Pic cu pic

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Centrul oraşului nostru dinamitat odinioară de nemţi şi reconstruit timid de comunişti, cu o singură statuie pitită sub pomi, cu Parcul "Eminescu" a cărui statuie e în continuare crăpată, dar unde se vor construi câteva busturi, cu intrări interesante în pasajul subteran, creşte, pic cu pic. Iată, va avea în curând şi o fântână arteziană de tip occidental, cu muzică şi lumini, spre Potcoava de Aur!

Chiar, de ce s-o fi renunţat la simbolul las-vegasian al norocului?! Căci norocul nostru vine chiar şi atunci când alţii jelesc. De pildă, bacul militar care să permită trecerea refugiaţilor este un dar şi pentru gălăţeni. Cum însă ne cam place "să ne râdem", ştirea că marele vas s-a defectat, poc, chiar din prima zi de serviciu, a acoperit şi darul, şi discuţiile privind perspectivele.

De ce să nu ne gândim că legătura deschisă acum cu trecerea mai lesnicioasă a fluviului ar face necesar ca administraţia gălăţeană să încheie parteneriate şi cu vecinii din comuna Brătianu, pentru a petrece vara, de ce nu, şi în întinsa pădurice de peste fluviu sau pe plajă (cum era pe vremea comunismului şi a regatului!), acum cu focuri de tabără, festivaluri muzicale, de film, camping (anemic, mai vezi un cort, două), cu mititei, răcoritoare, deci şi cu un câştig pentru ambele localităţi. Poate aşa vor opri navele de croazieră austriece şi pe la noi. După cum discutam cu un comandant de vas austriac care fusese nevoit să oprească de cinci ori aici, în Republica Moldova transportase turişti duşi cu autocarul chiar şi într-un sat... defrişat, cu apă nepotabilă, însă cu lăutari, vin şi costume populare.

O propunere a mea, de realizare, unic în lume, a unui festival de teatru antic, grec şi roman, completat cu muzică veche, dansuri greceşti etc., a stârnit, ca principiu cel puţin, interesul Primăriei. Aştept dezvoltarea unei idei atractive la Tirighina, unde s-ar putea desfăşura diverse festivaluri. Un camarad de asociaţie culturală de reconstituiri istorice, col. (r) Adrian Tăbăcaru, ale cărui propuneri sunt primite cu interes şi în ţară, de către muzee şi alte instituţii culturale, propunea chiar reconstituirea unor bătălii navale antice. El propunea şi realizarea unui teleferic care să lege dealul Turnului TV de malul celălalt. Spaţiul larg de peste Dunăre ar putea să atragă, de ce nu, şi o firmă specializată în plimbări cu baloane cu aer cald. Este momentul să inventăm! Pic cu pic, cu fântână arteziană lângă noi statui, parc de distracţii lângă o tabără de vară şi lângă taberele de sculptură, restaurante cu specific gălăţean etc.

Citit 1504 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2022 23:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.