Copiii lui Zorro?

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Va începe, în toamnă, şi şcoala, iar copiii vor învăţa probabil în ture: o tură online, de acasă, privind la colegii lor ca la serialul cu desene animate, ceilalţi îndurând plicticoasele, de multe ori, dictări ale multor dintre dascălii virusaţi deja cu plictis în anii aceştia de veşnice schimbări tâmpite în programele şcolare… Aşezaţi la o distanţă potrivită, copiii vor fi în siguranţă, dar se pune şi problema purtării de mască, lucru dificil chiar şi pentru maturii care suferă de astm, de inimă, cei obezi. Oare câţi români au murit în vremea asta nu de virus, ci din pricina măsurilor de acest tip, destinate celor sănătoşi, mă întreb, de ce deloc elastice? De ce bolnavii de astm, de pildă, nu ar avea un regim special, autobuze separate, spaţii speciale în mijlocul de transport în comun? Sau măcar să li se recomande la televizor, odată cu obsedanta mască, şi deplasarea pe jos, benefică în general?
Dar cum naiba să forţezi un copil, şi aşa cocoşat de ghiozdane uriaşe, şi aşa siderat de povara prostiilor manualelor alternative, să mai şi răsufle doar printr-o mască?! Chiar e necesar? Nu mă pricep deloc, aşa că am citit şi nişte chestii online. De pildă, pe Reţeaua Privata de Sănătate "Regina Maria", citeam: "Copiii nu sunt mai sensibili la infecţia cu noul coronavirus (COVID-19), comparativ cu populaţia generală, conform datelor existente până în prezent. De fapt, majoritatea cazurilor confirmate de COVID-19 raportate din China au avut loc la adulţi. Au fost raportate şi infectii la copii, inclusiv la cei foarte mici. Aproximativ 100 de cazuri la copii au fost raportate la nivel mondial, iar cei mai mulţi dintre ei au luat infecţia de la un membru al familiei." Deci, 100… în lume, pe când o groază de copii sunt ucişi zilnic în accidente, boli, sau sunt traficaţi! Sigur, şi un singur caz este prea mult, însă la epidemia de rujeolă de acum doi ani, în lume au pierit peste 140.000 de oameni -  majoritatea… copii mai mici de cinci ani! Să le punem mască şi micuţilor! Şi, cum mulţi adulţi se prefac doar că respectă regulile, cum va fi când copiii îşi vor primi, cu masca pe figură, cornul şi laptele? "Potrivit expertilor UNICEF şi specialistilor din cadrul Centrului pentru prevenirea si controlul bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii, noul coronavirus pare sa provoace o infecţie mai uşoară la copii decât la adulţi sau persoane în vârstă", citeam pe acelaşi site, care recomandă spălarea pe mâini. Oare nu suntem prea… maturi şi cu bieţii copii, când de fapt nu ştim exact cu ce ne confruntăm?

Citit 1230 ori Ultima modificare Marți, 28 Iulie 2020 02:01

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

 • postat de Che Quevara
  Marți, 28 Iulie 2020 14:14
  95.76.0.***
  Bine ar fi ca toti copiii mascati sa fie revolutionari si luptatori ca fiii lu Zorro !
  1
  4
  Raportează
 • postat de eu
  Marți, 28 Iulie 2020 07:11
  86.124.201.***
  Transmiteți un mesaj foarte periculos și pe alocuri în afara fenomenului, dl. Cilinca. Un astfel de mesaj, în aceste vremuri, trebuia să vă facă publică opinia pe pagina dumneavoastră de facebook, sau de twitter ca Trump, nu aici. Dumneavoastră vă uitați în oglindă când gândiți asta cu autobuzul pentru astmatici ? Nu credeți că e nimic în neregulă cu o idee de genul ăsta? Și cine a murit pentru că a purtat masca ? Cum adică să-i recomande statul mersul pe jos, dar pe el nu-l duce capul să meargă singur pe jos, trebuie să ne recomande statul și cum să ne ștergem, din față în spate și nu invers ? Iar obeJii, să pună mâna să mănânce mai puțin, ce să le facă statul. Susțineți un mesaj foarte periculos, niciunui om întreg la minte nu îi place să poarte mască, botniță cum îi spun cei pe care îi susțineți, dar trebuie. Eu nu știu de ce exact, dar este o măsură impusă de autorități și o respect. Pentru că altfel ne îmbolnăvim cu toții odată și murim ca puii de o zi la grămadă, și eu care mă păzesc și dumneavoastră cu teoria botniței. Ia uite unde stăteau activiștii drepturilor civile, 50 de ani au făcut comuniștii ce au vrut din noi, nu a zis nimeni nimic și acum nu vrem să purtăm mască, pe motiv că nu ne pune nouă nimeni botniță...Nu ați înțeles că spitalele noastre, fiind cimitire de suprafață, e nevoie absolută să nu ajungi în ele ? Mai ales copiii? Nu vă contrazic că unele măsuri poate sunt exagerate, dar asta e situația, cine își permite să riște în privința celor câțiva copii care se mai nasc și au mai rămas în țara asta? Fiecare dintre noi are poate câte o teorie în minte dar legea trebuie respectată, ăstae mesajul pe care trebuie să-l transmiteți ..... Nu autobuzul pentru obeJi și ăla pentru astmatici este soluția ci autobuzul fără abonamente moacă, pe care să-l iei doar când trebuie, nu să te plimbi deamboulea cu el prin oraș și atunci nu-ți mai trebuie nici ...botniță, nu ?
  5
  12
  Raportează
 • postat de un observator
  Marți, 28 Iulie 2020 05:44
  5.13.148.***
  Asa este, in curand va incepe scoala. Cu tot felul de inginerii romanesti. Tot comparam cu ce este pe la altii, zicem ca este bine, dar cand este vorba sa aducem si la noi ceva semne de bine nu ne lasam pana nu realizam lucrurile mai prost de cum au fost la inceput. Vor fi tot ghiozdane pline cu tot felul de lucruri multe din ele cam nepotrivite. Poti sa te pui cu sistemul? Unii parinti vor lucra cu copii si la ora 22.00 noaptea ca sa fie siguri ca asimileaza ce le preda sistemul. Vor fi si enorm de multe ore saptamanal la clasa. Nimic nu poate fi natural, firesc, cand este cazul fiintei umane aflate la inceput de drum prin viata. De fapt societatea romaneasca a ajuns acum cum sunt notele muzicale pe portativ : unii pe liniile de sus, altii pe liniile de mai jos, altii sub portativ. Tot asa si cu scoala romaneasca. Tot ne laudam parsiv cu performantele varfurilor, ca sa nu facem nimic pentru ceilalti. Pregatiti de pe acum banii pentru fondul clasei!
  3
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.