Cum să ajungi primul la plăcinte

Cum să ajungi primul la plăcinte
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Aproape orice proiect pe care ni-l dorim dus la îndeplinire, indiferent cât de mic sau mare este, are nevoie de o riguroasă pregătire anterioară, pentru a se putea transforma în realitate. De la o simplă reparație în casă - care presupune pregătirea locului, informarea despre cum se poate efectua lucrarea și de ce materiale este nevoie, urmată de achiziționarea și, în final, folosirea lor - până la cea mai complexă lucrare de infrastructură, pregătirea prealabilă înseamnă aproape mereu diferența dintre eșec și succes.

De aceea constatăm, evident, la modul ironic, în fiecare sezon rece, că ne-a prins iarna nepregătiți - fie la nivel micro, fără anvelope de iarnă și antigel la mașină, fie la nivel macro, fără contracte încheiate pentru deszăpezire sau materialele necesare etc. Pregătirea temeinică evită probleme în desfășurarea proiectelor, inclusiv poate ajuta în rezolvarea unor situații neprevăzute ce pot apărea. Dacă ai anticipat că un anumit lucru se va întâmpla, înseamnă că ai și soluții pentru a rezolva situația apărută, astfel încât rezultatul final să fie pozitiv. Dacă nu, te dai degeaba cu fundul de pământ, că, pe polei, tot pe jos ajungi (asta ca să ne referim, punctual, la cum arătau străzile și trotuarele din Galați joi dimineață).

Joi, 25 ianuarie, Consiliul Județean (CJ) Galați a semnat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est contractul de finanțare pentru un proiect-gigant de aproape 75 milioane de euro, prin care se vor moderniza 60 kilometri de drumuri județene.

Prin acest proiect, primul de acest fel finanțat prin Programul Regional (Regio) Sud-Est 2021-2027, 11 comune de pe axa nord-sud a județului Galați, de la Bălăbănești la Șendreni, vor fi legate într-o infrastructură rutieră unitară, cu legături în drumurile naționale.

Directorul general al ADR Sud-Est, Luminița Mihailov, a felicitat echipa CJ pentru efortul depus, menționând că este "o performanță" să se semneze contractul de finanțare, iar peste câteva zile să fie deja dat ordinul de începere a lucrărilor. Reușita nu ar fi fost posibilă dacă nu ar fi fost pregătită din timp documentația necesară, care să fie completă și corectă și să permită, efectiv, ca județul Galați să fie primul care a reușit să semneze contractul de finanțare. Chestiune importantă fiindcă există un plafon de finanțare la nivel de regiune, ceea ce înseamnă că întârziații la masă ar putea să nu mai găsească plăcinte disponibile, să spunem așa. Acum, nu ne rămâne decât să sperăm că și grupul de firme care alcătuiesc asocierea câștigătoare a licitației își va face treaba la timp și cum trebuie.

Citit 1753 ori Ultima modificare Joi, 25 Ianuarie 2024 17:10

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de marr
    Vineri, 26 Ianuarie 2024 20:01
    86.124.203.***
    Ar fi de Interes si Lucrarile de Reimpadurire ... Ce anume , Unde si cu Cine se face . Nu de alta , dar daca fac treaba buna acolo ...poate planteaza si la un Drum Judetean Perdeaua de Salcii - anti zapada/viscol .
    0
    1
  • postat de florin
    Vineri, 26 Ianuarie 2024 11:40
    86.124.202.***
    Care sunt drumurile nationale de care acest drum este legat?Problema la aceasta investitie este ca parasim E87 si ne oprim la Balabanesti!Daca acest drum se termina in E581 era extraordinar!Asa nu stiu ce trafic greu o va lua pe acest drum si drumul de legatura din judetul Vaslui nu se va moderniza!
    1
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.