"Nicule, dă-le 50.000 de euro!"

"Nicule, dă-le 50.000 de euro!"
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Seceta teribilă, un nou val al pandemiei, scumpirile, toate acestea suprapuse peste perioada concediilor, pot duce în derizoriu o știre destul de importantă. Guvernul se străduiește de zor să-i momească pe românii din diaspora cu câte 50.000 de euro pentru a se reîntoarce să deschidă afaceri în România. De altfel, interesul destul de scăzut al acestora a determinat ministerul de resort să apeleze inclusiv la zona diplomatică pentru a impulsiona înscrierea. "Ce văd că se mișcă puțin mai greu, cel puțin pentru aceste prime zile, a trecut o săptămână, este componenta pentru diaspora. Este și motivul pentru care am apelat deja la toate ambasadele", a afirmat ministrul Antreprenoriatului.

E a nu știu câta oară când oamenii de la conducerea țării se fac că nu înțeleg, pentru că altfel ar fi mai grav, că nu așa pot fi atrași acasă românii plecați peste hotare. Poate că acum 15-20 de ani, strict problemele de ordin pecuniar au fost cele ce i-au determinat să-și părăsească locurile natale. Între timp, însă, mai mult sau mai puțin, cei plecați s-au integrat în societățile funcționale care îi găzduiesc. Nicăieri lucrurile nu sunt perfecte, însă sistemul sanitar occidental a beneficiat de investiții, concomitent cu dezvoltarea empatiei personalului medical. În plus, educația nu este răvășită de fiecare ministru ajuns în funcție, infrastructura a fost pusă la punct oferind condiții civilizate de trafic și de mobilitate, iar forțele de ordine, după ample acțiuni de prevenție, sunt validate și au menirea să aplice sancțiuni ce descurajează infractorii. Când tragem linie și însumăm, rezultă un singur aspect: grija față de cetățean. Dacă punem la socoteală și faptul că toți copiii oamenilor plecați afară învață pentru a-și face un viitor acolo, acestora adăugându-li-se din ce în ce mai mulți tineri liceeni din România, avem imaginea dezastrului complet și a neînțelegerii realităților în continuă schimbare.

Toate aceste sublinieri se lovesc ca de un zid de actualii guvernanți. Fără a generaliza, în mare majoritate aceștia sunt complet inadecvați. Personaje cu CV-uri stranii, cu comportament nefiresc, de cele mai multe ori figuri impuse fără un minim bagaj de cunoștințe în domeniul pe care îl păstoresc, nici nu au cum să se racordeze la agenda cetățeanului. Și asta, cu mici excepții, nu se întâmplă de ieri, de azi. Ei sunt proba vie a unei clase politice eșuate, care, atunci când nu reacționează pompieristic, vine cu inițiative de genul: "Nicule, dă-le 50.000 de euro!".

Citit 2395 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2022 22:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.