Nu avem nici când avem!

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Blestemaţii de credincioşi sau ploconitori ai lui Putin se bucură, prin emisiuni televizate, că seceta va lovi Europa! Că... natura ţine, adică, cu Rusia, care acţionează şi ucide copii, femei şi bătrâni, întru "dreptate"! Urmaşii generalului rus Kutuzov şi cei ai lui Stalin ştiu că iarna va lucra din nou pentru ei: o Europă cu sobele reci, sancţionată cu adevărat de regimul dictatorial Putin... nesancţionabil cu adevărat eficient! O dependenţă periculoasă de gazele naturale ruseşti duce acum la dezbinarea UE. În funcţie de nevoi, unele state sau organizaţii una spun şi alta fac! Lumea trebuie să vadă doar pompieristicul război occidental media al sancţiunilor aplicate Federaţiei Ruse, într-un moment în care trebuie evitat cu orice preţ un nou război mondial. Au fost sancţionate băncile care tranzacţionau gazele ruseşti? O reuşită, nu-i aşa?! Dar aceleaşi bănci asigurau şi tranzacţia de alimente către Africa înfometată. Deci... Occidentul va ridica chiar acum sancţiunile aceloraşi bănci! Sunt voci care spun că nu ne interesează africanii, însă, dincolo de umanism, o Africă înfometată, cu sute de mii de victime ale foamei, va împinge milioane de refugiaţi africani în ţările bogate ale Europei. Costurile pentru Europa vor fi atunci cu mult mai mari decât "injecţiile" de capital de acum!

Când ceva major se strică, totul este dat peste cap! Etica, libertatea de exprimare, adevărul rămân ultimele lucruri de apărat, atunci când câmpurile şi pădurile ard!

În România, în 200 de localităţi apa este deja distribuită cu porţia! Nenorocirea care a împins ţări civilizate din Europa să nu se mai spele, să nu bea şi să nu-şi mai ude culturile ne va lovi curând, zic meteorologii, şi pe noi! Nu se va mai putea iriga în România! După calamitatea politicienilor de la guvernarea postrevoluţionară, vin şi plăgile prorocite în Biblie!

Ca în Planul Valev de pe vremea imperiului sovietic, când fiecare stat era obligat să se specializeze, iar România socialistă, fost "grânar al Europei", trebuia să furnizeze cereale blocului socialist, vom umple şi acum goluri, pentru ca UE să nu moară de foame. Dar, de fapt, ar fi un ajutor nesperat pentru agricultorul român, care va exporta, la preţ european, grânele româneşti, în timp ce până acum primeam făină şi aluat din alte ţări şi ne putrezea grâul. Şi, ce să vezi? Ca într-o veche zicală românească, ce observa că, tocmai atunci când trebuia ca să fertilizeze şi vaca săracului, buhaiului satului i s-a rupt mădularul, agricultorii noştri vor avea cerere externă la cereale, nu însă şi... apă pentru irigaţii!

Citit 1520 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iulie 2022 19:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.