Traficaţi? Traficăm, Măria-ta!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

De aproape două săptămâni se vorbeşte de transportul ilegal de ţigări interceptat de poliţiştii din Bereşti. Oameni întreprinzători, traficanţii cărau ţigările cu tractorul. Pai na, până acum au fost transportate cu barca, cu TIR-ul, ba chiar şi cu deltaplanul. Păi ce aveţi domnilor cu săracii oameni dacă nu şi-au permis să transporte ţigările cu tirul? Erau şi ei la început şi nu au reuşit încă să-şi cumpere un TIR. Ţigările confiscate la Bereşti nu sunt nici primele şi, cu siguranţă, nu vor fi nici ultimele. Spun cu siguranţă pentru că nu mai departe de vineri, procurorii au prins un alt grup care se ocupa de… trafic de ţigări.

Şi în acest caz este vorba de multe pachete de ţigări, prejudiciul creat fiind de pesete un milion de lei. Traficanţii? Unii dintre ei chiar ofiţeri de la Poliţia de Frontieră Vaslui. Adică, cei de acolo nici măcar nu au auzit sau au uitat deja de colegii lor de prin ţară săltaţi de procurori, cu ceva timp în urmă, chiar pentru aceeaşi infracţiune. Mai grav este faptul că, la începutul anului, la Vaslui au fost făcute cercetări şi opt ofiţeri cu funcţii de conducere au fost cercetaţi disciplinar pentru că nu s-au implicat corespunzător în combaterea traficului de ţigări. Probabil, cei rămaşi pe posturi, lăsate fără şefi, s-au gândit că a venit şi rândul lor la făcut bani din contrabandă. Şi s-au apucat oamenii de treabă.

Numai că, aşa cum spune vorba românului, ulciorul nu a mers de multe ori la apă. Şi au apărut pe capul lor procurorii, care de altfel confirmă faptul că traficul ilegal de ţigări s-a înteţit la nivel naţional. Şi cum oare să nu se înteţească când normele europene îi obligă pe comercianţi să vândă ţigări antiincendiu? Cum, domnule, să fumezi ţigări care se sting singure? Păi ce noi avem bani de ars pe ţigări din astea proaste care se sting singure? Noi muncim pe bani şi nu ne permitem să cumpărăm marfă proastă. Mai bine apelăm la domnii aceia simpatici care vând ţigări de la moldoveni. Şi unde mai pui că alea sunt şi mai ieftine şi mai facem şi o economie la buzunar. Normal, atâta timp cât vor fi cumpărători, traficanţi se vor găsi să alimenteze piaţa românească cu produse de peste Prut. Ce, ei nu sunt fraţii noştri? Nu trebuie şi ei ajutaţi? Procurorii îşi pot face treaba în continuare, pot să instrumenteze câte dosare vor şi să îi reţină pe toţi cei care au făcut asta până acum.

Vor apărea alţii, dornici să le dea o mână de ajutor fraţilor de peste Prut şi fumătorilor. Că doar nu vă gândeaţi că altele ar fi motivele pentru care se apucă oamenii de trafic de ţigări. Sunt doar oameni cu suflet mare care vor să îi ajute pe alţii. Aşadar, dragi români cu suflet mare, traficăm?

Citit 992 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2011 21:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.