Ce minte, domnule, ce minte!

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Circulă de ceva vreme în lumea politică un banc. Un candidat vine acasă şi-i spune nevestei că toată lumea se minunează de inteligenţa lui. Cum adică?, întreabă femeia. Păi, de fiecare dată când spun ceva, zice politicianul, toţi alegătorii exclamă: Ce minte, domnule, ce minte!
Poanta m-a dus cu gândul la discuţiile despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prin care România va beneficia de fonduri nerambursabile şi împrumuturi de aproape 30 miliarde de euro din partea Uniunii Europene. Imediat după depunere, dezbaterile s-au mutat spre zona locală. Cine va beneficia de aceşti bani, de ce nouă nu ni se dă şi alţii iau prea mult, ce se va construi, de ce se fac astea şi nu altele etc.
În zona noastră, preşedinţii consiliilor judeţene Galaţi şi Brăila au trimis chiar o scrisoare deschisă către guvern, în care s-au plâns că investiţiile sunt direcţionate către Ardeal, iar regiunea Dunării de Jos a fost uitată încă o dată. În teorie, cei doi politicieni au dreptate, pentru că atâta timp cât şi banii din PNRR ne vor ocoli, decalajul economic faţă de vestul ţării, şi-aşa foarte mare, se va adânci. La rândul său, Primăria Galaţi a anunţat că a depus zeci de proiecte pentru a fi finanţate din fondurile PNRR, printre care construcţia unui spital municipal şi consolidarea falezei, dar niciunul dintre ele nu a fost acceptat. De-aici până la acuzaţiile politicianiste că nu ni s-au dat bani pentru că Galaţiul are altă culoare politică decât coaliţia aflată la guvernare n-a mai fost decât un pas.
Câteva zile mai târziu, a urmat replica guvernanţilor, care au susţinut că proiectele depuse de autorităţile gălăţene nu erau de fapt decât nişte idei puse pe hârtie, nu proiecte finanţabile în sine, astfel că era normal să nu fie băgate în seamă.
Este posibil ca toţi să aibă parţial dreptate, însă politicienii din cele două tabere au uitat un lucru fundamental. Toate aceste proiecte de dezvoltare locală trebuiau susţinute şi promovate de ambele părţi, ceea ce ar fi însemnat ca puterea şi opoziţia să colaboreze, pentru că la mijloc se află interesul cetăţenilor Galaţiului, adică fix ceea ce s-au angajat să servească în campaniile electorale. Politicienii noştri n-au reuşit, însă, să-şi promoveze decât ceea ce-i caracterizează - orgoliile proprii, cu unicul scop de a mai câştiga câţiva admiratori, în niciun caz de a-i ajuta în vreun fel pe alegători. Şi, în faţa electoratului, spun adevăruri parţiale, dezinformează şi dau în continuare vina unii pe alţii, aşa cum fac de 30 de ani. Pentru că e mai simplu să îmbrobodeşti lumea şi să pasezi motanul decât să pui osul la treabă!

Citit 2368 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Iunie 2021 07:40

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

 • postat de Scapa cine poate!
  Miercuri, 09 Iunie 2021 17:06
  77.111.246.***
  Cine crede minciunile bolnave cum ar fi : „Am ajuns la un acord foarte important...după discuții foarte complicate, după 4 zile și 4 nopți de negociere am obținut pentru România 79,9 miliarde euro, pentru proiectele europene, o sumă impresionantă...vom folosi această sumă de 80 de miliarde (euro) pentru a reface infrastructura, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relansarea economică.Până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos, e o zi importantă pentru România, pentru proiectul european. Acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României." este un ignorant.

  Daca cineva se autosugestioneaza in mod bolnav ca banii pe care Romania ii plateste drept cotizatie obligatorie la UE si care bani sunt mai apoi porecliti de conducerea progresisto-globalista a Romaniei "ajutor pentru refacere economica" sau "imprumut nerambursabil" sau in oricare alt fel de termen folosit pantru prosteala gloatei, vor ajunge si vor ramane VREODATA aici, pentru a fi folositi in beneficiul poporului si al tarii, atunci acela ori s-a nascut ieri, ori s-a nascut degeaba.

  Ce e aia "putere"? Ce e aia "opozitie"? Unde exista asa ceva in Romania, acum?
  Incepand cu data (fatidica) de 1 ianuarie 2007, Romania a fost aruncata in Evul Mediu unde, intre noi (vasalii) si occidentul Europei (suzeranii) nu exista decat raporturi de subordonare, de umilinta, de iobagie (a noastra fata de ei)

  De aproape 15 ani traim intr-o prosteala si o MINCIUNA PERPETUA dar ultimii 7 ani de zile au adus cu ei un jaf si o distrugere si o pervertire a tarii si a populatiei asa cum nu au existat in ultimii 100 de ani din istoria Romaniei.
  Analfabetismul total sau functional, incultura, disperarea si bolile psihice (cauzate de stress, de grija zilei de maine) cvasigeneralizate au aruncat alegatorul roman (debusolat complet) in cea mai adanca manifestare de tip "sindrom Stockholm", acesta devenind cel mai fanatic sustinator si aliat al celor care au devastat si jefuiesc si distrug Romania in ultimii 7 ani de zile si in clipa asta.
  0
  0
  Raportează
 • Miercuri, 09 Iunie 2021 10:21
  5.13.131.***
  Cine mai crede ca cei care conduc au legatura cu interesul national sau cu legile tarii????
  majoritatea sunt angrenati intr-un sistem mafiot ce vizeaza mentinerea sistemului capitalist aservit marilor puteri internationale si furtul organizat de localnicii gliei!!
  restul e campanie electorala 4-5 ani....
  1
  14
  Raportează
 • postat de ariciul
  Miercuri, 09 Iunie 2021 10:01
  89.39.81.***
  Daca as avea bani ,as fi guvernul,As da bani acolo unde omul sfinteste locul si unde as vedea ca chiar sa facut si se vrea in continiuare cu banii locali si apoi ajutor de la banii europeni.Suntem inconjurati de ape,si nu avem o plaja numa promisiuni ca sar face sar drege candva si peste ani si ani.pastravul de la munte e mai scump decat carasul dunarean zic,dar mai avem si Prut si Siret,si Catusa,si Malina si Bratesul si lacul asa zis al partidului si trafic pe Dunare .Aaa ei au facut o cerere si o lacramatie la stapanire ca ....ar vrea si ei ceva.Asta e nivelul edililor si institutiilor locale .Faleza?infrastructura?Tunelul pe sum Dunare si airoportu ternationale?Haiii catzzz.....
  5
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.