Visând cu ochii deschişi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zău că m-aş da cu tiroliana în Parcul CFR! Şi acum regret că n-am gustat din experienţa asta grozavă la Sinaia, atunci când am avut ocazia. Ah, şi ce mult mi-ar plăcea să nu mai văd la vară, la Plaja Dunărea, un bazin răpciugos şi gol şi altul la fel de ramolit, dar umplut cu apă doar în weekend, ci un aqualand să crape Mazăre cu păstaie cu tot de ciudă. Da, cu tobogane care să pornească de sus, de la Turnul TV şi să curgă pe tot taluzul… Şi tare m-aş bucura să nu mai văd în fiecare dimineaţă, din maxi-taxi, Orăşelul Copiilor cu leagăne strâmbe şi podeţe vandalizate, ci un colţ desprins din Disneyland sau măcar din Parcul Viva … Au! Era să cad!

Normal, că mă împiedic dacă visez cu ochii deschişi, în loc să fiu atentă pe unde calc. Cum pe unde? Pe trotuarele de pe strada Brăilei, alea care trebuiau să intre anul trecut în reparaţii capitale, de la Inelul de Rocadă până la intersecţia cu strada Domnească. Serios vorbesc, s-a şi votat o hotărâre de Consiliu Local în sensul acesta, hotărâre care zicea de „reabilitarea a 34.500 de metri pătraţi de pavele şi dale prefabricate, 2.700 de metri pătraţi acoperiţi cu travertin precum şi bordurile mici de la spaţiile de parcare”. Da, ştiu, s-a asfaltat pe sponci, ori s-au realizat insule pietonale, şi aproape că te apucă depresia când vezi bordurile alea ferme, nou-nouţe, care mărginesc o calamitate de trotuare sau dalele sparte şi alunecoase. Bine că măcar s-a asfaltat Brăilei, atât cât s-a făcut! Cât despre reabilitat trotuare, poate se reportează pentru anul acesta… Sper şi eu.

Ce spuneam înainte să mă împiedic? Ah, de aqualand, tobogane, tiroliană şi Disneyland? Poate ţintesc eu prea sus! De pildă, aş putea să-mi doresc să nu mai văd mârţoage înhămate la căruţe tropa-trop prin oraş, ori trase în faţa pubelelor de gunoi şi încărcate la refuz cu PET-uri. Ori să nu mai nimeresc pe teritoriul a două haite rivale de câini, care să-mi testeze trăinicia nervilor la stres maxim? Staţi aşa, nu voiau aleşii să concesioneze serviciul de ecarisaj unei firme competente, capabile să facă faţă situaţiei şi să lase Ecosalul să-şi vadă de gunoaiele lui? Au vrut, dar n-au făcut-o şi mi-e greu să cred c-o vor face până la urmă.

Ei, las’ că nu-i primul lucru de care se apucă şi pe care nu-l termină! De pildă, asocierea aceea Galaţi-Brăila-Tulcea, de care bag seamă că au şi uitat! Şi câte întâlniri comune au avut, şi câte proiecte de investiţii în comun se mai puneau la cale! Praful s-a ales de asociere! Iar acum, de când cu subtraversarea Dunării, preşedintele judeţului Brăila, Bunea Stancu, urlă de parcă Primăria Galaţi se pregăteşte să-l sape pe el, personal, nu tunelul pe sub fluviu. Bănuiesc că de proiectul acela spectaculos, cu un centru olimpic, stadion de ultimă generaţie, sală de sport performantă şi bazine olimpice, proiect care trebuia făcut în comun cu brăilenii, în cartierul Cantemir, nici nu mai încape vorbă. Las’ că mai bine facem agricultură acolo, ca să se simtă ANL-iştii ca la ţară. Unii plătesc bani buni să facă agroturism, lor o să le bată gratis păpuşoiul şi răsărita în geam.

Hai, că nu-i dracu’ chiar aşa de negru. De pildă au fost deja scoase la licitaţie cartierele de locuinţe sociale menite, sper, să elibereze clădirile de epocă din centrul oraşului vechi - mă rog, ce-a mai rămas din el - de chiriaşi. Cât despre restul - tiroliene, Disneyland şi aqualand - nici nu ştiu dacă e cazul să mai visez sau nu...

Citit 1102 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2014 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.