Unde-s 4.200 de gălăţeni?

Unde-s 4.200 de gălăţeni?
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

„Vox populi, vox Dei!” adică „Vocea poporului, vocea lui Dumnezeu!”. Oricâte planuri şi strategii am face, oricâte campanii de convingere am duce cu cei nehotărâţi sau absenţi la votul din 4 mai, oricât am stărui să-i „răzgândim” pe unii sau pe alţii… Majoritatea va decide.

Şi, în ciuda optimismului celor care ne arată cum au pierdut alegerile prezidenţiale Adrian Năstase, Corneliu Vadim Tudor şi Victor Ponta, clasaţi pe locul 1 în primele tururi de scrutin… am de făcut o remarcă. La alegerile din 18 mai 2025, nu avem de-a face (doar) cu un activ de partid, oricât de bine organizat, de convins şi de consecvent ar fi! Avem de-a face cu o populaţie majoritar nemulţumită, revoltată sau chiar furioasă pe sistemul actual. Şi hotărâtă să producă o schimbare… chiar dacă beneficiile pe care i le promite sunt îndoielnice sau de-a dreptul iluzorii.

Cu tot respectul, dar nu cred că partidele - PSD, PNL, USR - îşi mai pot influenţa, într-o direcţie sau alta, "bazinele" electorale. E doar un fluviu electoral care va curge într-o direcţie… sau alta.

Nu judec. N-am acest drept. Dar mă tot râcâie o întrebare la care n-am găsit răspuns de trei zile încoace. Unde-s 4.233 de votanţi din judeţul Galaţi? Ştiu că e a treia oară când o spun, dar mi se pare important: dacă anul trecut au votat 221.487 de alegători în judeţul nostru, acum s-au mai prezentat la urne doar 217.254. Ştiu că judeţul se depopulează, în ciuda a ceea ce susţin aleşii. Ştiu că oamenii mai şi mor. Dar, totuşi, 4.200 de oameni în minus din 24 noiembrie 2024 până în 4 mai 2025? Sigur, mi-ar plăcea să cred că toţi cei 4.200 erau plecaţi din Galaţi în minivacanţa de 1 Mai. Şi că au votat care la mare, care la munte, care peste hotare sau pe unde au mai apucat. Dar tare mă tem că sunt doar naivă…

În fine, fără cei 4.200, hai să ne uităm la cei care au votat la Galaţi!

Conform statisticii publicate de Autoritatea Permanentă, marea majoritate a alegătorilor care s-au prezentat la urne face parte din grupa de vârstă 45-64 de ani: aproape 90.000. Următorii în top sunt cei de peste 65 de ani - 58.720. E adevărat, nu suntem un judeţ care plesneşte de tinereţe, dar totuşi… Când mă uit că la categoria de vârstă 18-24 de ani au votat 6.994 de bărbaţi şi 7.076 de femei, iar la grupa 25-34 de ani, 10.193 de bărbaţi şi 10.811 femei... parcă încep să ridic din sprâncene.

Numa’ zic, nu dau cu parul: pe cine lăsăm să ne decidă viitorul?!

Citit 238 ori Ultima modificare Joi, 08 Mai 2025 23:08

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iancu Jianul
    Vineri, 09 Mai 2025 00:49
    5.13.195.***
    Toti iau urma panzarului de pe faleza! Cu partide canceroase, puse DOAR pe capatuiala...o natie ghidata de analfabeti funct., sictirita, va alege intre ciclon sau potopul financiar!Deja se vede bec-ul
    0
    2

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro