinţi autoritari, jucători, „şold la şold”, vorba translatorului preşedintelui Bush de la Bucureşti, de sub curcubeu, s-au înghesuit, sfidând distanţa socială, la mitingul electoral susţinut de Trump. Că „asta e frumuseţea ţării noastre. Ştiu că îmi asum riscul de a fi expusă dar, ca americancă, e dreptul meu” - spunea o participantă.
Primul om din stat, curajosul care s-a ascuns într-un buncăr de teama unor conaţionali demonstranţi, a procedat şi acum penibil, punând pe participanţi să semneze că nu îi vor cere despăgubiri dacă se vor îmbolnăvi la miting. Pandemie?  „Baliverne!” - au spus unii dintre participanţi: adică, nici nu există coronavirus, e doar un fake, o invenţie nesimţită a presei lacome de senzaţional, un complot internaţional menit, nu-i aşa, să submineze fix economia americană! Nu se pune faptul că s-a întors clima cu fundu-n sus, cu tragedii în lume, graţie şi marilor poluatori americani responsabili pentru aproape jumătate din totalul emisiilor de gaze de seră în lume, care nu se sinchisesc însă ca să semneze şi ei Protocolul de la Kyoto, vizând reducerea noxelor. „Am urmărit presa “fake news” în ultimele săptămâni şi totul e negativ”, a perorat Trump, Arma propagandei oficiale va încerca probabil să arate şi în continuare cât de sănătoşi sunt americanii şi cât de mincinoasă şi periculoasă este... presa!
Şi vara trecută, Trump îi acuza de… trădare, un cuvânt dulce încă de pe vremea lui Dej, pe ziariştii de la „New York Times”, care au scris că SUA ar fi lansat atacuri cibernetice împotriva Rusiei.
Să ne amintim şi de o altă uriaşă pandemie (100 milioane de morţi, dar cifrele nu se cunosc nici astăzi exact!), celebra „Gripă spaniolă”, observată prima oară… în Kansas – tot în SUA adică, pandemie ce a rămas în istorie drept „spaniolă” pentru că, exceptând presa iberică, ziarele naţiunilor libere au fost cenzurate…
Responsabilii români optează în continuare pentru starea de alertă, Litoralul e întredeschis, pe când francezii, cu atâtea victime, deschid terasele, fabricile noastre duduie în surdină. Ai noştri, mai precauţi decât Trump, vor prelungi starea de  alertă până vin alegerile? Să-i crezi, să nu-i crezi?  Se iau măsuri ba pripite, ba normale. Care e realitatea?
Eu, de exemplu, tocmai am făcut o biată ecografie. „Cu splina staţi bine”, m-a asigurat medicul. „Păi, eu nu mai am splină”, am protestat eu. Apoi, văd că medicul mi-a „extirpat-o” eficient din fişă, cu pastă corectoare. Şi cică "presa minte"...

Citit 910 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2020 19:33

2 comentarii

 • postat de Nicu Marți, 23 Iunie 2020 13:31 79.116.97.*** Link la comentariu
  0
  4

  Pentru pastrarea echilibrului ar trebui sa mentionati si ca nici sutele de mii de manifestanti care au actionat,mai mult sau mai putin pasnic,nu au respectat nici o regula de"distantare sociala",purtarea mastilor etc Trump e...asa cum e :)) Probabil,cu bune si rele,e preferat de o mare parte a electoratului american si pentru ca in partea cealalta,vad doar un cor de"papusele"care recita un mesaj"gol",pliat pe emotional,conjunctural si populism,fara solutii la problemele concrete,manevrat de ceva/cineva din umbra si care e la o distanta de ani-lumina de democratia tip JFK.Instinctiv,oamenii nu prea au incredere in"umbre" :) Cat despre sistemul sanitar romanesc...e"scapa cine poate"cu mult inainte de pandemie,si nu se va schimba nimic.

  Raportează
 • postat de DEMONcratii Marți, 23 Iunie 2020 08:49 95.76.0.*** Link la comentariu
  4
  6

  DONALD, NU UITA, EUROPA NU-I A TA (doar America) !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.