Agonia domnului Lăzărescu

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Evacuarea, ca în condiții de război, în miez de noapte și contra cronometru, de la Spitalul "Foișor", ar avea nevoie de un dosar detaliat, altfel o să tot repetăm lucrurile fără să aflăm ce vină poartă fiecare.

Arafat pretinde că, presat de urgența de a salva cât mai repede bolnavi de Covid într-o secție cu multe paturi cu oxigen libere, a decis mutarea la alte spitale, dar și trimiterea acasă a unor bolnavi cu alte afecțiuni. Că spitalul fusese notificat din timpul zilei, însă conducerea unităţii tergiversase o hotărâre până seara. Poate că medicii discutaseră controversat, ca în Parlament, dacă să respecte decizia lui Arafat, trimisă prin Ministerul Sănătății: să se supună, servili, ori să riște să se opună, moral, fie și verbal? Oricum, un astfel de transport... fragil, chiar dacă începea mai devreme, ar fi cerut mult mai mult timp. Însă Guvernul ia hotărâri importante și deseori imbecile "pe genunchi", noaptea ori când îi vine idei, nu stă el după doctori! Oricum, contează ceea ce a ieșit: bolnavi scoși cu targa afară, "la rece", pacienți abia operați trimiși acasă imediat, în noapte, familii stresate. O astfel de pacientă a fost trimisă înapoi la Galați, unde s-a chinuit să ajungă la etajul nouă!

Pentru crize, ca în "Moartea domului Lăzărescu", nu vom fi pregătiți, tehnic și cu bunăvoință, nici în zece ani, nici la o pandemie de... scabie!  Guvernul nostru drag are... răbdare: ministrul Sănătății, ca și ceilalți miniștri, va fi evaluat abia în iunie, "ezact" când Guvernul speră că ne vom relaxa - asta dacă vom înțelege să ne vaccinăm în număr suficient. Cu ce va fi însă în stare să ne ofere tot Guvernul, ca organizare. Dar nu i-am putut... evalua destul și noi, nu? N-am avut, în toată istoria postcomunistă, nici măcar în cea comunistă, când măcar te îngopa îmbrăcat, o guvernare fără remanieri. Una care, din hilară doar, se transformă în una periculoasă. Ni se vântură acum pe la nas un august - posibil, dar nu și probabil, găsesc ei ceva! - fără măști. Măști, ale minciunii însă, vor putea purta doar miniștrii, care ne vor asigura că "negrul" pe care îl vedem bine e de fapt alb, chiar roz, că toate prostiile pe care ni le-au făcut au fost numai și numai pentru binele nostru! Au lăsat pensionarii să iasă din cuștile apartamentelor doar câteva ore, au micșorat acum programul cumpărăturilor (de ce numai în weekend?), fără să revină la decizie când s-a văzut clar că, forțați de restricție, ne bulucim la cozi, au dus la faliment industria... Dar Guvernul decide, nu răspunde: ca la accidentele auto clasice, "de vină e mortu´"!

Citit 1338 ori Ultima modificare Duminică, 11 Aprilie 2021 20:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.