Răul absolut ne bate la uşă

Răul absolut ne bate la uşă
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Cum nu a putut învinge armata ucraineană, Putin se străduieşte acum să distrugă populaţia paşnică din ţara pe care o cotropeşte, atacând infrastructura. În prag de iarnă, ucrainenii rămaşi la casele lor sunt lăsaţi fără lumină şi căldură. Mai bine de 30 la sută dintre instalaţiile electrice a fost distruse de dronele ruşilor. Recent, ruşii au lovit centrala pe cărbune din Burștin, care furniza energie electrică pentru peste cinci milioane de ucraineni. Centrala electro-nucleară de la Zaporojie a fost ocupată şi închisă de ruşi. Şi, cu siguranţă, distrugerea centralelor nu se va opri aici. Planul lui Putin pare să fie exterminarea populaţiei ucrainene. Din nefericire, sancţiunile economice impuse asupra Rusiei nu au avut efectul scontat. Războiul continuă şi, după cum se vede, se îndreaptă din ce în ce mai mult împotriva civililor. Aşa cum spuneam, armata rusă, care pare să-şi dea duhul, a început să umble acum la arsenalul armelor sofisticate. Şi Rusia nu a trecut încă la folosirea armelor nucleare tactice sau la alte categorii de rachete mai puternice şi mai eficace. Cei care cred că ucrainenii îi vor învinge în curând pe ruşi se amăgesc singuri, pentru că nu-şi imaginează că Putin, în orgoliul său nemăsurat, este în stare să-şi joace toate cărţile pe care le are. 

Situaţia e din ce în ce mai critică. De teamă să nu stârnească un război nuclear, NATO şi Occidentul se feresc să intervină direct. Întrebarea care rămâne totuşi e dacă lumea întreagă va asista neputincioasă la acest genocid sau va decide, în final, să facă ceva. E clar că e riscant pentru NATO să provoace acum furia Rusiei. Dar care va fi cursul războiului după ce poporul ucrainean va ceda, de frig, de foame, de pierderea locuinţelor, de destrămarea familiilor prin deportare, moarte sau plecare în bejanie? Cu siguranţă, Putin va trece la aceleaşi "tratamente" şi cu Republica Moldova, Georgia sau alte state aflate în fosta URSS. Şi nu se va opri aici. 

În plus, nicio alianţă cu China şi India nu ar fi de neconceput. E greu de prevăzut acum ce turnură va avea toată această nebunie, dar e din ce în ce mai clar că are toate şansele să nu se termine aşa cum ne-am dori noi. Răul absolut despre care credeam că există doar în filme sau în basme, ori este parte din istoria trăită de alte generaţii, ne bate la uşă.

Citit 2492 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2022 12:51

Mai multe din această categorie:

4 comentarii

 • postat de cetitor
  Marți, 25 Octombrie 2022 10:07
  85.122.80.***
  Cum ne -ar fi fost la toți dacă "democratica, supercorecta, oaza de democratie, stindardul respectarii libertatii si drepturilor minoritatilor" Ucraina ar fi implementat asa cum a zis Tratatele de la Minsk?
  3
  13
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 25 Octombrie 2022 09:29
  86.124.200.***
  Ce credeati ca o sa faca Putin dupa explozia de la podul din Crimeea?????Eu ca un om simplu sunt surprins sa vad cit de prosti suntem noi europenii!!!!!Crede cineva ca folosind forta ingenunchem Rusia?????Napoleon asa a crezut!Si Hitler!Eu unul ca un om simplu nu cred ca Rusia va putea fi invinsa cu forta!Din pacate ucrainianul simplu va suferi din cauza incapacitatii lui Zelenski de a NEGOCIA!Si noi europenii care suntem condusi de TROTINETISTI!!Asa zisul PROGRESISM ESTE CEL MAI MARE RAU PENTRU EUROPA!!!!!!Spunetimi un singur lucru pe care Putin la cerut inainte de inceperea razboiului care sa fi atentat la independenta Ucrainei??????Care este acel lucru??????Care este lucrul solicitat de Putin inainte de anexarea Ucrainei care nu putea fi acceptat?????DIPLOMATIA MAI EXISTA ????EU DORESC CA PRIMII CARE VOR PLECA LA RAZBOI SA FIE ACEI TROTINETISTI care in spatele tastaturii sunt cu slavia ucraina in gura!!!!!!
  ''În plus, nicio alianţă cu China şi India nu ar fi de neconceput. "Suntem anormali la cap sa decidem din start ca o alianta cu China si Rusia este de neconceput!!!!!!Rusia ,China si India daca formeaza o alianta in 20 de ani Europa va fi terminata!EUROPA NU ARE RESURSE!!!!DEPINDEM DE ALTII PENTRU RESURSE!DACA TARILE DIN OPEC JOACA CU RUSIA,CHINA SI INDIA NOI EUROPA NE DUCEM NAIBII!!!!!HAI SA VEDEM CINE VA SUFERI DUPA 5 DECEMBRIE CIND EUROPA SPUNE CA NU VA MAI IMPORTA PRODUSE PETROLIERE DIN RUSIA!!!!!RUSIA????NU CRED!!!!În plus, nicio alianţă cu China şi India nu ar fi de neconceput. ! China controlează peste 80% din sursele de aprovizionare externe cu metale rare ale Americii. China controlează 90% din producţia globală de pământuri rare. Tocmai de aceea asta este avem nevoie noi europenii de o alianta cu China Pentru ca fara petrolul si gazele rusilor si fara metalele rare controlate de China noi europenii suntem pa!!!!Spunetimi un singur domeniu in care Europa sa nu fie dependenta masiv de Rusia si China!Un singur domeniu in care China si Rusia sa fie dependente de Europa si SUA! Nu gasiti va asigur!!!
  16
  15
  Raportează
 • postat de Robin hud.
  Marți, 25 Octombrie 2022 09:04
  89.39.81.***
  inainte pana la capat.Se pare ca dasteptii lumii in orgoliile lor nu au tinut nicicand cont de popoarele lor.Au trimis oamenii la moarte atat de natural si iresponsabil incat, nu ma mir ca atunci cand semnau un asemenea ordin, se gandeau la ratza pe varza ce leo pregateau amantele .Putin.Putin vrea sa ramana in istorie.A inceput razboiul.Cei care il duc cum il duc distrug si omoara.
  8
  9
  Raportează
 • postat de Marcu D
  Marți, 25 Octombrie 2022 02:24
  109.166.130.***
  Rușii fac exact ce au făcut americanii în Serbia când au utilizat bombe cu grafit și au lăsat Serbia în beznă distrugând infrastructura energetică. Dar acum, fiind în joc afacerile americanilor care au cumpărat 17 milioane de hectare de teren în Ucraina, care prin fam. Rotschild au cumpărat pe persoană fizică datoria Ucrainei, sau care vor ca toată Europa să cumpere de 4 ori mai scump gaze lichefiate doar de la ei, ciocul mic nu? Nu avem voie sa vorbim sau presa sa spună.
  19
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.