Curaj, Tase! Vrem şoferi de Dacii albastre!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asistând la antrenamentele Oţelului, am senzaţia că retrăiesc vremurile din 1988, când actualul antrenor, Viorel Tănase, era doar un puşti şi debuta la 18 ani, cam în acelaşi timp cu Maleş şi Cătălin Tofan. Locuiau împreună în cartierul Dunărea, iar după antrenament ieşeau pe poarta stadionului doar când auzeau venind tramvaiul la „Băcănie”, o rupeau la fugă şi-l prindeau în staţia următoare, la „Flora”. Au ajuns repede titulari, dar în culmea fericirii au fost abia peste doi ani, când „Tase” a fost primul dintre ei care şi-a cumpărat maşină. Atât de marcantă a fost acea zi în viaţa lor, încât şi-o amintesc în detaliu când îi stârneşti la poveşti din prima tinereţe: „O Dacie albastră, cu numărul 04 GL 272”.

Sunt amintiri din anii în care se forma acea echipă de temut din prima ligă, cu două participări în cupele europene, pe care mi le-au trezit imaginea de acum de la un antrenament, cu terenul plin de fotbalişti băştinaşi. Acesta-i unul din avantajele de a-i încredinţa echipa lui Viorel Tănase, faptul că a lucrat o perioadă bună la Oţelul II şi îi ştie foarte bine pe puşti. Pe trei dintre cei patru titulari în linia defensivă la ultimul meci, Cucu, Sipovici şi Cârjă, îi avea mai mereu în primul „11” la satelit, le ştia potenţialul şi nu-i deloc întâmplător că le-a dat şansa de a arăta ce pot la prima echipa fără să ezite. Murgoci, ajuns la prima echipa tot pe aceeaşi filieră, e şi el în zonă, integralist în ultimul joc din Cupa României şi în orice moment gata de aruncat şi în lupta din campionat.

Mai mult, „Tase” pare să fie cu lupa pe puştii clubului şi dă semne că nu-i lipseşte curajul de a-i  trimite în teren, aşa cum a făcut cu atacantul Chipirliu, căruia i-a oferit debutul în prima ligă duminica trecută. Dacă nici la 20 de ani, atunci când? Era timpul să le ofere şi lor cineva o şansă, le trecea vremea fără să fie băgaţi în seamă, aşa cum s-a tot întâmplat în ultimii ani.

Următorul la rând pare să fie un junior de doar 16 ani şi jumătate, Alex Tudorie. Copil foarte bun şi având calităţi fotbalistice cu carul, Tudorie a fost luat de „Tase” să se antreneze cu prima echipă. În vară, când AC Milan demarase tratativele să-l transfere, Alex ne mărturisea că, dacă ar fi să plece, ar rămâne cu marele regret că n-a apucat măcar un antrenament cu prima echipa. Un prim vis i s-a împlinit. Tot atunci, puştiul spunea că are un singur idol printre fotbaliştii români: Viorel Tănase. Ce destin, după câteva luni a ajuns să fie atât de aproape de momentul în care tocmai idolul său să-i ofere clipa de neuitat, a debutului în prima ligă. Dacă va fi curând acest moment, Alex ar deveni cel mai tânăr debutant din istoria Oţelului. Cu Viorel Tănase pe post de instructor al viitorilor şoferi de Dacii albastre!

Citit 1523 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2012 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.