13 motive pentru a fi optimişti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ştiu, e 3 ianuarie, s-au dus Crăciunul şi Revelionul de parcă nici n-au fost, am revenit la muncă, fără chef, mai obosiţi, parcă, decât am plecat şi brăcinarii ne cam strâng. Cine ştie, poate-o fi de la cârnaţi şi cozonac ori de la salata de boeuf. Ce să-i faci, noi n-am mâncat ca Gigi Becali sau Elena Udrea varză cu portocale, curcubeu de cartofi cu spumă de şampanie şi piept de raţă sălbatică în jeleu de ceapă şi fasole ţucără. În plus, e 2013 - 13! - şi-a început şi într-o marţi. Dacă mai dă şi o zăpadă viscolită cu niscai coduri bălţate, se cheamă că ne-am scos! Ne-o fi lâncezind nouă entuziasmul, întins pe burtă şi cu fundul în sus, dar uite şi câteva motive să fim optimişti.

O s-avem o nouă Primărie! Nu mă refer neapărat la un sediu nou de Primărie, deşi sperăm că anul acesta se va desţeleni Sala Aplaudacilor menită încă de anul trecut să se transforme în sediu modern pentru administraţia locală. O să avem o nouă Primărie în sensul că serviciile şi direcţiile municipalităţii se vor primeni! O să scăpăm (sperăm) de directozaurii din vremea lui Durbacă şi de funcţionarii cu mutrele din filmul „Veniţi mâine!”. O să avem manageri noi, angajaţi prin concurs, cu chef de muncă, idei noi şi fără aceleaşi concepţii clocite în teoria lui „Nu se poate!”. Poate că o să se desfăşoare şi auditul acela care va scutura administraţia de ploşniţe, carii, păduchi de birou, caţe şi lipitori şpăgoase! Şi poate că vom avea Primăria pe care ne-o dorim noi, cetăţenii plătitori de taxe şi impozite.

În august se vor termina (dacă se respectă termenul stabilit) lucrările de modernizare pe străzile Oţelarilor, Stadionului, Frunzei şi Asachi. Iar Brăilei şi Vâlcovici vor putea răsufla mai uşurate! Deci, dragi şoferi din zona cartierului Dunărea, să fim optimişti! Şi dacă rămânem în cartierul Dunărea mai găsim un motiv să fim optimişti. Păi nu le-a promis primarul Marius Stan la ăia micii care învaţă la Şcoala nr. 29 că în loc de fortăreaţa de garaje vor avea loc de joacă şi spaţiu verde? Cuvântul dat rămâne şi parcă n-ar fi frumos să nu-şi respecte promisiunea ditai edilul de oraş şi tată de copii! Şi pentru că în suflet rămânem mereu copii, acelaşi Marius Stan a promis de faţă cu regizorul Cristi Mungiu că o să avem şi un cinematograf adevărat!

Şi ca să rămânem în zona de agrement, vă spunem că anul acesta ar trebui să fie gata Grădina Publică - dacă s-o reabilita şi fântâna arteziană, şi Parcul Rizer. Şi o să avem din nou Sala Sporturilor şi bazin funcţional la Baia Comunală. Of, mai bine mă abţineam că la cât de urmărite de ghinion sunt cele două obiective s-ar putea să ne prindă 2015 privindu-le de-afară. Şi afară e frig! Uite un motiv în plus să ne bucurăm că Apaterm o să-şi dea (sperăm) obştescul sfârşit şi-o să ne fie mai bine cu noul Calorgal. Şi poate, dacă suntem suficient de norocoşi la anul o să avem termocentrala noastră, cu o gigacalorie prietenoasă, de să-ţi fie mai mare dragul s-o plăteşti.

Şi mai treceţi pe listă, înainte să uit, o instalaţie de ardere a gunoiului şi un spital cardiovascular de urgenţă. Ba chiar şi un spital regional! Hai că n-or fi motivele astea chiar 13, dar simt că deja ne întrecem cu optimismul. Şi am intrat deja în 2013. Cu sau fără ghinion, încă n-am aflat!

Citit 1259 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Ianuarie 2013 22:24

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.