Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
2 comentarii

Ușor triumfalist, prefectul de Brăila a anunțat, vineri, ridicarea restricțiilor de weekend în municipiul vecin. În aceeași zi, incidența cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 3,4 la mia de locuitori în oraș, în condițiile în care au fost confirmate 44 de cazuri în județ, din doar 89 de teste efectuate, declarație consemnată în presa locală.
În aceeași zi, la Galați, situația este puțin mai complicată: 101 cazuri confirmate, dar din... 789 de teste. Magazinele se închid în condiții de aglomerație de vineri până duminică, inclusiv, la ora 18,00, iar, la sfârșit de săptămână, orașul e pustiu. Brăilenii vor avea pod peste Dunăre, noi nu avem tunel, ne-au bătut de două ori în actualul sezon al ligii a treia la fotbal și sunt oameni de toată isprava, fără absolut niciun grad de malițiozitate.
La fel și maramureșenii, având în vedere că, în 29 martie, au fost înregistrate, în județ, 36 de infectări rezultate în urma celor 49 de teste realizate în ultimele 24 de ore. Pe atunci, județul era în topul incidenței cazurilor de COVID. În context, e mai mult decât limpede că textura condițiilor de evaluare a situației epidemiologice comportă mai multe nuanțe de gri și albul cam lipsește.
Evacuat pe ușa din dos a Ministerului Sănătății, Vlad Voiculescu lasă în urma sa numeroase chestiuni neclarificate. Plecând de la numărul cazurilor de deces cauzate de noul coronavirus, trecând la cei care transmit datele pandemiei la Rahova, poți ajunge, conform precizărilor retroactive ale fostului ministru, la carnete de partid de care te lovești, atunci când vrei reformă. 
Revenind la chestiunea zilei, e limpede că restricțiile impuse ar cam avea, ele însele, nevoie de o reevaluare, vorba unui clasic în viață. Altfel, fără a lua apărarea medicului Andreea Moldovan, mazilită la pachet, promotor al unei ”carantine naționale ce ar face minuni”, lucrurile sunt ușor mai complicate. Diferența ar putea fi dată, măcar, de o ecuație de gradul doi ce se studiază în clasa a opta, sau alte câteva criterii cu relevanță pentru stabilirea restricțiilor sanitare. Pentru că aritmetica pandemiei se pare că e diferită, cel puțin pe malurile Dunării.

Citit 825 ori Ultima modificare Duminică, 18 Aprilie 2021 16:46

2 comentarii

 • postat de D Clinu Luni, 19 Aprilie 2021 13:59 86.124.202.*** Link la comentariu
  0
  2

  Daaaaaaaaaaaaaaaaaaa ....................

  Raportează
 • postat de paloma Luni, 19 Aprilie 2021 00:04 5.13.238.*** Link la comentariu
  2
  11

  Stai sa vezi cand n-or mai fi locuri la ATI; sa vezi atunci racnete ca mor romanii-n strada !!!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro