Agonia domnului Lăzărescu

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
3 comentarii

Evacuarea, ca în condiții de război, în miez de noapte și contra cronometru, de la Spitalul "Foișor", ar avea nevoie de un dosar detaliat, altfel o să tot repetăm lucrurile fără să aflăm ce vină poartă fiecare.
Arafat pretinde că, presat de urgența de a salva cât mai repede bolnavi de Covid într-o secție cu multe paturi cu oxigen libere, a decis mutarea la alte spitale, dar și trimiterea acasă a unor bolnavi cu alte afecțiuni. Că spitalul fusese notificat din timpul zilei, însă conducerea unităţii tergiversase o hotărâre până seara. Poate că medicii discutaseră controversat, ca în Parlament, dacă să respecte decizia lui Arafat, trimisă prin Ministerul Sănătății: să se supună, servili, ori să riște să se opună, moral, fie și verbal? Oricum, un astfel de transport... fragil, chiar dacă începea mai devreme, ar fi cerut mult mai mult timp. Însă Guvernul ia hotărâri importante și deseori imbecile "pe genunchi", noaptea ori când îi vine idei, nu stă el după doctori! Oricum, contează ceea ce a ieșit: bolnavi scoși cu targa afară, "la rece", pacienți abia operați trimiși acasă imediat, în noapte, familii stresate. O astfel de pacientă a fost trimisă înapoi la Galați, unde s-a chinuit să ajungă la etajul nouă!
Pentru crize, ca în "Moartea domului Lăzărescu", nu vom fi pregătiți, tehnic și cu bunăvoință, nici în zece ani, nici la o pandemie de... scabie!  Guvernul nostru drag are... răbdare: ministrul Sănătății, ca și ceilalți miniștri, va fi evaluat abia în iunie, "ezact" când Guvernul speră că ne vom relaxa - asta dacă vom înțelege să ne vaccinăm în număr suficient. Cu ce va fi însă în stare să ne ofere tot Guvernul, ca organizare. Dar nu i-am putut... evalua destul și noi, nu? N-am avut, în toată istoria postcomunistă, nici măcar în cea comunistă, când măcar te îngopa îmbrăcat, o guvernare fără remanieri. Una care, din hilară doar, se transformă în una periculoasă. Ni se vântură acum pe la nas un august - posibil, dar nu și probabil, găsesc ei ceva! - fără măști. Măști, ale minciunii însă, vor putea purta doar miniștrii, care ne vor asigura că "negrul" pe care îl vedem bine e de fapt alb, chiar roz, că toate prostiile pe care ni le-au făcut au fost numai și numai pentru binele nostru! Au lăsat pensionarii să iasă din cuștile apartamentelor doar câteva ore, au micșorat acum programul cumpărăturilor (de ce numai în weekend?), fără să revină la decizie când s-a văzut clar că, forțați de restricție, ne bulucim la cozi, au dus la faliment industria... Dar Guvernul decide, nu răspunde: ca la accidentele auto clasice, "de vină e mortu´"!

Citit 824 ori Ultima modificare Duminică, 11 Aprilie 2021 20:05

3 comentarii

 • postat de Vali Luni, 12 Aprilie 2021 16:39 5.13.236.*** Link la comentariu
  1
  0

  Razvan Stana: O să revin asupra subiectului Spitalul Foișor de aseară din mai multe motive.
  Și o să fiu fără echivoc și o să pun lucrurile în context larg.
  Oamenii momentului sunt Vlad Voiculescu
  și Cătălin Drulă
  , fără discuții.
  Pentru că DA, o organizație de tip mafiot se destructurează și cu ranga conform declarației ministrului Drulă, dar evident cu legea!
  Iar un manager de spital aparținând unei structuri a Primăriei București, ambii, directorul și structura ÎNCĂ servili fostei primărițe, Firea, se OBLIGĂ să semneze actele ce conțin ORDINUL ministrului sănătății!!!
  Lucrurile trebuie clarificate și spuse cu maximă asumare.
  Când blochezi spațiul public, sau mai rău spațiul statului, când aduci ,,trupe paramilitare” să blocheze ilegal metrouri și spitale, LEGEA este soluția.
  De 31 de ani așteptăm oameni ca Vlad și Cătălin. Oameni care să spună: PÂNĂ AICI! oameni, manageri, lideri, conducători ca ei care să își ASUME decizii dure, legale, în folosul comunității!
  Un MILION de bucureșteni captivi organizației lui Rădoi de la Metrorex!
  Milioane de oameni suferind în pandemie, niciun pat liber în ATI și un manager de spital ce se crede zeu, refuză să semneze un ORDIN DE MINISTRU, pentru că nu vrea mușchii lui că așa i-a zis Firea!!!
  Lăsați orice altă ,,inflexiune”.
  Vlad și Cătălin și mulți alții se luptă efectiv, în ,,tranșee”, în fața spitalelor și în stații de metrou cu sistemul mafiot creat în 30 de ani de statul ce are grijă doar de ,,ai noștri”!!!
  Vlad și Cătălin se luptă acolo pentru NOI, cei mulți!
  Cam asta, restul este zgomot.
  Alături de cei doi miniștri și de toți cei ca ei aflați deja pe baricade în administrațiile locale și centrală!

  Liviu Avram: Dacă managerul de la Foișor, în loc să-și folosească pacienții drept scuturi umane ca să-și protejeze feuda, semna hârtiile alea la ora 11 dimineața, mai avea loc transferul la lumina întunericului? Mai ieșea circ?
  Iată o întrebare dificilă, la care nici cei mai inteligenți comentatori nu au reușit să găsească un răspuns. În schimb au soluții: trebuia așteptat până a doua zi.
  Să le zică soluția asta și celor sufocați de Covid, care așteaptă cu orele în ambulanțe ca să se elibereze un loc la ATI. Trebuie să fie tentant pentru unii să decidă, de pe Facebook, cine trebuie să trăiască și cine trebuie lăsat să moară.

  Eugen Radulian: V-ATI INTREBAT DE CE:
  ➡️ NICIO teorie a conspiratiei NU prezinta entitati dusmanoase legate de Rusia.
  ➡️ TOATE teoriile conspiratiei sunt raspandite in Romania de site-uri de propaganda rusa : activenews, alternativenews, anonimus, lupuldacic, ortodoxinfo, aparatorul(ortodox). md, telegraph. md, flux. md si MUULTE alte site-uri obscure si pagini Facebook care apar si se inmultesc precum ciupercile dupa ploaie
  ➡️ TOATE entitatile imaginare si reale care ne sunt prezentate de diversele teorii ale conspiratiei ca fiind RAUL ABSOLUT, care vor sa impuna Noua Ordine Mondiala, sa ne stapaneasca, sa controleze populatia, sa extermine batranii, sa ne vaccineze cu vaccinuri care ne vor ucide, sa ne implanteze CIP-uri, sa ne otraveasca si viruseze prin darele lasate de avioane, sa ne iradieze si imbolnaveasca prin 5G sunt entitati occidentale sau americane : Oculta Mondiala, Guvernul Mondial, Stapanii Lumii, Rockefellerii, Rothschilzii, Bildenbergii, Big Pharma, Bill Gates, FMI, etc…
  V-ATI INTREBAT DE CE sunt create si raspandite teoriile conspiratiei?
  ➡️ Ca sa creeze anarhie, sa-i faca pe oameni sa nu mai aiba incredere in stat, in organele statului si in organizatiile supra-statale.
  ➡️ In cazul pandemiei, balivernele conspirationiste ii fac pe cei care cred in ele sa nu respecte regulile de protectie si prevenire a extinderii pandemiei, apar mai multe cazuri de infectie si mai multi morti, se destabilizeaza tara!
  Atasat "organigrama" si piramida Ocultei Mondiale, asa cum sunt prezentate pe paginile Facebook ale formatatilor de teoriile conspiratiei.

  Raportează
 • postat de hahaha Luni, 12 Aprilie 2021 09:21 194.105.20.*** Link la comentariu
  1
  10

  Bine zicea un ilustru decedat : romanu e hot, parsiv si mincinos !

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Luni, 12 Aprilie 2021 01:10 91.9.255.*** Link la comentariu
  10
  7

  Is curios din ce va fi relansata economia? Pacanisti care stau ca pe ghimbi intre 2 conturi cum le intrau cash ul de la
  WU? Sau prestatoarele plecate dupa berze in vest? Parintii stiu ca lucreaza in sere sau alte locuri decente si cand colo canta cucu' departe de BucoVina!

  Practic realizam pe fatza ca mafia este aceeasi, bajetii destepti is tot aia... tot 3500 de firme tocanite si vandute strainilor pe mai nika! Asteptam sa moara babacii... merge inainte... dar UPS .... CU CINE? si Pentru Cine!???

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro