Profesorul nu este bonă

Profesorul nu este bonă
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

În contextul actual, în care, deja de o săptămână, profesorii din toată țara sunt în grevă, tot mai mulți neavizați comentează la rând la magazin, pe rețelele de socializare sau în discuțiile telefonice cu vecinii. Din păcate, niciunul dintre acești comentatori nu are nimic de-a face cu învățământul românesc. Fie pentru că au depășit momentul în care copiii lor erau elevi, fie habar n-au despre ce e vorba, dar prind informația din zbor și o reproduc, fără a o trece însă prin filtrul rațiunii. Deși situația generală e critică, atât din punctul de vedere al cadrelor didactice, care nu se fac nicicum auzite și pe umerii cărora atârnă greu situația miilor de elevi români, cât și al elevilor care sunt derutați și îngrijorați de finalul de an școlar, neavizații despre care făceam vorbire mai sus sunt îngrijorați doar de „bieții” părinți care, din cauza profesorilor care au închis școlile, trebuie să găsească soluții de supraveghere a copiilor și de ocupare a timpului liber. În mentalitatea românului s-a accentuat foarte bine ideea că un stop în procesul de învățământ înseamnă o piedică pentru părinții care merg la serviciu și care nu au ce face cu copilul nevoit să stea acum acasă. O discuție asemănătoare am surprins-o deunăzi la un supermarket din cartier. O doamnă ruptă de realitatea anului 2023 și pentru care timpul se măsoară cu alt barometru era foarte îngrijorată pentru că profesorii fac grevă. Nu era îngrijorată de soarta cadrelor didactice și nici de cea a anului școlar, deja compromis, ci de cea a părinților care mai au acum o problemă în plus: „Ce fac cu copiii, maică? Cu unul, doi sau trei copii care nu mai merg la școală, zilele astea, cine stă?”. Nu e ca și cum în doar trei săptămâni ar trebui, teoretic, să înceapă vacanța de vară, cea mai lungă din tot anul școlar. Atunci, cine mai stă cu copiii? 

Sunt părinte și am doi copii la școală, așa că îmi permit să îi răspund doamnei nelămurite! Eu nu îmi trimit copiii la școală doar pentru ca să stea cineva  cu ei. Nu consider că un cadru didactic este și bonă pentru copiii mei și nici nu mă las în baza profesorilor pentru acest lucru. Consider că un părinte este mai mult răspunzător pentru supravegherea copilului propriu chiar și în timpul liber al celui mic, așa cum este răspunzător să îl hrănească, să îl îmbrace și să-l educe pregătindu-l să fie OM în societate. Mai grav mi se pare că se pierde timp în care copiii ar fi trebuit să înveţe ceva, că nu ştim încă nimic despre soarta examenelor, că elevii de azi, deja profund destabilizaţi de pandemie, trebuie să mai treacă un hop...

Citit 1894 ori Ultima modificare Duminică, 28 Mai 2023 17:28

Mai multe din această categorie:

8 comentarii

 • postat de Chirca A
  Miercuri, 31 Mai 2023 16:15
  5.13.202.***
  As propune programul Saptamana altfel si pentru profesori și sa meargă in privat , pe post de inginer, sa muncească cu același salariu sau chiar mai mic decât al profesorilor si timp de 8 ore pe zi sau mai mult, cat doreste patronul. Si sa nu uitam de notele de la titularizare ale multor profesori si de slaba pregatire a copiilor care, multi nu stiu sa scrie corect romaneste... A corecta lucrari sau a face diverse programe(asa cum sustin ei) din confortul casei tale, e usor...
  0
  0
 • postat de Traian
  Luni, 29 Mai 2023 22:48
  86.124.127.***
  In situatie critică sunt cei 1,5 milioane de români cu salariul minim pe economie de 1900 de lei. O directiva a Parlamentului European cere Romaniei implementarea unui venit minim european- Guvernul la presiunea patronatelor, a gasit mecanismul de a fenta din pix, înțelegând ca o crestere de 100 de lei va garanta un trai decent la nivel european cu 2000 de lei lunar. Cum sunt aceste revendicări față de cele ale profesorilor ?Cum pot sa fiu solidar cu cineva care castiga 4000 de lei pe luna, vrea marire de 25%, are 62 de zile concediu platit,munceste 4 ore pe zi, are preme,tichete de vacanta et
  0
  0
 • postat de vrem bani
  Luni, 29 Mai 2023 21:33
  89.39.81.***
  vrem bani....vrem bani. fluiere...vrem bani....fluiere.
  0
  0
 • postat de paloma
  Luni, 29 Mai 2023 13:32
  5.13.138.***
  Acordarea revendicarilor si impozitarea meditatiilor cu 90% !!! Cer respect, sa acorde acelasi lucru !!!
  0
  0
 • postat de gheorghe
  Luni, 29 Mai 2023 13:17
  24.84.229.***
  Doar la matematica se mai face scoala - in rest: deznationalizare, anticulturalizare, stergerea memoriei, sexualizare, ideologizare si pseudo-stiinta.
  Le-o fi foame si opate-i si irita tartamentul politrucilor dar nu mai sint platiti ca formatori de "constiinte", de oameni ci ca dresori de zombi.
  ...
  Au protestat cand obiectul muncii lor a devenit unealta sinuciderii colective???
  0
  0
 • postat de florin
  Luni, 29 Mai 2023 10:51
  5.226.109.***
  Ceea ce se intimpla la noi nu mai este invatamint!
  0
  0
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 29 Mai 2023 09:32
  5.13.169.***
  meditatii*
  0
  0
 • postat de Iancu Jianul
  Luni, 29 Mai 2023 09:31
  5.13.169.***
  Eu aud persoane prin jur toti se plang de preturi... deja cosul lunar a depasit pragul de 1600-2000 Ron... si asta daca gatesti la doua persoane! Daca pui si alcoolul sau tigarile... deja fara 2500 Ron abia supravietuiesti! In vest salariile au crescut cu 15%... la nou au scazut cu 30%!!!
  Parerea mea este ca profesorii trebuie sa faca greva pana primesc ce au cerut... dar si o condutie... fara organigrama politica... timp scurt de predare si tampenii cu 5 manuale si lipsa lor! Iar medicatii numai anumitor copii nu la gramada sa faca punga groasa... auzesem de medicatii in cls I-a 1??
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.