Centrul de (stat degeaba în) permanenţă

Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Acum un an şi jumătate, o tuse rebelă, care nu mă slăbea de o săptămână, m-a determinat să bat la uşa centrului de permanenţă din Micro 39. Duminică, pe la 9 dimineaţa, doamna doctor nu era, că "dânsa de obicei se trezeşte mai târziu", conform spuselor asistentei, care m-a întrebat ce problemă am. Câteva ore mai târziu, după prânz, am avut noroc în primă fază, doamna doctor venise. Norocul mi s-a terminat însă rapid, fiindcă doamna uitase reţetele verzi (sau galbene, nu mai ştiu care-s alea acceptate de farmacie în cazul antibioticelor) la cabinetul propriu. Aşa că mi-a recomandat să tuşesc în continuare şi să beau ceai de ceapă până-mi trece. Sau până ajung la un... medic adevărat, chestie pe care am şi făcut-o a doua zi.
Duminica trecută, spre după-amiază, după un accident casnic banal (o tăietură la picior, în timp ce manevram ca un neprofesionist ce sunt geamul unei vitrine), mi-am încercat din nou norocul la centrul de permanenţă. Cu un bandaj făcut la repezeală din ce-am găsit prin casă, ca să opresc sângele, am ajuns la centru în câteva minute. Uşa era închisă, iar în geam era afişat un număr de telefon la care ţi se spunea să suni. În timp ce manevram telefonul, o asistentă din interior m-a văzut şi a deschis. Am intrat, mi-am expus problema şi am fost luat tare de doamna doctor, care s-a uitat cam de sus la piciorul meu bandajat. "Pansament şi dezinfectant aveţi? Că noi n-avem! Noi suntem medici de familie!", mi-a spus doamna doctor, după care mi-a sugerat să mă plimb cu autobuzul până la corturile cu test Covid inclus de la Urgenţele Spitalului Judeţean. Adică fix alea pentru care degrevarea cărora "s-a inventat" centrul de permanenţă! Cel puţin aşa declară autorităţile, mai ales când fac bilanţul zecilor de mii de pacienţi "rezolvaţi" la acest centru.
Conform rapoartelor oficiale, 70-80 de pacienţi sunt trataţi zilnic în centrul de permanenţă din Micro 39 (eu n-am văzut niciunul în cele trei vizite). După cele două încercări ale mele, însă, nu pot decât să presupun că bolnavii respectivi suferă doar de ipohondrie, pentru că orice altă boală are nevoie de un medicament, un bandaj, un dezinfectant, chestii de care centrul se pare că nu dispune. Sau poate nu dispune pentru oricine, iar eu nu fac parte din categoria privilegiată!
Ar trebui precizat în context că o gardă de 24 de ore în weekend la un astfel de centru îi este plătită unui medic cu 960 de lei (40 de lei/oră), iar un asistent încasează şi el vreo 500 de lei pentru 24 de ore lucrate la sfârşit de săptămână. Sume deloc de neglijat pentru sfaturi de pe vremea bunicii şi sugestii de plimbă ursu’ la spital, că aici e centru de stat degeaba în permanenţă!

Citit 2434 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2020 17:25

Mai multe din această categorie:

8 comentarii

 • postat de Covidul
  Miercuri, 12 August 2020 21:04
  82.137.11.***
  În luna iunie , eram in nordul județului .Seara la ora 20 am fost nevoit să apelez la un centru de permanență. Nu mi-a răspuns la telefon nici unul din centrele Vladesti , Cavadinești si Beresti. Atunci m-am deplasat cu o mașină închiriată la Spitalul din Tg Bujor. Nu mai plătiți pe cei care nu-și fac treaba.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Miercuri, 12 August 2020 13:03
  86.34.180.***
  Romania plateste salarii unor proaspeti absolventi de medicina, care acum, in aceste zile fiebinti, stau acasa...Desi nu profeseaza, unii primesc si sporurile ce decurg in lupta lor ciclopica cu "covidul".
  Bataia de joc continuua. Noi suntem cei vinovati, nu ei!
  0
  8
  Raportează
 • postat de rgbbg
  Miercuri, 12 August 2020 09:39
  93.122.132.***
  Voi chiar mai credeti ca ii pasa unui doctor/medic de voi? Pentru ei pacientul bun este ala mort si ala care nu vine pe la ei pe la cabinet.
  2
  17
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 12 August 2020 09:29
  5.13.224.***
  Asa ia statul banii fraierilor! Ca si DSP si alte institutii ce sunt DEGEABA! Am sunat de 5x la intervale diferite pe nr lor de fix cand am fost autocarantinat.. intr-un final au scos receptorul din furca... se saturasera sa fie deranjati.
  Cei de la situatii de urgenta in caz de infectare... nu au raspuns niciodata!
  Cat despre ajutoarele primele.... dupa o interventie sus... am primit 2 sacosele ptr 2 zile... restul de 12 trebuia sa intru in hibernare cred... pentru ca statul nu te crede cand spui nu ai! Dar cere si ia cu 100 de maini! Ce pot sa zic i-l voi trata si eu cum merita! Pacat de meleaguri ca-s salasluite inca de o natie asa slaba de inger, caracter si fara coloana vertebrala!
  0
  18
  Raportează
 • postat de jorpalica
  Miercuri, 12 August 2020 09:13
  89.39.81.***
  Scapam de puturosi,jigodii hoti,interlopi ,de prosti in orice domeniu. Impuscati.
  0
  10
  Raportează
 • postat de cd
  Miercuri, 12 August 2020 09:03
  5.2.209.***
  bataie de joc, nimeni nu-i controleaza, nimanui nu-i pasa de nimic, nici de banii aruncati pe ...nimic, nici ca pacientii nu sunt tratati.
  Vin cand vor , stau cat vor, trai pe vatrai, din banii publici; imi vine sa cred ca in aceste centre au fost plasati cei cu pile mari in Directie si cu cunotinte despre medicina , mici.
  0
  23
  Raportează
 • postat de Comedie tristă
  Miercuri, 12 August 2020 08:21
  213.233.101.***
  Chiar m-am înveselit citind articolul, dar este trist, inuman......frecare de mentă.
  0
  17
  Raportează
 • postat de Merlot
  Miercuri, 12 August 2020 05:53
  5.13.173.***
  Rusinos din partea lor , cred ca nu au ce cauta acolo si bine ar fi sa-l inchida de tot decat sa i-a bani pentru statul degeaba si poveti cu plimba ..ursul.. in alta parte ca noi avem somn de frumusete si bani de luat de la statul degeaba pe canapea ,
  1
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.