O urnă pentru Elena

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lupta pentru un loc în Parlamentul European nu se va da, se pare, în campania electorală care se va desfăşura peste hăt, încă o lună, cel puţin.

Înfruntările candidaţilor sau mai bine zis ale listelor de partid nu vor începe atunci când candidaţii vor ieşi la rampă în faţa alegătorilor. Tot ceea ce vor stabili cetăţenii prin votul lor va fi, eventual, numărul de europarlamentari pe care-l va avea fiecare partid şi dacă într-unul sau mai multe dintre fotoliile rezervate României în Parlamentul European va intra şi vreun candidat independent.

În rest, jocurile sunt deja făcute, întrucât luptele, atâtea câte au fost, s-au dat în interiorul partidelor, la adăpost de ochii curioşilor şi, evident, fără ştirea electoratului. Ce a ieşit, se vede pe liste.

PNL-ul şi-a făcut publice alegerile, prin vocea noului preşedinte Crin Antonescu, mizând, în fruntea listei, pe Norica Nicolai, fiindcă este o personalitate cu notorietate, dar, poate şi mai important, a fost realeasă vicepreşedinte al partidului la recentul congres. Acum, gurile rele spun că, de fapt, marii perdanţi ai luptei listei, Daniel Dăianu şi Adrian Cioroianu, ar fi fost simpatizanţi ai fostului preşedinte PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, deci au căzut din graţiile colegilor odată cu el.

Care o fi adevărul, numai Crin ştie, cert este că a spune despre Dăianu, cunoscut drept liberal convins, că nu a colaborat bine cu PNL, chiar nemembru cum e dumnealui, pare cel puţin o exagerare.

PD-L, care mizează drept locomotivă pe fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, urmată de două „vagoane” cu nume - consilierul prezidenţial Cristian Preda şi jurnalistul Traian Răzvan Ungureanu - ar putea avea probleme mari dintr-o zonă pe care putem paria că n-a prea luat-o în considerare.

Candidatura Elenei Băsescu, mezina preşedintelui, considerată poate iniţial doar o glumă bună de membrii marcanţi ai partidului lu’ tăticu, se anunţă o problemă serioasă. Domnişoara model a familiei Băsescu, hotărâtă să facă shopping şi impresie bună la Bruxelles şi Strasbourg, nici nu a avut nevoie să strige ajutor spre filialele PD-L din teritoriu, că toţi junii partidului au şi sărit să strângă semnăturile de care avea nevoie pentru candidatura sa „independentă”. Şi, astfel, Elena le-a strâns, ba, mai mult, însăşi diva blondă a PD-L, ministrul Turismului, Elena Udrea, a anunţat că aşteaptă ca fiica lui Băsescu să-şi deschidă un cont pentru finanţarea campaniei electorale, la care va cotiza chiar şi dumneaei, în ciuda faptului că se aşteaptă ca astfel PD-L să piardă o parte din electorat.

În aceste condiţii, decizia PSD de a-i face pe plac celuilat „tătic”, Ion Iliescu, excluzând-o dintre propuşi pe Lavinia Şandru, aproape trece neobservată, la fel ca şi vestea că Adrian Severin este primul pe lista de partid. Cui îi mai pasă de Severin, de Norica Nicolai şi de perdanta Lavinia, când o avem pe Elenuţa?

O urnă în pieţele publice îi mai lipseşte fetei, să o ajute tot românu’, în campanie, cu câte un leuţ acolo, că, în rest, are de toate. Sprijinul familiei îl are? Îl are! Sprijinul partidului pe listele căruia nu candidează îl are? Îl are! Sprijinul blondei numărul 1 a României? Este!

Morala situaţiei, cel puţin din perspectiva Laviniei Şandru, este una clară: nu e bai să fii brunetă în politică, totul e să nu-l superi pe tăticu’ şi, mai ales, pe blonda lui preferată.

Citit 769 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.