Băieţi, ne mişcăm şi noi mai cu entuziasm… electoral
Foto: Anca Melinte

Băieţi, ne mişcăm şi noi mai cu entuziasm… electoral
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

„Prima condiţie ca să treci un examen este să te prezinţi la el”, aşa mă dăscălea tata de câte ori mă perpeleam de emoţii în sesiune, pe vremea când eram studentă. Pe acelaşi principiu aş putea spune şi eu: „Prima condiţie pentru ca nişte lucrări începute să fie executate şi finalizate în termen ar fi ca muncitorii să fie prezenţi pe şantier”. Dacă se poate zilnic. Sau măcar săptămânal în acel loc. Acum, că muncitorii îşi împart programul de lucru între pauzele de masă şi cele de ţigară şi hidratare ar fi o realitate. Dar măcar „partikipă” la lucrări, cum s-ar spune.

De la ce m-am luat? De la lucrările în interioarele de cartier. Iaca, în Micro 39 – 39 A,B,C, se lucrează din toamna lui 2021 şi nu s-a ajuns nici la 15 la sută! Măcar la mine în cartier, în Micro 19, se apropie de 50 la sută. E o treabă!

De pildă, parcarea cea nouă amenajată în locul unor garaje, de-a lungul gardului Spitalului Judeţean, e aproape gata. Or mai fi de executat - ochiometric zic eu - vreo 15-20 la sută! Cât să astupe gropile şi să asfalteze ultima porţiune din aleea carosabilă amenajată. Dar mai întâi să dea căldura şi să se usuce bălţile! Dacă şi zidul urât al împrejmuirii spitalului ar fi îmbrăcat, de pildă, în iederă, ar fi şi mai frumos. Sau, de ce nu, făţuit şi dat pe mâna unor tineri talentaţi să deseneze pe el ce şi cum le place! Dar, în lipsă, ne mulţumim şi cu ce este.

Necazul este altul, cel puţin pentru noi, pietonii, şi pingelele noastre. Că muncitorii care vin (rar) prin cartiere strică mai rău trotuarele deja măcinate, frezează carosabilul, se apucă de schimbat bordurile… şi odată nu-i mai vezi! Hăt, cine ştie cât!

Sincer, mi-e cam greu să cred că Primăria municipiului Galaţi este încântată de rezultatul contractelor multianuale pentru lucrări în interiorul cartierelor. Faptul că se lucrează trei ani la aceeaşi parcare dintre blocuri nu mi se pare vreo reuşită, sincer! Faptul că prea puţin se lucrează şi puţin mai mult se plăteşte, că viaţa-i scumpă, nu e vreo mare realizare. Mai ales că preţul nevolniciei constructorilor se păteşte cu dobândă, din bani împrumutaţi.

Mai ales că suntem în vremuri electorale, hărnicia, mobilizarea şi eficienţa constructorilor pot fi, categoric, un criteriu de evaluare pentru actuala administraţie locală. Altfel spus, băieţi, ne mişcăm şi noi mai cu entuziasm? Fie el şi electoral!

Citit 2001 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2024 17:54

Mai multe din această categorie:

6 comentarii

  • postat de marr
    Luni, 25 Martie 2024 20:34
    86.124.202.***
    De cati bani, atata peste (spunea o vorba) - Problema e ca lucrarile sunt scumpe , sunt de proasta calitate/nu tin mult si iar se Strica . De timp/durata , nici nu mai vorbesc .
    Sigur , ptr Firme Renteaza !
    0
    0
  • postat de MM
    Luni, 25 Martie 2024 10:43
    5.13.203.***
    Of Doamne, ce dor îmi este de Galațiul modern al anilor ‘70. Începând cu anii ‘80 și până-n prezent a început degradarea Galațiului dtpdv, grație politichiei meschine în interes propriu și de partid.
    5
    11
  • postat de B Cally
    Luni, 25 Martie 2024 09:39
    86.124.200.***
    fssssssssssssssss......................
    4
    6
  • postat de Epurasu
    Luni, 25 Martie 2024 09:08
    109.166.137.***
    In M14, parcarea de pe str. Cercului e depozit de moluz. Ultima transa de vro 10 zile sta la dospit in ploaie. Nu mai ridica nimeni marfa. Plus depozit de materiale, sarme si mizerie. Tevi iesite din pamant pregatite sa se infinga neatentii in ele. Noroi cati vezi cu ochii chiar cand iesi din scara
    6
    11
  • postat de Nicusor
    Luni, 25 Martie 2024 07:33
    5.13.141.***
    Citadina este prezenta in toate contractele incepute in cele 11 cartiere mentionate motiv pentru care se "plimba timp de 4 ani" dintr-un cartier in altul ca doar are timp la dispozitie iar lucrarile efectuate au timp sa se deterioreze. Din 23 februarie lucrarile in Micro 20 iar s-au SISTAT.
    4
    19
  • postat de Toni
    Luni, 25 Martie 2024 03:18
    5.13.155.***
    Da, dar mai si iesim la Tv si ne laudam cu ce nu am facut sau terminat , oare santem luati chiar de prosti?Eu unul cred ca da.
    6
    19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.