Amanta noului şef vrea să iasă-n faţă!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Schimbarea şefilor de instituţii publice - „deconcentrate”, în noua limbă de lemn a naţiei - este tot timpul un bun subiect de presă. Toată lumea e curioasă cine pe cine înlocuieşte, ce grozăvii va dezvălui „noul” despre „vechiul”, dar şi ce catastrofe biografice va pune înlocuitul pe seama înlocuitorului. Urmează linia a doua de curiozităţi: ce avere are noul, ce-i face nevasta, cum o cheamă pe amantă şi, la o adică, pe cine a pupat/plătit ca să acceadă la funcţie. Aşa a fost mereu şi, bănuiesc, ritualul nu se va schimba prea curând.
Anul acesta, însă, pentru prima dată de la căderea lui Ceauşescu, înlocuirea şefilor de deconcentrate nu s-a mai suprapus cu schimbarea puterii politice. Ciudat, ghilotina n-a mai picat, fiind înlocuită cu o discretă tragere a preşului de sub picioare, selectiv, după criterii indescifrabile. Puterea USL a arătat un fel de sfială în a schimba şefii locali, aşa că administraţia publică e acum o masă eterogenă, cu risc exploziv: pesedişti amestecaţi cu pedelişti, uneperişti combinaţi cu liberali, totul cu garnitură de pecişti. Cam mulţi pecişti.
Mare brânză nu prea iese din toată această îmbârligătură. Unii şefi îşi fac meseria, căci mai există pe funcţii, pe ici, pe acolo, şi ceva specialişti. Alţii, respectiv cei care n-au fost binecuvântaţi cu pricepere profesională, trag sforile în favoarea unui partid sau a altuia, că doar-doar or supravieţui pe scaun mai departe. Alţii pur şi simplu taie frunză la câini, pentru că fie nu se pricep la altceva, fie n-au chef de muncă, fie aşteaptă să-i lovească din clipă în clipă mazilirea.
Una peste alta, în administraţie e o ţâr’ de haos. Se munceşte cam în dorul lelii, se plătesc poliţe, se pun pioneze pe scaune, dulceaţă în galoşi şi reclamaţii la DNA. Evident, plătitorii de taxe şi impozite nu asta aşteaptă de la administraţia publică, ci rezolvarea problemelor obştii. Care probleme se adună pe zi ce trece, devin mai complicate şi mai greu de rezolvat. Îi pasă cuiva că lucrurile merg prost? Pare-mi-se că nu prea, căci altfel ar reacţiona.
Bunăoară, am cazul şefei de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi. Solicitată de reporterii "Vieţii libere" să furnizeze o serie de informaţii publice, care ţin fix de motivul pentru care este plătită din impozitele şi taxele plătite de contribuabili, a refuzat. Uite-aşa! Nu vrea domnia-sa să discute cu "Viaţa liberă", deci nici cu gălăţenii care pun leu peste leu pentru a-i plăti leafa.
Trec peste faptul că legea o obligă pe doamna director să furnizeze acele informaţii. Trec şi peste faptul că a fost numită de PD-L, pe criterii politice, lucru pe care l-a şi subliniat în primul discurs pe care l-a adresat celor din subordine. Trec chiar şi peste faptul că doamna director aplică, din ce am aflat, metode opresive incredibile împotriva incomozilor (am auzit că unor salariaţi li s-a tăiat telefonul, internetul şi curentul din birou!). Nu pot să tolerez însă aroganţa de care dă dovadă. Dispreţul  pe care îl manifestă faţă de contribuabili.
Ca plătitor de taxe, cer actualei puteri politice să ia urgent măsuri! Să schimbe naibii vechea gardă! Căci fiecare zi de întârziere nu face altceva decât să crească nivelul de frustrare publică. Asta v-aţi propus?

Citit 3678 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2012 18:27

7 comentarii

 • postat de sonia
  Vineri, 23 Noiembrie 2012 19:57
  Subscriu la replica din Caragiale. ,,Amice, esti Idiot.. Despre aceeasi doctorita aici scrii ce este sustinuta de PDL. patru zile mai tarziu scrii ca e sustinuta de UNPR.Hotaraste te ! Sau este in functie de cati miei iti trimite madam Carmen Stroia de la DSVSA ca sa scrii de rau despre contracandidati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de voyo
  Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012 18:26
  @Yoyo
  "Amice, esti idiot."
  Ca sa nu te umfli prea tare din cauza mesajului, iti spun doar ca e un citat din Caragiale, nu o apreciere a capacitatilor tale 'telectuale.

  @basil
  Asa ceva nu se va intampla... :))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012 17:50
  In legatura cu ''probblemele obstii '' rog redactia V L sa publice o fotografie a garajului gospodaresc din posesia sefului comisiei european-liberal urbanistice, d-nul Ravel Sotaru Barbu .Garajul se afla in preajma complexului Ancora ,Mazepa 1,si este construit dupa standardul CSG-tului care a fost propietar,producator si beneficiar al productiei siderurgice.Deasemenea materialele folosite au fost ''cumparate ''de la magazinul Siderman Surplus.Cu ocazia fotografierii poate si ceva opinii legate de DISCIPLINA IN CONSTRUCTIILE CIVILE in viziunea aprigului consilier pentru NOUL GALATI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de val
  Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012 13:06
  Doamne, cat s-a mai pervertit presa! Un ziarist atins in orgoliul lui de atotputernic, identificahdu-se la nevoie cu poporul galatan, cere schimbarea functionarilor publici pe criterii politice. Indeamna puterea politica sa se dedea la ticalosul obicei care ar trebui abandonat, nu incurajat. Chiar daca pretinde ca a fost o ironie, tot nu merge!
  Daca doamna respectiva merita data afara, sa fie data afara pe calea cea dreapta, nu prin strambe politice. Nu numai ca ar transforma-o in martir politic, dar puterea se va crede si ea autorizata la smecherii de vointa poporului!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Yoyo
  Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012 12:29
  voyo, tie iti cam place sa o sugi?
  0
  0
  Raportează
 • postat de votant fara culoare (politica)
  Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012 09:38
  Cum vine asta domnule Crangan?! "cer actualei puteri politice să ia urgent măsuri!''. Dvs. nu ati inteles ca s-a ascutit lupta dintre puterile statului? "Organele statului" ( stiti dvs care si care se afla la mijloc, intre puterile statului) isi fac in continuare datoria (stiti dvs. fata de cine). La inceputul guvernarii pedeliste, un sef/director/manager era suspendat sau demis in urma unei simple plangeri penale depuse la parchet, semnata de un boschetar. Acum, cei infipti in functii de conducere prin acele masinatii nu pot fi clintiti din loc nici cu buldozerele. Ba, mai mult, ii si terorizeaza pe cei din subordine care nu A.R.D. politic ca si ei. Asa ca lasati astfel de cereri pana dupa alegeri si numai daca nu cumva vor veni vreo 2 milioane de voturi din diaspora pe aceeasi pozitie a buletinului de vot, asa cum a promis Paleologu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de voyo
  Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012 09:36
  Faptul ca v-a dat voua cu flit (destul de indreptatit) nu inseamna ca nu vrea sa stea de vorba cu... GALATENII. Ziarul vostru - din ce in ce mai slab - nu reprezinta "galatenii" iar obligatia ar fi - conform legii - daca cereti in scris anumite informatii (cele care au caracter public etc.). Pe scurt, articol slab, scris la comanda, prost si fara nicio relevanta pentru eventualii cititori.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.