Cei care și-au petrecut sărbătorile de Crăciun în stațiunile montane ale țării au fost nevoiți să scoată bani din buzunar pentru distracțiile lor, dar mai ales ale celor mici. Deși, în majoritatea zonelor țării, temperaturile erau mult peste cele normale pentru această perioadă a anului, în stațiunea Vatra Dornei, una dintre pârtii era funcțională pe o suprafață de câteva sute de metri. Zona în care licărea zăpada era luată cu asalt de micuții dornici să alunece pe gheață cu schiurile. Pentru un echipament de schi complet, cu clăpari, bețe și schiuri, taxa de închiriat pentru o oră era 20 de lei, iar pentru o zi întreagă, 30 de lei. Pentru cei care doreau să fie inițiați în tehnica sportului pe gheață, se putea apela la serviciul unui monitor pentru schi, însă aici situația prețurilor varia în funcție de mai mulți factori: numărul de elevi dintr-o grupă, numărul de ore pentru schi, nivelul de cunoștințe etc.
Patinoarul „Veverița”
La doar câțiva pași de pârtie, un patinoar în aer liber te îmbia la distracție. Pentru închiriat patine taxa era de 10 lei pentru 90 de minute, iar taxa de acces pe patinoar era tot 10 lei. Astfel, pentru o familie cu doi copii, ajunși în centrul stațiunii Vatra Dornei, distracția pe patinoar costa cel puțin 40 de lei, asta dacă cei mici nu aveau nevoie de sprijinul unui adult pe gheață. Părintele însoțitor nu avea acces pe suprafața gheții decât echipat corespunzător, așa că era și el obligat să plătească atât taxa pentru echipament, cât și pe cea de intrare.
Alternativă pentru părinți responsabili
Adulții care supravegheau micuții, atât pe patinoar, cât și pe pârtia de schi, puteau alege să se delecteze cu vin fiert, ciocolată caldă sau ceai. Cum însă vremea nu era foarte rece, nefiind necesar să bei ceai, la mare căutare au fost vinul fiert și ciocolata caldă. Un pahar de vin fiert costa șapte lei, iar ciocolata caldă la fel.