Minune, se deschide bazinul de la Baia Comunală!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 5 august 2013, o zi istorică pentru Galaţi, se redeschide bazinul de la Baia Comunală. Cum să nu o consideri astfel când acest eveniment părea că nu va mai veni vreodată, de parcă ar fi fost vorba de lucrări de o complexitate cosmică. Au durat patru ani şi mai bine şi nu vorbim despre pod peste Dunăre sau tunel pe sub fluviu, ci de o construcţie până la urmă obişnuită şi o instalaţie de filtrare a apei. În toţi aceşti ani ne-am scăldat în minciuni, fiind promise atât de multe termene de finalizare încât le-am şi pierdut socoteala.
Cea mai nesimţită dintre ele a fost cea din vara trecută, când fostul primar a chemat presa la inaugurare, s-a băgat apă în bazin şi, cu toate că plutea o pojghiţă de mizerie, a tăiat panglica. Mai erau de făcut destule pe acolo, instalaţia fusese comandată şi furnizată aiurea, cu o grămadă de piese lipsă, de mobilier uitaseră toţi, dar veneau alegerile şi era rost de încercat să se ciugulească ceva capital electoral printr-o nouă prosteală. Fără nicio jenă, fără un minim de respect pentru public, pentru gălăţean, pentru contribuabil.
De altfel, această situaţie e doar un exemplu care mi-a venit la îndemână pentru cum stau lucrurile în general în ţara asta. Politicienii şi nu numai nici măcar nu se mai sinchisesc să salveze aparenţele, nici măcar nu se mai prefac că îi interesează altceva decât propriile interese. Fără scrupule, cu minciuna şi bătaia de joc ridicate la rang de mari virtuţi.
Revenind la bazinul în cauză, cei din Primărie îl invitau, într-un comunicat, pe fostul ales local la inaugurare, lucru pe care l-am perceput ca o ironie la făcătura de inaugurare de acum un an. Una meritată din plin de fostul primar pentru o asemenea grosolănie, dar nu ştiu dacă chiar actuala echipă din administraţia locală era cea îndreptăţită să o facă. Până una alta, le-a trebuit şi lor încă un an să finalizeze ceva la care greul fusese făcut, foarte lent s-au mişcat şi ei. Pot invoca diverse scăpări din proiect, dar chiar şi aşa un an mi se pare foarte mult pentru a le rezolva.
Exact la fel stau lucrurile şi cu Sala Sporturilor, tot cu jdemii de termene nerespectate de-a lungul timpului, tot cu mari erori de proiectare şi de execuţie. Dar tot la interese de grup ajungem, altfel nu se explică de ce firma care a contractat lucrarea de la Compania Naţională de Investiţii nu a plătit pentru întârzieri şi tâmpenii de execuţie.
La fel cum nu am auzit să fi venit nota de plată pentru cei care au pierdut aiurea finanţarea renovării bazinului olimpic în 2011 - aflat în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului prin DJTS Galaţi - iar lucrările n-au mai fost reluate nici astăzi.
Câtă apă mai trebuie să curgă oare pe Dunăre până când interesele comunităţii vor conta pentru edili măcar la fel de mult ca cele individuale?

Citit 2750 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2013 19:05

8 comentarii

 • postat de un idiot care plateste taxe
  Marți, 06 August 2013 17:27
  5.13.209.***
  Pe vremea lu'Ceasca, pretul biletelor nu acopereau nici maturatul. Pe de alta parte, atunci, Electrocentrale nu si-ar fi permis sa fixeze pretul gigacaloriei din caldura reziduala a Combinatului la pret de antracit de Australia si gaze din Yemen. Plimbate pe toata lumea, ca alde Base trebuiau sa aiba de unde cumpara Rapirea din Serai si blugi- impartire pana la nivel de Guvernul de atunci + SECU de ieri si de azi, Dna Maria sa le vanda din barul unde era debarasatoare, ulterior "receptionera de hotel"!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nu ar fi rău și Bazinul Olimpic să fie redeschis, ar fi un complex sportiv frumos împreună cu Sala Sporturilor. Nu?
  Luni, 05 August 2013 23:10
  92.86.68.***
  Nu ar fi rău și Bazinul Olimpic de lângă Sala Sporturilor să fie reparată și redeschis. Dacă s-ar acoperi ar fi excelent, azi sunt metode moderne de acoperire pe cadru cu plexiglas, copertine ș.a. Bazinul Olimpic este mai bine poziționat pentru cine dorește să facă sport sau să se destindă. Pe timpul lui Ceaușescu își acoperea întreținerea prin biletele eliberate la poartă.
  0
  0
  Raportează
 • postat de smotocila
  Luni, 05 August 2013 22:35
  89.136.6.***
  uraaa!!! mergem sa ne spalam acolo ..sper ca ei au apa calda!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe in Galati
  Luni, 05 August 2013 18:41
  5.13.209.***
  Precizare: Proiectele au fost intocmite de SPIRICOM BUCURESTI. Pentru lucrarile efectuate, NICI ASTAZI, CU HOTARARE JUDECTOREASCA DEFINITIVA, executantul, Vilceana SA nu a primit nici un ban, Culmea! Aia muncesc in continuare. SC Proiect Galati continua, fara bani, sa rezolve ce se mai poate. Atatia cati mai suntem!
  0
  0
  Raportează
 • postat de buhaha
  Luni, 05 August 2013 14:00
  86.34.249.***
  tot cu jdemii de termene nerespectate de-a lungul timpului, tot cu mari erori de proiectare şi de execuţie
  jdemii? sincer ma asteptam si la un smiley aruncat prin text. poate pentru viitor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CE FATA DE KKT AI
  Luni, 05 August 2013 10:01
  93.118.196.***
  da ai ajuns s-a critici pe cei care ii pupai in strafundul c.u.r.u.ui bai Mariane?tu esti invatat acu scuipi,acu lingi pe cei din psd
  0
  0
  Raportează
 • postat de CE FATA DE KKT AI
  Luni, 05 August 2013 10:00
  93.118.196.***
  da ai ajuns s-a critici pe cei care ii pupai in strafundul c.u.r.u.ui bai Mariane?tu esti invatat acu scuipi,acu lingi pe cei din psd
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alecu
  Luni, 05 August 2013 08:10
  5.13.214.***
  Pentru a nu se intelege gresit de catre unii cititori,va rugam sa specificati faptul ca fostul primar facea parte din PSD ,adica din USL-ul de acum.Altfel dam drumul interpretarilor de genul: Basescu este de vina !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.