Să-l comasăm pe Moş Crăciun cu Iepuraşul de Paşti!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Nu ştiu alţii sau altele cum sunt, vorba povestitorului, dar eu chiar nu mi-s deloc gata de Crăciun. Bradul artificial e încă ambalat în cutie şi singur nu se împodobeşte, lista de cadouri e încă deschisă şi incompletă, porcul l-am „asomat” deja fără milă… din meniul tradiţional, turtele nu se ung cu miere şi nici nu se asamblează singure, nucile stau întregi şi nici în… coajă nu le doare de ciocan, iar la şmotrul general recunosc, ca orice gospodină, că parcă tot ar mai fi ceva de făcut. Dacă e să mă ocup de toate ca la carte, sigur nu prind nici Crăciunul pe vechi, ci mai degrabă… Mărţişorul. Iacă de aia vin cu o propunere interesantă pentru domnul Guvern Boc. Dacă tot comasăm alegerile locale, primare, generale, parlamentare şi de care or mai fi ele, hai să comasăm şi Crăciunul cu Paştele! Zău că ieşim mai ieftin! Iată cum văd eu organizarea:

Îi tuflim lui Iepurache fesul de Moş Crăciun între urechi şi în loc de ouă roşii îi punem sub codiţă globuleţe din pom! Rezolvat simplu şi ieftin! Cozonacul rămâne pe poziţie, că se mănâncă şi la Paşti, şi la Crăciun; pentru friptură „asomează” fiecare ce poate: porcul, mielul sau căţelul (cică n-are deloc colesterol), le dăm o singură dată cadouri celor dragi şi avem doar un singur rând de zile libere, deci muncim mai mult! Copii se vor bucura la fel de mult indiferent dacă primesc ouă sau moşi crăciuni de ciocolată. Sincer să vă spun, întotdeauna am avut bănuiala că Iepuraşii de ciocolată au cam, prea multe în comun cu Moş Crăciunii rămaşi nevânduţi pe rafturile supermarketurilor la Sărbătorile de Iarnă. Nu mă întrebaţi de ce! Am desfăcut o dată un Iepure şi arăta fix ca un Moş cu Urechi lungi. Cineva sigur a fost măgar la faza asta…

Şi dacă mă gândesc mai bine, am putea comasa Crăciunul cu Paştele, cu Revelionul şi cu Sfânta Marie Mică, la grămadă. Sau la ofertă. Dintr-un foc scăpăm de o groază de probleme, necazuri şi trebuinţe! Nu mai facem petrecere de Revelion, ci jocuri marinăreşti. Poate aşa avem şi noi noroc de focuri de artificii! Şi dacă băgăm la înaintare Valentine’s Day, Mărţişorul, 8 Martie şi Halloweenul, cred că ne-am scos!

Domnilor, o să-mi daţi dreptate sigur. Uitaţi-vă în ochii mei şi calculaţi cadourile: flori şi ciocolată de Ziua Îndrăgostiţilor americani sau „Dragobeţi”, flori şi mărţişor DECENT de 1 Martie, flori şi cadou plus scos la restaurant în oraş de Ziua Femeii, şi, dacă se grăbeşte calendarul ortodox, trebuie să vă ţină portofelul şi pentru Florii (dacă aveţi o floare în glastra familiei) şi de Iepuraş. Poate că partenera are suflet de copil şi trebuie răsfăţată şi de 1 Iunie! Sau aveţi copii şi nu puteţi să nu le faceţi o bucurie. Un dovleac scobit umplut cu o lumânare de la Înviere, legat cu aţişoară alb-roşă! Uite-aşa împletim tradiţia băştinaşă cu americănismele şi toată lumea e fericită.

Lăsând gluma la o parte, convinsă fiind că moţiunea anticomasare va trece ca raţa prin apă, votez pentru ideea lansată recent de sprinţarul Toader Paleologu. Comasăm alegerile locale şi generale în ziua de Halloween! O să fie o votare de groază, la care îşi vor putea exprima voinţa electorală şi morţii şi „spiriţii” şi ne vom umple guvernarea de dovleci şi dovlecei politici neluminaţi nici măcar de o lumânare. La minte.

Citit 790 ori Ultima modificare Joi, 22 Decembrie 2011 23:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.