Tupeu, aroganţă şi misecuvenism

Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

"Nu zi hop, până n-ai sărit pârleazul", aşa le-ar fi spus bunica mea candidaţilor la alegerile locale, dacă i-ar fi auzit sau văzut cu câteva zile înainte de sfârşitul campaniei. Cei mai mulţi păreau atât de siguri de victorie încât mă mir cum de nu şi-au lăsat bagajul în faţa Primăriei sau a Consiliului Judeţean, ca să nu-i incomodeze atunci când îşi vor face intrarea triumfală. Şi, penibil sau nu, unii n-au sărit nici pârleazul electoral pentru a fi reprezentaţi în fiecare dintre cele două consilii. Jenant! Acum nu zic că ar fi trebuit să se arate nesiguri şi perdanţi din start, dar parcă a fost prea multă aroganţă.

După ziua alegerilor, dominată de absenteism şi câştigată decisiv de PSD, din partea unora dintre cei mai vocali candidaţi s-a lăsat o linişte asurzitoare. Nimic! Nici măcar un cuvinţel de mulţumire pentru gălăţenii care le-au oferit fie şi o brumă de voturi. Tocmai cei care mitraliau cu câte o postare pe oră tac agresiv. N-au nici măcar bărbăţia de a-şi recunoaşte înfrângerea şi de a face, fie şi temporar, sau măcar pentru impresia artistică în faţa electoratului, un pas în lateral-spate.

De cealaltă parte, există şi candidaţi care le reproşează virulent gălăţenilor că nu au ieşit la urne şi nu i-au votat. Pe ei, care strigă din toţi porii fiinţei: „Mi se cuvenea să fiu votat!”. Mai că i-au făcut nesimţiţi pe faţă pe cei care au „îndrăznit” să lipsească de la vot. Nici măcar o secundă nu-şi pun problema că oferta lor electorală, candidaţii, că tot ceea ce au dovedit până în ziua votului nu au fost suficiente. Că voturile nu li se cuvin! Voturile se câştigă pe merit! Că „misecuvenismul” merge mână în mână cu aroganţa şi nu scapă nepedepsit! Mai ales când e dublat de apostrofarea „voi pierdeţi că nu m-aţi votat”.

Trecând peste tupeu, aroganţă şi misecuvenism, de care vom avea parte şi în continuare, pentru că urmează altă campanie electorală, apoi patru ani cu o administraţie dominată de PSD, trebuie să recunosc că alegerile locale au făcut un pic de curăţenie în clasa politică gălăţeană. Am mai scăpat de migratori, de profitori politici, de lichele şi trădători de carieră. Unii au fost trecuţi pe linie moartă şi sper ca acolo să şi rămână.

Galaţiul se câştigă de la Galaţi, nu de la Bucureşti, ar fi prima regulă pe care ar trebui să o înveţe cei care vor avea misiunea de a face opoziţie PSD-ului. Altfel o să fie roşu cât vedem cu ochii!

Citit 2318 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2020 16:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.