Ne cerem scuze, nu mergem la schi!

Ne cerem scuze, nu mergem la schi!
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

În premieră, în acest an, Ministerul Educației a lăsat la latitudinea fiecărui județ să stabilească perioada unei vacanțe "mobile", așa cum a fost numită de oficialii guvernamentali. Aceasta a fost fixată de inspectoratele școlare într-una din săptămânile lunii februarie și apare, în structura anului de studii, sub titulatura complet neinspirată de "vacanță de schi".

Aflați, probabil, la o cană de vin fiert pe marginea pârtiei de la Sinaia, factorii de decizie au găsit formularea de mai sus amintindu-și de multiplii campioni olimpici și mondiali români la schi alpin, fond sau biatlon. Cel mai sigur, însă, ei au uitat că în țara asta, de la marginea Uniunii Europene, mulți dintre copii încă n-au văzut Marea Neagră ori tânjesc după o carte sau o vizită la muzeu, în timp ce își fac nevoile în toaleta înghețată din fundul curții.

Ar trebui să cerem noi scuze pentru asemenea elucubrații, însă, a făcut-o deja ministrul Transporturilor, ce-i drept, într-o altă chestiune. Vicepremierul social-democrat este de părere că statul român este încă dator propriilor cetățeni pentru faptul că nu a reușit să reabiliteze infrastructura de transport. Fie că vorbim de porturile mai mult goale, de autostrăzile sau drumurile expres desenate deocamdată doar pe hărți, sau de o cale ferată absolut jalnică, pe care trenurile circulă cu viteza melcului, această stare de fapt nu ar mai trebui adusă în atenția publicului de niciun oficial. Constatări de acest tip, exprimate din vârful limbii de oameni care fac parte din aceeași clasă politică ce se învârte la putere, cu mici excepții, de 35 de ani, sunt bune doar de aruncat la coș.

De fapt, creează o senzație total neplăcută, cu gust amar în cerul gurii, de ipocrizie. Noroc de fondurile europene pe care le varsă "imperialiștii", că altfel nu eram în stare nici să dăm cu var trecerile de pietoni sau să scăpăm de cormorani. Ultima problemă a devenit o urgență națională, iar ministrul Agriculturii face demersuri insistente pentru a grăbi procedura votului în Parlament, astfel încât aceste păsări hulpave să poată fi vânate pe tot parcursul anului. Nea Petrică uită să ne spună, însă, că el este direct interesat în propoziție, fiica sa fiind beneficiara unor concesiuni masive, mai exact 650 de hectare de luciu de apă în județul Dâmbovița, exploatate în scop piscicol. La rândul lor, Consiliul Legislativ și Consiliul Economic și Social au emis deja avize favorabile pentru proiect, așa că avem treabă de aici încolo. Ne cerem scuze, nu mergem la schi!

Citit 1418 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2023 15:10

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Eiii, mai muncim pe aici ?
    Marți, 14 Februarie 2023 09:50
    109.166.131.***
    Vara, fuga la mare, Iarna, fuga la munte și între cele două, fuga la muncă peste frontieră, că-n România, o ținem în zile libere și concedii, bugetat să fi în astă viață, munca, am exportat-o, că-i grea, munca în țară, este cam fudulie, taxată cu 45% din salariul brut de către stat, că-i tare scumpă
    0
    0
  • postat de Gabriel
    Marți, 14 Februarie 2023 09:06
    193.230.156.***
    Care sunt acei „multipli campioni olimpici si mondiali la schi alpin ...”? Noi, românii la așa ceva nu am fost niciodată grozavi. În rest articolul, chiar dacă amestecă un pic domeniile, punctează bine niște probleme.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.