Partidul e-n toate cele ce sunt

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Noul ministru al Sănătății a afirmat că între platformele de raportare există diferențe de până la cinci sute de decese COVID pentru același spital, din cauza modului de raportare, a unor confuzii ale celor care raportează şi din cauza unor întârzieri în raportarea deceselor. Totodată, a mai spus că diferențele există de la momentul declanșării pandemiei, au la bază birocrația și nu trebuie politizat subiectul. Pe bune? Păi este deja politizat, atât timp cât opoziția, prin vocea PSD, strigă că accesul la informațiile reale ale pandemiei este obstrucționat de actuala coaliție.

Altfel, în urmă cu o săptămână, rezultatele dezastruoase ale concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere ale caselor județene de asigurări de sănătate au fost prezentate de USR-PLUS ca o mare victorie, prin prisma corectitudinii acestuia. Lăsând la o parte anomalia secretizării numelor candidaților, vă spunem noi, dacă mai era un secret: cei care s-au prezentat nu au venit de pe stradă, ci cu bilețele de la partid. Poate de la alt partid, atâta vreme cât, altă ciudățenie, o formațiune politică își arogă meritele organizării unui concurs de funcții publice, fie el și corect.

Mergând înapoi în timp, alocarea unor fonduri către primării a fost un alt subiect de gâlceavă politică, de genul cine a fost mai întâi: oul sau găina? După ce, la finele anului trecut, guvernul liberal aloca doar câte zece mii de lei comunelor cu primar de altă culoare politică, a venit rândul președintelui social-democrat al Consiliului Județean să răspundă cu aceeași monedă. Motivația acestuia din urmă a fost repararea unor nedreptăți, dar politizarea gesturilor administrative e mai mult decât limpede, ca diferența dintre galben și roșu.

În fine, un spectacol destul de puțin agreabil s-a consumat la începutul acestui an, când, în urma aplicării algoritmului politic, funcțiile de prefect și subprefect au fost împărțite ca la piață în interiorul coaliției de guvernare. În ciuda clamării necesității depolitizării acestor funcții de reprezentare a Guvernului în teritoriu, ultima modificare a codului administrativ a lămurit că statutul de membru de partid nu este doar posibil, ci chiar benefic prefecților. Poate doar la Galați să avem o altă situație, dar aceasta este deja o altă discuție pentru altădată.

Citit 1376 ori Ultima modificare Joi, 13 Mai 2021 21:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.