De ce avem loverboys pe toate drumurile

De ce avem loverboys pe toate drumurile
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Societatea românească încă tratează incorect fetele și femeile. De la cea mai fragedă vârstă, suntem expuse unei judecăți cu dublă măsură, fiind considerate mai puțin puternice, mai puțin capabile decât băieţii, prea emotive, prea fragile sau, dimpotrivă, nu destul de gingaşe, nu suficient de feminine potrivit standardelor învechite ale unei societăţi care are nevoie de noi, dar nu ne apreciază la justa noastră valoare. Să ne mirăm, în acest context, că, lipsite de încrederea în ele pe care doar dragostea necondiţionată şi sprijinul părinţilor o construiesc în sufletul de copil, multe adolescente cad pradă aşa numiţilor loverboy, pretinşi iubiţi, care de fapt sunt proxeneţi, al căror unic scop este să exploateze dorinţa de afecţiune şi de siguranţă a unor copii maturizaţi fizic înainte de vreme, dar care nu au crescut suficient sufleteşte încât să poată face diferenţa dintre iubirea reală şi cea pretinsă?
Nimic nu este întâmplător, faptul că aceste caricaturi masculine - să ne înţelegem, tipologia acestor loverboys nu are nimic de-a face cu ceea ce ar trebui să fie un bărbat - reuşesc să se îmbogăţească pe spinarea unor fete neajutorate este măsura incapacităţii noastre, ca societate, de a ne proteja copiii. Nu închizându-i în casă, nu refuzându-le accesul la informaţie, nu cenzurându-i şi spunându-le constant să tacă reuşim să-i creştem în siguranţă, pentru a ajunge adulţi echilibraţi şi fericiţi. Copiii nu trebuie minţiţi pentru a fi protejaţi, ci trebuie să li se construiască abilitatea de a deosebi adevărul de minciună, falsitatea de autenticitate. Copiii, atât băieţii, cât şi fetele, trebuie să se simtă iubiţi şi protejaţi la ei acasă, de către părinţi, fraţi şi familia extinsă, în şcoală, acolo unde trebuie să fie convinşi că educatorii îi ascultă, îi înţeleg, îi cred şi îi apără. Teama de a fi judecaţi prea aspru, de pedepse, de bătaie, în unele cazuri, teama de a-şi pierde privilegiile de navigare pe internet, îi determină pe tineri să mintă, să nu povestească nici cu cine vorbesc, nici cu cine intenţionează să se întâlnească, practic părinţii neştiind mai nimic din ce se petrece în viaţa copiilor lor, dincolo de notele comunicate de şcoală şi felul în care se achită de unele sarcini casnice. De aici, până la a fi răpite şi forţate să se prostitueze, pentru fete nu este decât un pas. Băieţii o pot păţi şi ei, e drept, dar în cazul fetelor acest risc este mult mai mare. Şi doar noi, ca societate, putem schimba asta.

Citit 1993 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2022 16:22

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

 • postat de Catalin
  Luni, 29 August 2022 18:53
  79.151.92.***
  Se observa deja un tipar in ce scrie editoarea acestui text. Zilele trecute vorbea de beneficiile discriminării pozitive. Unii ar observa poate un discurs de misandrie. Nu eu, unii.
  0
  2
  Raportează
 • postat de paloma
  Luni, 29 August 2022 15:24
  5.13.215.***
  Pentru ca nu exista educatie ??? Exceptand cea promovata de televiziuni : Capatos, Maruta, Teo !!!...
  0
  11
  Raportează
 • postat de un observator
  Luni, 29 August 2022 11:07
  193.230.156.***
  Explicatia este simpla: mentalitatea, pastrata din generatie in generatie, corelata cu vicii de educatie. A se vedea educația sexuala, a se vedea alcoolismul, a se vedea lipsurile elementare in comportament, în educatie si comportament in cadrul social. Nici scoala nu face mare lucru. Nici societatea nu face nimic pentru amărâtele care ajung sa fie omorâte de partenerii lor. Apropo, ce mai face barbatul galatean care a facut pachețele o galațeancă cu care trăia dar care incepuse să îl refuze? Despre violuri nu mai vorbesc. Cam 2000 de cazuri pe an. Asta dpdv statistic. Adică doua penitenciare noi nouțe, de umplut în fiecare an. De maximă nesiguranță.
  0
  5
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 29 August 2022 08:14
  93.122.251.***
  Lipsa de educație este rădăcina tuturor relelor din societatea noastră, cred eu. A lor, care se duc hlizindu-se la ușa celui din cartier despre care se aude că se ocupă cu așa ceva, pentru că nu le răpește nimeni, vedeți-vă de treabă dar și a rebutului social și uman care își dă prietena/soția la produs. Nu văd legătura cu modul în care sunt tratate femeile ori ce mai scrieți pe acolo. De asemenea, lipsa de educație și a părinților, care mulți dintre ei știu că nu are cum altfel să vină acasă aia cu mașină de 100000 oiro după 1 an de umblat pe afară și cu toate ăstea își hlizesc și ei fasolele că vedeți ce copil reușit am. Este într-adevăr un flagel social iar eu altă soluție decât legalizarea prostituției nu văd. Ce umblă pe străzi aici la noi a fost deja impozitat în țări în care personaje ca teodosie nu au niciun cuvânt de spus, guvernarea nu se face ( din perspectiva aceasta ) după ce spune popa, ci după regulile societății și ale economiei. Dacă nu le place la școală și vor carieră în domeniu, liber dar să plătească impozite e tot ce mă interesează pe mine ca și cetățean. Și după ce plătește impozit ca orice altă activitate economică, să vedem cât îi mai rămâne de dat lu' iubi să aibă de băgat la păcănele
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.