Cu nevasta de profesie prostituată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este aberant ca într-o ţară în care societatea este şi aşa în derivă, cu copii lăsaţi de izbelişte pe la rude de părinţii plecaţi în străinătate, legiuitorul să se apuce să coboare vârsta la care sexul cu minori nu mai este pedepsit ca atare, în loc să înăsprească legile. Bunăoară, a întreţine relaţii sexuale în afara căsătoriei cu o minoră care a împlinit vârsta de 16 ani nu mai este declarată infracţiune. Prin urmare, adolescentele necoapte la minte au create toate premisele pentru pierzanie, mai ales că la această vârstă critică nici nu se poate vorbi maturitate în luarea deciziilor. Prin urmare, pe o fată pe care o apucă năbădăile sau se îndrăgosteşte lulea de un individ care n-are niciun gând serios în ceea ce o priveşte, Poliţia şi Protecţia Copilului n-o mai pot obliga să se întoarcă acasă şi nici nu-l pot pedepsi pe cel în cauză. Pare o lege numai bună să sară în ajutorul băieţaşilor de cartier, care nu au nicio ocupaţie, dar au nevoie de o fată care „să producă” pentru ei.

În mai puţin de un an, am discutat cu două persoane disperate că fetele au fugit de acasă cu indivizi dubioşi. Ambele poveşti par decupate după acelaşi scenariu. Respectivii nu au venituri, nu au muncit niciodată undeva, dar cu toate acestea „se descurcă”, declarând la Poliţie că-i finanţează mama sau tata, după caz, deşi provin din familii dezorganizate şi fără căpătâi. În ambele cazuri fetele par să se fi lăsat sechestrate de bună-voie. Băieţii le confiscă telefonul, le şterg conturile de Facebook şi, mai rău, nu le mai lasă să meargă la şcoală. În mod şocant, adolescentele respective chiar nu sunt proaste. Am întrebat la liceele unde învăţau şi am aflat, de exemplu, că cea de la Pedagogic avea chiar o minte sclipitoare, reuşind să ia note mari. Amăgite, aleg calea cea mai uşoară de a obţine bani, fără să-şi imagineze, la vârsta fragedă pe care o au, că vor regreta amarnic mai târziu, toată povestea. Un lucru e clar: un bărbat care le îngrădeşte dreptul la educaţie nu are gânduri curate în legătură cu ele.

Aşa se ajunge la situaţii tragice de genul celei care au zguduit Galaţiul la sfârşitul anului trecut, când o tânără a fost ucisă cu bestialitate în Franţa. Indiferent ce făcea şi cum îşi câştiga existenţa acolo, nu merita o asemenea soartă.

S-a lansat chiar o modă printre aceşti băieţi fără ocupaţie. Se căsătoresc cu fetele, după care le trimit la „produs” în ţări străine, de unde banii curg gârlă. Aşa s-au pus şi la adăpostul legii, nu mai pot fi pedepsiţi pentru proxenetism, că doar le trimite nevasta bani. Şi ce-i ilegal în treaba asta? Iar veniturile, n-o să vă vină să credeţi, sunt de mii de euro pe lună doar pentru ei, cei care doar stau acasă. Când „investiţia” nu mai aduce profit, nu-i opreşte nimeni să divorţeze şi s-o ia de la capăt cu o altă căsătorie în care nevasta e de profesie prostituată.

Cel mai trist este că femeile au ajuns să accepte aşa ceva. Şi nu sunt numai ele de vină. Cum finalizarea liceului nu le asigură niciun viitor, ele devin tentate de câştiguri uşoare de la vârste foarte mici, când credule şi fără să-şi dea seama de repercusiuni, aleg calea pierzaniei. Ca şi cum am exporta cu bună ştiinţă „carne de tun” în Europa, noi adoptăm legi, care, în loc să le protejeze de toată nebunia, le transformă în victime sigure.

Citit 2941 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2014 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.