„Diribau” englezesc în... pompa goală

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Pensionarii noştri stau cu ochii pe pensie – creşte, nu creşte, o mai apucă? - cam aşa cum aşteptau şi bunicii noştri venirea americanilor. Dar… au venit sovieticii! Ieri, cam o sută de pensionari gălăţeni au protestat, din nou, în faţa Prefecturii (şi, fortuită poziţie, cu spatele la Monument) pentru mărirea cu patruzeci la sută a pensiilor. Exact cu cât se lăudase Guvernul că le va mări de la 1 septembrie, după care, „vizionar”, adoptase încă din februarie o Ordonanţă de Urgenţă care amâna majorarea pensiilor, din acest an, pentru 2023 și 2024! Ca din Kafka, ministrul Raluca Turcan ne „mărturisea” abia în iunie că mărirea pensiilor din septembrie este o „misiune imposibilă”. Adăugând, grotesc: “Aproape că aţi fi crezut (sic!!!) că e posibil să se întâmple lucrul acesta. Şi eu am crezut. Dar am constatat că pentru a putea majora toate cele 5 milioane de pensii cu 40 la sută ai nevoie de digitalizarea tuturor dosarelor de pensii.” Nu că n-ar fi fonduri... Să trăim o mie de ani, cât să apucăm şi noi digitalizarea asta?! Miercuri, şi transportatorii rutieri veniţi din 20 de judeţe, din cadrul a trei asociaţii patronale, au scos în faţa Guvernului zeci de camioane la protest  față de intenţia de impozitare – retroactiv! – a diurnei șoferilor de transport marfă. Ei cer și exceptarea de la carantinare a șoferilor, fără şoferi ajungând şi noi ca la britanici! România e singurul stat european care nu îşi protejează cetăţenii, fiind singura ţară care impozitează diurna. Şi unicul stat care ţine în carantină şoferii profesionişti, în loc să-i testeze doar pe aceşti vitali cărăuşi.
Şoferii, învoiţi de patronat, au fost decenţi, nu ca englezii! În iulie, în acea ţară babană, bogată, brexitată, dar bine educată, mulţi londonezi protestau împotriva vaccinărilor. Un protest din septembrie chiar băga în spital mai mulţi poliţişti! Acum, siliţi să aştepte în benzinăriile fără benzină, unii furioşi au lovit şi automobilele care îşi permiteau să mai ruleze într-un fel ori altul. Interzicând angajarea şoferilor străini, inclusiv a celor români, autorităţile britanice au apelat la şoferii... din Armată ca să conducă salvatoarele cisterne cu petrol. Decizie ce aminteşte parcă de folosirea soldaţilor în termen de la „diribau”, în România socialistă. Confruntat cu o acută criză de locuinţe, iată că şi Guvernul german vrea exproprierea a vreo 226.000 de apartamente din proprietatea –, mdeh, garantată de Constituţie – a unor uriaşe companii imobiliare. Situaţie comparată de unii cu naţionalizările comuniste...  Se întoarce oare „moda” „soluţiilor” comuniste?

Citit 1356 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 23:52

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 01 Octombrie 2021 08:33
  5.13.156.***
  Dar nemtii AU RAMAS COMUNISTI! Nu stiati?
  Exemple: Daca iti iei in chirie un ap. platesti la 3 luni taxa radio de 53de E chiar daca nu intelegi l germana! Daca mai iei in chirie 1...2..x persoane, in 3 luni le va veni si lor taxa, desi legea spune ca doar cel ce a inchiriat ap. o va plati! Nu conteaza, plicurile vin la toti...

  Daca declari ca esti Crestin Catolic cand te intregistrezi la primarie, vei plati o taxa ptr biserica pe viata cat ramai in tara aia inregistrat!
  O firma te poate inregistra cu nivel de impozitare dupa bunul plac daca vrea... cu acceptul tacit al autoritatilor... daca vor!

  Is multe!...
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.