Tupeu, aroganţă şi misecuvenism

Evaluaţi acest articol
(29 voturi)
7 comentarii

"Nu zi hop, până n-ai sărit pârleazul", aşa le-ar fi spus bunica mea candidaţilor la alegerile locale, dacă i-ar fi auzit sau văzut cu câteva zile înainte de sfârşitul campaniei. Cei mai mulţi păreau atât de siguri de victorie încât mă mir cum de nu şi-au lăsat bagajul în faţa Primăriei sau a Consiliului Judeţean, ca să nu-i incomodeze atunci când îşi vor face intrarea triumfală. Şi, penibil sau nu, unii n-au sărit nici pârleazul electoral pentru a fi reprezentaţi în fiecare dintre cele două consilii. Jenant! Acum nu zic că ar fi trebuit să se arate nesiguri şi perdanţi din start, dar parcă a fost prea multă aroganţă.
După ziua alegerilor, dominată de absenteism şi câştigată decisiv de PSD, din partea unora dintre cei mai vocali candidaţi s-a lăsat o linişte asurzitoare. Nimic! Nici măcar un cuvinţel de mulţumire pentru gălăţenii care le-au oferit fie şi o brumă de voturi. Tocmai cei care mitraliau cu câte o postare pe oră tac agresiv. N-au nici măcar bărbăţia de a-şi recunoaşte înfrângerea şi de a face, fie şi temporar, sau măcar pentru impresia artistică în faţa electoratului, un pas în lateral-spate.
De cealaltă parte, există şi candidaţi care le reproşează virulent gălăţenilor că nu au ieşit la urne şi nu i-au votat. Pe ei, care strigă din toţi porii fiinţei: „Mi se cuvenea să fiu votat!”. Mai că i-au făcut nesimţiţi pe faţă pe cei care au „îndrăznit” să lipsească de la vot. Nici măcar o secundă nu-şi pun problema că oferta lor electorală, candidaţii, că tot ceea ce au dovedit până în ziua votului nu au fost suficiente. Că voturile nu li se cuvin! Voturile se câştigă pe merit! Că „misecuvenismul” merge mână în mână cu aroganţa şi nu scapă nepedepsit! Mai ales când e dublat de apostrofarea „voi pierdeţi că nu m-aţi votat”.
Trecând peste tupeu, aroganţă şi misecuvenism, de care vom avea parte şi în continuare, pentru că urmează altă campanie electorală, apoi patru ani cu o administraţie dominată de PSD, trebuie să recunosc că alegerile locale au făcut un pic de curăţenie în clasa politică gălăţeană. Am mai scăpat de migratori, de profitori politici, de lichele şi trădători de carieră. Unii au fost trecuţi pe linie moartă şi sper ca acolo să şi rămână.
Galaţiul se câştigă de la Galaţi, nu de la Bucureşti, ar fi prima regulă pe care ar trebui să o înveţe cei care vor avea misiunea de a face opoziţie PSD-ului. Altfel o să fie roşu cât vedem cu ochii!

Citit 1851 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2020 16:59

7 comentarii

 • postat de Ion Vineri, 02 Octombrie 2020 20:45 109.166.133.*** Link la comentariu
  6
  4

  Imediat după alegeri a apărut pe casa scării lista cu locatarii care vor fi dați în judecată iar apoi, dați afară din locuințe pentru datorii. Să știți că nu sunt puțini , sunt 20 % din locatari. Adevărul este că acest oraș este mult prea sărac și totuși, o chirie este cât salariul minim pe economie. Eu sunt bătrân de acum dar dacă aș fi fost tânăr as fi părăsit orașul ăsta imediat. Sub conducerea roșie in acest oraș a rămas doar neputința.

  Raportează
 • postat de Pentru PNL-isti..(mai vechi sau mai noi ) Vineri, 02 Octombrie 2020 13:06 89.137.225.*** Link la comentariu
  1
  6

  paote ,DACA, vechii PNL-isti de la noi , nu s-ar fi "mancat" atata intre ei , si ar fi renuntat la orgolii personale prostesti ( Ichim , Paul Dobre , Marius Stan..etc ) ,altele ar fi fost rezultatele azi.
  Lucru valabil si pentru noua generatie de PNL-isti , USR-isti !

  Raportează
 • postat de magis Vineri, 02 Octombrie 2020 12:06 89.121.200.*** Link la comentariu
  2
  16

  Misecuvenism? Oaaaa, ce cuvint frumos inventat ! Bravo!

  Raportează
 • postat de rodax Vineri, 02 Octombrie 2020 11:26 193.231.148.*** Link la comentariu
  9
  8

  reforma politica la galati se face in interiorul psd de catre psd..nu avem alta sansa de a reforma politica locala.alegatorii galateni nu sunt atrasi de marile partide de opozitie gen pnl sau usr-plus.alegatorii galateni sunt atipici in raport cu restul tarii.alegatorii galateni care nu voteaza psd ar vota mai degraba cu pact sau cu independentii decat cu partidele de dreapta traditionale.

  Raportează
 • postat de Irma Vineri, 02 Octombrie 2020 09:00 5.13.170.*** Link la comentariu
  2
  14

  Au pierdut unii fiindcă ei au greșit prin ce au făcut, prin ce s-au bazat și anume au făcut prostia incomensurabilă de a-și baza propria campanie pe "a-ți înjura/huli openenții politici", când defapt politicul și politica nu ar trebui să însemne asta. Așa ceva ar trebui trecut în ilegalitate fiindcă nu candidezi ca să-ți iei sakariul tip "o căruță de bani" doar pentru ca tu să-ți apostrofezi/înjuri "adversarii" politici. Dacă asta-i munca ta, dacă la asta se rezumă politica înseamnå că avem o societate strâmbă, bolnavă. Politica nu ar trebui să fie pe ură, mânie, adversitate, ostilitate, vrăjmășie(spuneți-i cum vreți că ura/mânia tot prostie/golănie este, în orice împrejurare).

  Am așteptat atât de mult (de la ceilalți care se declarau a fi akternativa la PSD) să-și bazeze campania politică pe prezentarea a ceea ce vor ei să facă bun pentru oameni încât mi-a fost scârbă de ce a ajuns liberalismul în România(practic, partidul istoric PNL nemaiexistând nici cât o firimitură, nici cât negru sub unghie, ca și crezuri solide, conceoții liberale ioc, ci a rămas în schimb doar o simplă siglă/etichetă fără conținut golită de autenticul liberalism și înlocuită cu "limbarnița" tipic PDL-istă, tipic BĂSISTĂ, gesturi, comportament și vocabular tipic regimului de foarte tristă amintire PDL+băsescu).

  De aceea PNL(și când spun PNL, nu mă refer la această hidoșenie de astăzi, ci la LIBERALISMUL ADEVĂRAT tip "Oi lupta până la ultima mea picătură de sânge, ca tu så ai dreptul să nu fii de acord cu mine"). Unde naibii în componența, în fibra actualului PNL m-ai există oare acel crez. PNL-ul de astăzi nu se comportă și nu face decât ce făcea PDL-ul lui băsescu.

  PNL-ul, din punctul meu de vedere, dacă vrea să (re)câștige încrederea electoratului trebuie să se lepede, să se debaraseze rapid, cât mai curând de PDL și de mentalitatea tipică PDL-băsescu și să se axeze doar pe forțele capabile proprii autentic liberale și să se bazeze așa cum a făcut-o întotdeaună(până la momentul unii nefaste în cuget și simțiri bădărănești, necurate cu PDL-ul lui blaga, băsescu, roberta anastase videanu, falcă, fileață) pe adevărata menire liberală și anume o politică pentru oameni, o politică în folosul tuturor cetățenilor români, o politică națională fiindcă Dumnezeu știe mai bine câtă nevoie are de asta nația română. Lepădați-vă de ură și de golănie și veți triumfa, veți răzbi.

  Votul meu l-au pierdut liberalii autentici fiindcă ei au ajuns să transforme politica în golănie. Nu vedeți ce comportament, ce gesturi și ce apucături au unii aleși, prin Parlament? Păi asta înseamnă politica pentru ei? UNDE ESTE MENTALITATEA ACEEA SĂNĂTOASĂ, SOLIDĂ A ADEVĂRATULUI PNL(FOSTUL PNL) ÎN CARE LIBERALII AUTENTICI STĂTEAU ÎN PARLAMENT(ȘI DEALTFEL ÎN TOATE FUNCȚIILE PUBLICE ALESE) CU NASUL ÎN FOAIA LOR, ÎN BANCA LOR ȘI MUNCEAU, CREIAU PROIECTE(că asta ar trebui să însemne cu adevărat să faci politică, asta ar trebui să însemne să fii politician), FĂCEAU LUCRURI BUNE PENTRU CETĂȚENI, PENTRU TOȚI CETĂȚENII ROMÂNI, PENTRU A NOASTRĂ NAȚIE ROMÂNĂ ÎN INTEGRALITATEA SA? Une este acel PNL istoric sănătos din toate punctele de vedere? S-a stricat, a eșuat pur și simplu lamentabil fiindcă s-a PDL-izat, s-a băsificat. A fost întinat cu PDL-ism și băsism. Voci cu adevărat liberale au preluat lozincile și decibelii(tactica aceea cu "cine-i mai tare-n gură") a PDL-ului și a lui băsescu.

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 02 Octombrie 2020 08:42 188.24.203.*** Link la comentariu
  2
  13

  Contextul ar trebui sa fie unul favorabil : PCJ, CJ si Primar de aceeasi culoare politica. Nu conteaza Guvernul de ce culoare politica este, CJ trebuie sa atraga bani europeni. In mod normal ar trebui sa fie de bine, chiar daca e vorba de pesedeu'. Vom trai si vom vedea, poate depasim nivelul bordurilor si asfaltului

  Raportează
 • postat de corneliu Vineri, 02 Octombrie 2020 05:54 92.85.13.*** Link la comentariu
  3
  12

  Vor sa primeasca doar pentru ca li se cuvine! Bine spus! Eu am stat acasa! PE mine sa ma injurati!Dar sa votez un candidat care o baga cu aeroportul (de ce nu cosmodrom? si primul galatean pe Marte?....)cand avea : sunt taxele locale echitabile? dar legale? sau excesive? cum stopam concret depopularea?......... dar nepotismul?dar caderea libera a scolii ?......si pot continua doua pagini.Sunt urat si sarac dar surpriza AM PRETENTII!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.